Izbori

I kažu da je Jagodina danas epicentar političkih dešavanja.

Screenshot_20250124_180753_Chrome.webp

Svaki put se iznova iznenadim koliko daleko Informer ide u svom "novinarstvu", a ne bi trebalo više ništa da me iznenađuje. Kao da živimo u nekom paralelnom svetu.
Ovo sve treba sačuvati i uneti u udžbenike i pokazivati budućim generacijama kako nam se tako nešto nikada više ne bi ponovilo.

Informerova verzija današnjeg događaja.....ovo je prevazišlo i Zonu sumraka.

linc.png
Bože sačuvaj, da li postoji neka institucija u Evropi koja može da tuži ove tabloide za ovakve gadosti i boleštine?

I mene nervira to što opozicija hakuje proteste čim se za to ukaže prilika i prilepe se uvek kada nekakve tragedije, ili društvena dešavanja generišu gnev i nezadovoljstvo i ljudi se spontano okupe. Uz to, vrlo mi je problematično i to što često nemaju nijansirane nastupe, nego uvek gledamo likove na granici ludila, poput ovog Novkaovića iz N. Sada ili one DS lujke koja skače na policajca i lupa mu kacigu. Meni stvarno čitava ta ekipa deluje nesposobno i impotentno. Pritom, imam na umu respresivne mere i medijski mrak koji opozicija (i svi mi) trpi, ali jednostavno ne vidim naznake kako će oni, ujedinjeni ili ne, napraviti korak dovoljan da motivišu inače opoziciono nastrojene ljude da stanu uz njih sve dok ne naprave nekakavo filtriranje ljudi koji će se istaknuti kao nova glavna lica.

Meni Marinika lično ne smeta i dopada mi se što je vrlo konkretna u obraćanjima i komunikaciji i ne prodaje neke ideološke cake, za razliku od većine drugih. Mislim da je problem njene percepcije vezan za to ''sa kim si, takav si'', jer ona jednostavno dolazi u paketu sa gomilom has been sumnjivim likovima koji, uprkos dokazanoj pol. nekompetenciji, i dalje imaju potrebu da se nameću kao nekakvi predvodnici opozicije.

Pa ista ta Marinika stoji rame uz rame i sa Novakovicem i sa Draganom Rakic i sve to podrzava. I dok ta Rakicka "skace" po policajcu ona viče: "gradjansko hapšenje, građansko hapšenje" Pa Marinika je jedna od najjagresivnijih tamo. Meni je nenormalno da ti kao narodnoj poslanici padne napamet ideja da blokiraš autoput. Da prosipaš vino ili šta već po drugim poslanicima. Da zauzimaš mesto predsednika Skupštine, zviždiš bilo kome na uvo... To nije normalno ponašanje, i ne vidim po čemu se onda ona(ili bilo ko, ko tako nesto radi) razlikuje od primitivizma koji plasiraju pojedini poslanici SNS-a. Ne vidim po čemu je ona to "bolja" od njih. Okej, žena jeste elokventna, često kaže realne i pametne stvari, ali je i isto tako veliki demagog. Nemam uopste problem da je pohvalim, evo recimo njen govor na sednici odbora za obrazovanje mi se svideo. Sve je tacno rekla. Ali jednostavno nekim glupim potezima se pose*e na sve pametno što kaže.

Da se odmah ogradim, nije ona jedina. Niko od tih iz "bivšeg režima" i vec izlizanih politicara mi se ne svidja ma kojoj opozicionoj partiji pripadao. Trebaju nam novi ljudi!!!

Pa to sam i napisao u postu, da mi je problem šira slika i ekipa oko nje, a ne ona sama. A blokiranje puta je problematično jer...? Ona je vrlo odmerena u takvim situacijama u kojim se divljački reaguje na obe strane.

Žarkovo blokirano duže od sat vremena, raskrsnica kod Super Vera u Trgovačkoj.

Upravo protestna šetnja iz Žarkova, sad prolaze Požeškom ulicom.

A blokiranje puta je problematično jer...?
Autoputa. Medjunarodnog. Znas li kojom brzinom se jurca po autoputevima? Ko bi bio kriv da se nekome nešto desi? Drugo su obične ulice i raskrsnice. I one nisu bezbedne a ne autoputevi. I sami studenti su to juce rekli i ogradili se da neće da pozivaju ljude na takve akcije.

Back