Izbori

Ispratio sam to, moj glas će najverovatnije imati, ali ne očekujem da će pobediti.

Dovoljno je da predju 20-25% da ljudi za 2027. uvide da postoji jaka parlamentarna alternativa. BG verujem da mogu da dobiju.

Ali RTS se totalno pretvorio u SNS glasilo. Jedva tu i tamo da spomenu opoziciju, u onoj Takovskoj 10 obavezno dovedu Orlića ometača i još nekog iz SPS-a da ne može niko iz opozicije reč da kaže. Sramota!

Sve je to super za opoziciju, nego neka predstave plan i program, ciljeve. Neka iznesu pred narod svoju viziju osim borbe protiv nasilja i borbe protiv SNS. Deluje mi opet kao neka labava koalicija koja ce opstane samo ako negde budu imali vecinu, u protivnom sledi razlaz kao i nakon proslih izbora.

Ma samo da se smakne ovo zlo, nek se posle razliaze, neka prave nove izbore pod normalnim uslovima.

Upravo to, mi smo nažalost dosegli fazu kada bi jedini prioritet trebalo biti da se sklone. Ja se nadam (jer nada poslednja umire), ali teško je biti optimista kada su toliko pustili svoj korov, uzurpirali svaki segment društva i isprali gomilu mozgova.

Pa ono, desilo se Istanbulu, Crnoj Gori, Poljskoj, nije nemoguće, ali nekako mi ova opozicija baš, baš mršava. :(

Upravo tako. Kao što je Whisky napisao, oni nažalost nemaju nikakav plan i program, i zbog toga će teško izvući apstinente na glasanje. Vučić može da vlada bez programa zato što ima neograničene resurse u svojim rukama, opozicija nema taj luksuz i mora da ima odgovore na neka složena pitanja i da ponudi neka rešenja.

Pobedu opozicije na svim nivoima svakako ne očekujem, ali kada bi bar uspeli da oslabe SNS na republičkom nivou i da uzmu Beograd, to bi bio sasvim dobar udar na naprednjake.

Meni ce ovo da bude druga kampanja i ne mozete da zamislite cime se sve sluze iz sns da bi ostali na vlasti. Mislim ne mogu tacno da kazem sa svojim informacijama, ali broj ljudi koji moraju da glasaju na ovaj ili onaj nacin je jako jako velik. Sve sto mozete da zamislite gde moze da postoji neka malverzacija, verujte da postoji. Nije glupost i ne prica se tek onako da je strasno vazno imati kontrolore svuda i da su to stvarno ljudi koji znaju sta treba da rade. Protiv nekih sitnih stvari se moze, a i taj neki minimalan broj glasova koji se "sacuva" moze biti kljucan.
Pod manipulacijama cak ne mislim ovaj mito od 20k za penzionere, niti to sto su zauzeli sve moguce televizije, portale i gotovo ceo sistem informisanja.
Secate se svi pokislih lica posle predhodnih izbora u sns, znali su koliko je ustvari malo ljudi glasalo za njih, a da na to nisu bili primorani.

Ajde i program, naš narod se loži dosta na kult ličnosti, a opozicija nema ni ličnost.

Pa kad svakoga demonizuju i dehumanizuju. Ovo poslednje zasedanje Skupštine je bilo naročito mučno gledati. Orlić je nakon svakog govornika opozicije morao da da svoj komentar i da spomene Đilasa i njegovih 619. miliona. I to obraćajući se u kameru sa "Dragi građani, to dobro upamtite".

Ima i toga. Marinika je bila potencijal, ali džabe kad je Rumunka, jelte.

Bilo bi dobro kada bi se proevropska opozicija zvala samo demokratska. To bi im donelo vise podrske jer Srbi ne veruju u evropsku demokratiju. Treba ublaziti te ideoloske narative i fokusirati se na kradju, korupciju i inflaciju SNS-a.

Ja se Boška najviše plašim. U njemu leži potencijal za jednog novog i mnogo opasnijeg Vučića.

Back