Izbori

Nije sve ni u novcu, mnogi su odavde otišli zbog narativa, zbog atmosfere, zbog neke učmalosti, neke nezdrave vibracije u društvu, a bili su sasvim korektno-dobro novčano situirani...

Naravno da nije, nego kažu li išta o ekonomiji i očekivanjima? Nisam taj segment ispratio.

Obradović ovde obećao bolji prevoz i vodovod za neka sela koji započeo Vesić a Šapić nije nastavio. Ako pobede, da znamo šta je obećano.

Obećanja plata više baš ništa ne znače ako se zna kupovna moć novca drastično pada i u evrima. Oni to jako dobro znaju i koriste (manipulišu).

Dopada mi se što SDA Sandžaka celu kampanju ističu zastavu Palestine u znak podrške i sućuti ogromnom stradanju naroda Gaze..

Pa to je lepo, ali to rade jedino iz razloga (i interesa) što su u pitanju muslimani.

Pa dobro, to vrv stoji, ali opet istaknu to, valja i to spomenuti...

@Filhy Pa znače ako neko obeća 5000 a neko 1400 😅

Naravno da do 2027. tih 1400 neće biti isto kao danas. Poželjno je predstaviti program, planove, a što manje gubiti vreme na bespotrebna prepucavanja sa političkim protivnicima. Činjenica je da su zloupotrebljena događanja iz maja, a i sad nedelju dana pred izbore, utrkuju se ko će nabacati što više ideja, a u prethodnom periodu je to išlo brzinom kornjače. Neke ideje su mi ok, a neke ništa više od populizma. Nisam impresioniran kako je opozicija odradila kampanju, a sama je tražila izbore u decembru i sad bi u 5 do 12 da izbace kao neki kec iz rukava i da se nekim čudom oni izdvoje kao potpuno drugačiji. Ne može baš da se promeni mišljenje ljudi preko noći.

Naravno da do 2027. tih 1400 neće biti isto kao danas. Poželjno je predstaviti program, planove, a što manje gubiti vreme na bespotrebna prepucavanja sa političkim protivnicima. Činjenica je da su zloupotrebljena događanja iz maja, a i sad nedelju dana pred izbore, utrkuju se ko će nabacati što više ideja, a u prethodnom periodu je to išlo brzinom kornjače. Neke ideje su mi ok, a neke ništa više od populizma. Nisam impresioniran kako je opozicija odradila kampanju, a sama je tražila izbore u decembru i sad bi u 5 do 12 da izbace kao neki kec iz rukava i da se nekim čudom oni izdvoje kao potpuno drugačiji. Ne može baš da se promeni mišljenje ljudi preko noći.
Hoćeš obelodaniti kako si i ti glasao u anaketi? 😌

Btw jel može da se promeni odgovor u anketi, sada na primer?

Sutra RIK zakazao sastanak u pola osam!! Naspavaću se za sve pare...🥱😤 😩😩

Meni lično kao glasaču je recimo taj podatak potpuno irelevantan i ne bih ga uopšte uzimao u obzir, pa ni zamerao nekome ko ga ne bi uvrstio u svoj izborni program.
U situaciji u kojoj je sve u zemlji uzurpirano i podređeno jednoj partiji, u kojoj nema institucija, normalnih medija i sličnog, meni je najbitnije da se takav sistem sruši i da ta stranka ili ekipa koja dođe na vlast bude smenjiva i prvom prilikom smenjena ukoliko ne radi dobro, kao što je 2012. godine bila (zasluženo) smenjena prethodna vlast.
Mi nemamo osnovne postavke demokratije i institucija, korupcija caruje do besvesti, a govorimo o nekom enormnom uvećanju plata?! Pa svakome je jasno da tako nešto ne može biti iz nekih realnih i normalnih izvora, makar u dužem roku.

Hoćeš obelodaniti kako si i ti glasao u anaketi? 😌

Btw jel može da se promeni odgovor u anketi, sada na primer?
Ne možeš da zaključiš jer ih sve kritikujem? 😃 Ne verujem baš svemu, niti mi se baš svaka ideja dopada, ali svakako ću zaokružiti jednu listu od ponuđenih 18. Kad pogledamo kako se razbacuje argumentima tokom kampanje, ni ne čudi ono, naizgled besmisleno, pitanje da li ćete glasati za ili protiv Vučića, kao da je zaista reč o vaganju koja opcija je manje loša a ne koja je dobra.

@Filhy Dobro, ni meni lično ta cifra ne znači, ali neki planovi i ekonomski pokazatelji bi mogli biti od koristi. Smuči mi se kad jedni na druge viču koliko je nešto plaćeno, a većina njih kraducka. Kad se setim mosta preko rečice (potoka) u mojoj opštini, za koji je 2010. i 2011. tadašnja lokalna vlast (DS) dala izvođaču 8 miliona a nisu ni mrdnuli sa radovima, čak nisu imali ni građevinsku dozvolu, kasnije se izgradio most delimično, bez pristupnih saobraćajnica, nego kao ćuprija za pešake od 12,5 miliona dinara, da bi tek 2017. bio završen, mislim na kraju da je ukupno koštao preko 20 miliona. A kada su mediji pitali predsednicu opštine 2010. na tu temu, ona je odbila da govori o tome. Dakle, ništa drugačije nego sada, čak bilo i gore na lokalu, pa se zato bojim kako li misle da rade ubuduće ako su deo koalicije isti ljudi loji su tako funkcionisali i bili nedodirljivi kao neki danas.

I evo isti šablon kao na prethodna dva izborna procesa, u prethodne dve kampanje, u zadnjoj sedmici se baca fokus na lekare, na doktore.. Javljaju se jača lekarska imena, bilbordi i reklmani metrijal (i online naravno) sa njima u prvi plan.. E na to već pada određeni deo biračkog tela.. Opasni su, tačno znaju kad šta treba da stave.. :o

Biljana je odavno još pri SNS-u, ne znam što se ljudi toliko čude za Tipsarevića...

Iznenadih se da je Saima Ugljanin Brunčević iz SDA Sandžaka počela da nosi hidžab kad sam je video u ovoj kampanji:

https://www.facebook.com/share/v/GNY7ykpPMS5TEVsr/?mibextid=RXn8sy

Do skoro mi nije tako delovalo:

saima-bruncevic.jpg

Back