Izbori

Ali, zar navedeno nisu stvari o kojima treba da se diskutuje? Imam utisak da ljudu koji imaju ozbiljne kritike na to ko nam čini opoziciju (mislim na lik, delo i idejno opredeljenje) često bivaju zavedeni pod dežurna gunđala koja ne cene baš nikakav ''napor'' tzv. prekaljenih političkih veterana. A nijedan impuls tokom ovih nekoliko godina se nije desio zato što ga je izvorno pokrenula opozicija, već su uvek (u manjoj ili većoj meri) sebe uz dogovor uključivali u svaki izraženi protest i bunt. Kasnije nikada to nisu materijalizovali na izborima.

Možda ja pogrešno shvatam stvari, ali mislim da su i te kako zreli za pod lupu.

Da ne misliš da je na tvoj račun, ali evo ja sam sad već nekoliko godina u politici i samo imam posledice.
Novih lica ima, možda ne dovoljno, ali ima.
Najveći uspeh AVa je da je ogadio politiku svima osim svojim simpatizerima i stvorio sliku da su svi isti, a nisu. Žrtva i dželat nikada nisu isti.
Jesam sitna riba, ali to ne menja ništa.
U četvrtak sam ostao bez posla, mnogo lajem, ali ne žalim se, ako je to cena, voljan sam da je platim i ima da rizikujem do krajnjih granica. Imam decu, bože zdravlja videćete kako je to i za njih sam speman na sve, a najmanje što mogu podneti je mala žrtva za potencijalno bolje sutra.
Sa upisom deteta u vrtić sa imao peripetije, ali šta, da im se prilkonim nema šanse.
Poziv je upućen svim mislećim ljudima da se uključe, bez obzira na razlike. Neko posle ovog satrapa mora voditi državu, a to na žalost ili sreću će morati biti političke organizacije.
Među nama na forumu su velike razlike, ali mislim da možemo normalno razgovarati.
Ko god želi da pomogne može, a postoji mnogo mnogo načina.

Ali, zar navedeno nisu stvari o kojima treba da se diskutuje? Imam utisak da ljudu koji imaju ozbiljne kritike na to ko nam čini opoziciju (mislim na lik, delo i idejno opredeljenje) često bivaju zavedeni pod dežurna gunđala koja ne cene baš nikakav ''napor'' tzv. prekaljenih političkih veterana. A nijedan impuls tokom ovih nekoliko godina se nije desio zato što ga je izvorno pokrenula opozicija, već su uvek (u manjoj ili većoj meri) sebe uz dogovor uključivali u svaki izraženi protest i bunt. Kasnije nikada to nisu materijalizovali na izborima.

Možda ja pogrešno shvatam stvari, ali mislim da su i te kako zreli za pod lupu.

Načelno, o svim temama treba da se diskutuje. Pokušavam da ukažem na prioritete. Ove teme koje si naveo (naročito lik, delo i idejno opredeljenje političara) su sama srž političkog delovanja u svakoj iole normalnoj državi.
I sanjam dan kada ćemo imati poltičku scenu koja se svodi na sučeljavanje ideologija i programa političkih stranaka, odmeravanje sposobnosti i moralnih i svih drugih kvaliteta pojedinačnih političkih aktera, ali su to sve teme od kojih smo mi jako daleko. Učestvovanje u takvim raspravama u našim okolnostima je često samo doprinos fingiranju normalnosti, održavanju privida političke scene i države.
Nama su kriminalci ukrali državu.
Oteli su nam državu.
Nemamo je.
To je jedina tema (ili bar prioritetna).
Nemamo ni izbore, pa nisam sklon da ikome zameram što ne uspeva da na povremenim igrokazima koje, valjda od milošte ili iz optimizma, zovemo izborima, materijalizuje bunt građana. Okolnosti u kojima opozicija deluje su užasno teške, manevarski prostor skoro nepostojeći. To zna svako ko se na bilo koji način u tu borbu uključio.
Zato ukazujem na prioritete. Nama, kao građanima ove zemlja, naravno, tek nakon rasturanja bande sledi đavolski težak posao na uređenju države i društva. Ozbiljna borba nam sledi NAKON hapšenja pripadnika kriminalne grupe. Mislim da je iz ove pozicije (kada ogroman broj ljudi samo čeka taj prvi dan „slobode”) teško i sagledati koliko nas posla čeka. I verujem da će to biti pravo vreme za teme koje pominješ.

I, da ne bude zabune, ja nikome ne zameram mnogo što pokreće ova, u normalnim okolnostima, nasušna pitanje. Naročito kada kritike imaju potencijal da doprinesu borbi, a ne samo da pomiluju ego onog koji kritikuje. Voleo bih da se pre sprdanja s opozicijom (koja realno jeste laka meta) bar pokuša naglasiti prvi i glavni problem. Taj impuls da, iz očaja, pljunem često ni ja ne uspevam da obuzdam. Ipak, prečesto, kod ljudi ne vidim ni pokušaj da se gađa u glavnu metu, te stičem utisak da se iz čistog samozadovoljstva šutira čovek koji leži, a ruke su mu vezane i usta skoro potpuno zapušena.
Na te sam ljude po društvenim mrežama i forumima mislio.

U četvrtak sam ostao bez posla, mnogo lajem, ali ne žalim se, ako je to cena, voljan sam da je platim i ima da rizikujem do krajnjih granica. Imam decu, bože zdravlja videćete kako je to i za njih sam speman na sve, a najmanje što mogu podneti je mala žrtva za potencijalno bolje sutra.
Sa upisom deteta u vrtić sa imao peripetije, ali šta, da im se prilkonim nema šanse.

Žao mi je zbog toga. Naravno da u svom postu nisam mislio na ljude poput tebe, članove stranke koji imaju svakodnevne poslove, obaveze a u politici su zato što imaju neka uverenja i ciljeve (kakvi god bili) i rade na tome da ih ostvare, već na one koji se profesionalno bave politikom ili barem moraju da su mirođija u svakoj čorbi i svakoj postavci. Mene Đilas, Milivojević i Novaković neće motivisati apsolutno ni za šta, glasaću iz nužde da se skloni SNS. Na to sam mislio, a drugačije uglove iz kojih posmatramo ne bih definisao kao velike razlike, jer svi u osnovi želimo isto.

Nemamo ni izbore, pa nisam sklon da ikome zameram što ne uspeva da na povremenim igrokazima koje, valjda od milošte ili iz optimizma, zovemo izborima, ne uspeva da materijalizuje bunt građana. Okolnosti u kojima opozicija deluje su užasno teške, manevarski prostor skoro nepostojeći. To zna svako ko se na bilo koji način u tu borbu uključio.
Zato ukazujem na prioritete. Nama, kao građanima ove zemlja, naravno, tek nakon rasturanja bande sledi đavolski težak posao na uređenju države i društva. Ozbiljna borba nam sledi NAKON hapšenja pripadnika kriminalne grupe. Mislim da je iz ove pozicije (kada ogroman broj ljudi samo čeka taj prvi dan „slobode”) teško i sagledati koliko nas posla čeka. I verujem da će to biti pravo vreme za teme koje pominješ.
Potpuno se slažem, samo svi znamo kako je prošao DOS. Pritom, gledamo (uglavnom) ista lica iz koalicije od pre 25 godina. Okolnosti svakako nisu iste, ali matrica jeste i ja nisam optimista da će opozicija u današnjem obliku imati potencijal i za taj prvi korak, a kamoli za ono što kasnije sledi a to je demontaža svega nakaradnog što je SNS doneo.

Posledice ovakvog lopovluka i ovakve destrukcije države i institucija na svim nivoima su već sada teško sagledive i ja se iskreno plašim da će biti potrebne decenije da počnemo da ličimo na državu u pravom smislu te reči, čak i nakon smene ovih zlotvora.

Ne samo lopovluka vec i izdaje i prodaje zemlje! Da li su sve sto su mogli, Kosovo predali Albancima, rude Kinezima za dzabe, aerodorom Francuzima, Nemcima obecali litijum, zaduzili zemlju, sve sto su napravili se raspada... a sve to samo da bi opstali na vlasti. Ova zemlja je postala multinacionalna kolonija.
Plasim se za buduce generecije...

Pucaju po šavovima i tek će.
U areni skandiranje predsedniku od njegovih navijača crvene zvezde.
Da li je to prelazak u Partizane 44'?

1000023423.webp

Političarima je bolje da ćute nego da se blamiraju sa takvim izjavama. Uzgred, radne knjižice više ni nisu u upotrebi, izgleda da nije čovek upućen.

Ne znam kolike šanse ima ova žena na izborima u HR, ali sve što sam do sada čuo od nje je bilo pametno. ❤️

To je Ivana Kekin iz Možemo. Da imam pravo glasa takodje bih glasao za nju..

Koliko sam ispratio njihove ankete stanje je ovako:
1. Zoran Milanovic oko 38%
2. Dragan Primorac(HDZ) 22%
3. Marija Selak Raspudić(nezavisna kandidatkinja) oko 10%
4. Ivana Kekin 8-9%
Ostala 4 kandidata imaju veoma mali procenat

Male su šanse da Milanović pobedi u 1. krugu.2. krug izbora je veoma izvestan. Medjutim ukoliko se u 2 krugu nadju Milanovic i Primorac, Milanovic odnosi laganu pobedu, sto je najverovatniji slucaj. S druge strane Kekin ce otkinuti deo biraca Milanovicu, dok ce Selak Raspudic otkinuti deo HDZu i desnici.

Moje mišljenje je da bi u slucaju da udju u 2. krug i Selak Raspudic i Ivana Kekin imale vece sanse da pobede Milanovica od Primorca iz HDZ-a. Sve u svemu najrelanije da ce Milanovic osvojiti i 2. mandat na ovim izborima.

Video sam jedan video na Instagramu gde Ivana u dva pitanja uništava Milanovića. Nije bilo sinoć sa debate, nešto od ranije, ali zaista sam stekao utisak neke normalne razumne persone, đto retko viđam među političarima lol

Ne znam da li ste ispratili ali pre dve nedelje su HDZ-ovci namestili njenom mužu Miletu Kekinu(inace poznatom muzicaru) susret sa kriminalcem i dugogodisnjim robijasem Nikicom Jelavićem. Taj kriminalac ga pozvao na kafu jer mu navodno treba neka pomoc, a njen muz sve vreme mislio da pomaze fudbaleru Nikici Jelaviću. Čovek inače nema pojma kako izgledaju ni jedan ni drugi.
A Marija Selak Raspudic jedva docekala da zajedno sa HDZ-om pljuje po njoj.
Milanović ispao čovek i nije hteo da je napada za to kada su ga novinari pitali.

PS. Baš bi covek u sred kampanje otisao na javno mesto da pije kafu sa kriminalcem da je znao da je to on. Što je i sama Kekin rekla.
Prijavili su ceo slucaj policiji i Ivana trazila zastitu policije jer se ona i njena porodica ne osecaju bezbedno.

Problem Ivane Kekin i cijele te stranke Možemo jest to što nemaju pretjeranog doticaja s tim nekim realnim sektorom i to je ono što im fali. Cijelog su života samo u aktivizmu i furaju tu neku ideologiju, ali od toga nema kruha.

Očekujem pobjedu Milanovića u drugom krugu, mislim da po inerciji nažalost Primorac ulazi u drugi krug, ali šanse su mu onda nikakve. Zanimljivo je kako na parlamentarnoj razini HDZ već decenijama hebe i ne vadi, a za predsjedničke izbore nemaju poštenog kandidata nikad. Primorac je, ipak, najgori od svih do sad, pijana Kolinda je za njega izmislila univerzum

Back