Izbori

Sve je ovo istina za Sasu Radulovica, ali poenta je u tome da ne zelimo sns i sps u vladi. Samo bi kupili vreme. Mi vremena vise nemamo, niti zelimo da im dajemo legitimitet. Doduse oni na to ne bi ni pristali.

Niko ih normalan ne želi.
Ali očigledno je i siguran sam da dok je njihova ekipica tu gde jeste da poštenih izbora nema.
Njihov medijski mrak i mešetarenje u izbornom procesu ne može pobediti ni sinergija svih ljudi sa ulice.
Daj bože da grešim, ali prosečnom čovek nije jasno kakva je to izborna mašinerija.

Čekajte, pogledajte koliko nas je na ulicama širom Srbije. Stotine hiljada kontrolora, jedna “studentska lista”(npr. 250 studenata FPN). Izlaznost bi bila nikada zabeležena u istoriji Srbije.

Nemoguće je da pokrade, bukvalno nemoguće.

Kontrolori na biračkom mestu te ne štite od uvezenih birača ni od plaćanja slikanih glasačkih listića...
Naravno, krađe će uvek biti. Ali ne mogu pokrasti u tolikoj meri. U slučaju studentske liste, i na desetine hiljada kontrolora uz koju bi svi stali, (opozicija je manje više nebitna da li će imati svoju listu ili će podržati studente) oni nemaju apsolutno nikakvu šansu. Uz sve uvezene birače, plaćanja glasova... moje mišljenje. Jednostavno nas je više.

O kako ste naivni, ili si samo ti Aleksa naivan.
Oni bukvalno znaju u broj koliko glasova imaju na kom biračkom mestu.
Mnogo je to više od kontrole na biračkim mestima, koja pomaže naravno, ali u meri 2-3%, a ne krade se na sitno nego na krupno.
Ozbiljne analize su rađene i kontrola pomaže, ali u onoj meri koja je moguća na licu mesta. Veći je problem ono što se ne radi na licu mesta, već mesecima ranije. Ljudi sa promenjenim prebivalištima, ljudi sa duplim ličnim kartama koji glasaju na 4-5-6 mesta itd. Prepakivanje biračkih spiskova posle glasanja i menjanje sadržaja. Niko za sada nema snagu da pokrije i odradi ozbiljnu kontrolu svih biračkih mesta. Malo je do opozicije (koja se mora ujediniti), a malo više do običnih građana koji bi iz udobne fotelje da gledaju i da se promene dogode. Ako svako poturi malo svoju "guzu" imamo neke šanse, ako ne onda smo džaba krečili što bi rekao svet.

Bolje si upućen od mene, ali sve ja to manje više razumem i znam. Ali kako očekuješ da se ova vlast promeni ako ne na izborima? Jasno ti je da oni nikada neće prihvatiti prelaznu Vladu, niti će se desiti da ih narod smeni na ulici. Nema drugog rešenja od kakvih takvih izbora. Moramo ih pobediti po njihovim pravilima. Ja lično drugo rešenje za njihov odlazak sa vlasti ne vidim.

Ako je Srbija protiv nasilja sa duplo manje energije i ostrašćenosti ljudi (period tokom leta smanjenja broja ljudi na protestima i oko izbora) sa sve Marinikom na čelu liste osvojila 23/4% i to po njihovim pravilima, sa ovom decom koja su se uključila i ovom energijom moguć je duplo bolji rezultat.

Чек ако 'опозиција' некад победи, оће ли то онда бити намештени избори или су само намештени кад СНС победи?

Bolje si upućen od mene, ali sve ja to manje više razumem i znam. Ali kako očekuješ da se ova vlast promeni ako ne na izborima? Jasno ti je da oni nikada neće prihvatiti prelaznu Vladu, niti će se desiti da ih narod smeni na ulici. Nema drugog rešenja od kakvih takvih izbora. Moramo ih pobediti po njihovim pravilima. Ja lično drugo rešenje za njihov odlazak sa vlasti ne vidim.

Ako je Srbija protiv nasilja sa duplo manje energije i ostrašćenosti ljudi (period tokom leta smanjenja broja ljudi na protestima i oko izbora) sa sve Marinikom na čelu liste osvojila 23/4% i to po njihovim pravilima, sa ovom decom koja su se uključila i ovom energijom moguć je duplo bolji rezultat.

Pa onda baš moraju da se skupe svi slobodni ljudi.
Kandidovaće Vučić i studente 2.0 i razne stranke koje će služiti za odvlačenje glasova (tipa Radulovića, Vlade Gajića i sl.) plus za to da ima dodatne članove po biračkim odborima.

Народ је дефинитивно постао насилан, бацају јаја, а овамо се жале на цене и стандард. Грехота.

Zaustavimo nOsilje

486266470-1195559358607405-6413300064685514243-n.jpg

Па ево, не знамо још детаље, али ето у Оџацима имамо то насиље, покушај убиства. Чак и на овом форуму неки од вас (Голум) подржавају насиље према председнику. Држава не ради свој посао, насиље од 'пумпаџија' се не стишава.У Нишу линчовање. Овако више не може.

Sram da bude sve koji ovu pucnjavu u Odzacima pripisuju studentima! Ovo je mafijaški obračun i nije politički motivisano. Ljudi od 50 godina, kakve bre to veze ima sa studentima? Prestanite sa lažima i trovanjem, jeste li svesni šta radite i kakvo zlo izazivate?

Back