Izbori

razlika je u tome sto ljudi na studentske proteste dolaze samovoljno a onih 14.000 je AV okupio ucenama, pretnjama i potplacivanjem... ne bi mu doslo 3-4k ukupno da je bilo dobrovoljno.

Ма јесте, сад. Исто тако кад гласате, не знате никог ко гласа за СНС, а они победе. Ја ниједне изборе (локалне+покрајинске+републичке) нисам пропустио од своје 18 године, плус један референдум. И радио на 2 избора. Сад се ви запитајте колико сте редовни на изборима.

Pa dovoljno je videti kakav soj ljudi je dovukao na taj skup. Od one babe što besramno urinira ispred zgrade preko ovog krezubog dede koji ne zna dal' je došao ili pošao pa do one starlete koja je preko kreveta došla do radnog mesta u opštini Jagodina. Prosta masa, što bi rekla ona žena što je dovikivala sa terase. :ROFLMAO:

ja se ne krecem medju ljudima koji bi glasali za SNS pa zaista ne znam nikog. Malo mi je drugaciji krug prijatelja i poznanika srecom

radim u drzavnoj firmi i bili smo pod pritiskom da idemo u Jagodinu, neki su i otisli iz straha zbog eventualnih posledica. Niko nije isao dobrovoljno... i ko zna koliko je jos takvih koji su na takav nacin tamo dovedeni iz raznih delova Srbije. Verujem da pola ljudi koji su bili tamo nisu dosli iz ubedjenja a i ovi koji jesu verovatno ne bi da jm nije od nasih para placen prevoz do Jagodine i nazad.

Опа Голуме, ради се у државној фирми :)
Значи ли то да су радиле везе за посао и чланска карта владајуће странке?
Без увреде.

ne. ja sam tu poceo da radim pre ove vlasti dok je jos sve bilo normalno

И пре СНС-а, овде у Војводини, тачније у Новом Саду се увек запошљавало по странци и тачно се знало коме иде Водовод (ЛСВ), коме Електровојводина (СПС+ДС) а коме Информатика (ДС).
Не знам да су људи икад могли у државну без странке. Свака част.

A o kakvom tačno pritisku je reč? Pošto neki kažu da su imali pritisak jer im je navodno rečeno da će dobiti otkaz ili kakve god sankcije ako ne odu, dok drugi pričaju kako je sve bilo na dobrovoljnoj bazi.

Ne znam kako prekinuti sa stranačkim zapošljavanjem, ako se ljudi u javnim ustanovama ne pobune. Uglavnom se ćuti, zbog straha od otkaza, i to su neka kratkoročna rešenja. Pouzdano znam da je zapošljavanja preko veze, odnosno stranke, bilo i pre ove vlasti, samo su ovi to digli na još viši nivo, i upravo na tome se i zasniva održavanje vlasti, držanjem u šaci što bi se reklo.

u to vreme se nije dolazilo preko stranke ili bar ne na te nize pozicije u firmu. Poslednjih godina da.
Bilo je pritisaka u smislu da ce se praviti spiskovi ko ide i da se ne zna sta ce biti ako ne odes... Receno nam je nezvanicno da bi bilo bolje da odemo ako nam je stalo do posla i ako mislimo o buducnosti u toj firmi i nasem eventualnom napredovanju itd... ali ja ne izdajem svoje ideale i stavove a i verujem da SNS nece jos dugo pa da mi ne zavisi buducnost od njih, ni poslovna ni zivotna

Razumem, sličnu priču čujem sa još nekih strana, ali sve nekako prećutno. I onda na Pinku mogu opušteno da vrte priču kako je sve dobrovoljno i bez uslovljavanja. Ne razumem zašto bar oni koji nisu došli tu preko stranke, ne dignu glas, pobune se, da to dopre više u javnost nekako i da se demantuje ono što se iznosi u medijima. Kako se rešiti toga ako će se večito ćutati, a svaka vlast željna fotelje, to koristi kao najjače oružje za opstanak na vlasti. Da nije toga, ne bi bilo ni vođenja zaposlenih po mitinzima i to neretko usred radnog vremena.

Ako je tacna procena AJS o 14.000 ljudi u Jagodini to je zaista blamantno 😭😂 Sa tolikim clanstvom, sa potpunom kontrolom medija, pritom organizovanim prevozom ljudi iz drzavnih firmi oni su skupili 14.000 ljudi, od kojih kako snimci pokazuju uglavnom 50+ sugradjani (od kojih su pritom neki svoj dan u Jagodini zavrsili uriniranjem po ulicama). Ja ne mogu zaista. 😭

Аман људи, у Јагодину не би стало 100.000 људи, како је Смрадформер известио, ни да су једни другима седели на глави. Једноставно нема толико слободног простора.

Nama je svima jasno da informer i slični lažu u svakoj rečdnici, ali se bojim da Jovica iz Skupljena to ne zna.
Skup mu jeste propao, ali kada odgledate KTV i Šarovićeve intervjue ne bude vam smešno nego tragično.

Back