Izbori

Svakim novim incidentom sve više se ogoljuje iskonsko zlo koje predstavlja ova nakaradna vlast. Pad će im biti mnogo bolniji nego što očekuju, samo lagano.

Kad se raspišu izbori na republičkom nivou, neće imati dovoljno svojih falangi da pokriju celu državu.
Vidim da je zavladao opšti optimizam zbog smanjene podrške vladajućem kartelu u tri opštine na lokalu, ali mislim da sve ovo što se dešavalo juče samo znači da izbori neće ništa promeniti, kad god budu bili raspisani, i da će oni iznalaziti bilo kakve načine da ne predaju vlast, uključujući i najgrublje nasilje prema sopstvenom stanovništvu.
Smena ovakve vlasti mirnim putem je nažalost nemoguća! 😵

Izborima na lokalu još uvek mogu da manipulišu, ali na republičkom nivou će takvi manevri biti gotovo nemogući. Nešto mora da se desi.

Bojim se da mirno neće ići. Oni su u ukupnim brojkama u ove tri opštine pali za između 10-11% svog biračkog tela.
To znači da ako bi identičan trend bio na republici pali bi sa 46% na nekih 41-42%.
Sigurno nedovoljno za apsolutnu vlast, ali tu su uvek stranke nacuonalnih manjina i sps.
Velika borba predstoji i sigurno svi politički akteri moraju svoje sujete da sklone u stranu i drugi plan. Ako svi ne budemo zajedno protiv režima, oni ostaju, a onda kreću posebno mračne 4 godine.
Mala skoro nikakva uteha je što će izgubiti Beograd i nekoliko gradova i većih opština po Srbiji.
Ego mora da ostane po strani, meni se ne sviđa npr. Šarović ili Lompar, ali nekome drugome se tako isto ne sviđaju Grbović ili Đilas. Jasno je ko dan ili ćemo svi zajedno nastupati protiv ovog zla ili možemo samo da biramo ko će poslednji da ugasi svetlo u ovoj državi. Još jedan mandat bande nećemo preživeti i ovo do sada je bilo previše .
Oni su na vlasti predugo, kad su došli ja sam tek bio upisao studije, danas imam dvoje dece, jednog školarca, mnogo se toga promenilo, a ovi štakori još uvek tu.

Last edited:
Sa ove tačke gledište, deluje mi kao naučna fantastika da će u ovoj zemlji ikada moći da se održe slobodni izbori. Korov koji su oni pustili i sve sfere ovog društva je jednostavno nemoguće saseći, tako da mislim da je jedina opcija da sva moguća opozicija (kakva god i koja god bila) ovaj put prosto mora da odigra na kartu ujedinjenja. U neku ruku nas samo to može spasiti još 4 godine pakla.

Ја бих волео да победите али само да бих видео шта би се толико променило...(По мени, не би се ништа променило). Али опет, реално, не постоји организована опозиција. Значи, имате мање од годину дана да се усагласите и да спојите неспојиво, екстремну левицу с екстремном десницом. И да вам још људи поверују, да забораве на увреде типа безуби, необразовани, маторци, прекодринци, да вам неутрални опросте итд.
Не знам....веће су шансе да Европа сруши Вучића него да добијете подршку. За револуцију сте се показали неспособним, жалим случај, али тако је испало.

Back