I on omatorio lolZvezdan Terzic
Meni su, pored samih protesta u Srbiji, zbog kojih sam vec nekoliko puta zaplakao mozda u najjaci utisak ljudi iz Hrvatske koji organizuju proteste podrske (naravno i njihove javne licnosti ali pre svega obicni ljudi koji organizuju skupove sirom Hrvatske). Pored tolikog nabujalog nacionalizma koji u Srbiji vlast svesno godinama podriva i koji je cesto usmeren protiv Hrvata, od od njih toliko podrske da stigne, ja sam zaista u soku, stvarno kapa dole. Svaka cast naravno i dijaspori nasoj koja svuda u svetu pruska podrsku ali ova podrska iz Hrvatske stvarno mnogo jak utisak ostavlja
Slazem se s tim sto ne bih posebno isticao Nemacku, EU jeste zabrljala sa svojim pristupom Srbiji u vezi sa litijumom, ali nista bolja nije ni Kina koja isto to vec godinama radi na istoku Srbiju, kao ni Rusija koja je u zadnje vreme uvek na strani desnicara i autokrata u Srbiji i koja takodje podgreva taj narativ o spoljnim neprijateljima kao i homofobiju u Srbiji i slicno. A Vucic je sustinski vrlo pametno odigrao tako sto svakom od njih malo udovoljava i u sustini svakome ponesto daje. I onda dodje i prica kako je neki random aktivista strani placenik, i neko jos nasedne na to, komedijaNjima (političarima) odgovara da se svađamo i mrzimo. Ne kaže se džabe - Zavadi pa vladaj.
Zato je meni sva ta ultra nacionaliatička propaganda tragikomična. Ti njihovi spinovi nisu zato što oni duboko veruju u to, već zato što će neko drugi, malo slabijeg IQ-a poverovati, a u njima videti 'velike srpske branitelje' koji se kao i milion puta do sada, 'bore' protiv fiktivnog neprijatelja. Hrvatska nije nikakva gigantska sila (kao što su to brojne zapadnoevropske zemlje) da bi imala imperijalističke ili Bog zna kakve koristi u Srbiji.
Naši pravi neprijatelji su oni koje ne zanima kakvu vodu ćemo piti, vazduh udisati, a to su oni sami i njihovi drugari Nemci koji bi da kopaju litijum uz pogodnosti koje im ova vlast pruža u vidu jeftine radne snage.
Da ne pominjem i naravno sve ostalo što su pokazali svih ovih godina, a to je da je naš život beznačajan i za njegov eventualni završetak niko ne mora krivično da dgovara.
Naravno, ja se za to ne opredeljujem. Niti za EU i Ameriku, niti za Rusiju i Kinu.Slazem se s tim sto ne bih posebno isticao Nemacku, EU jeste zabrljala sa svojim pristupom Srbiji u vezi sa litijumom, ali nista bolja nije ni Kina koja isto to vec godinama radi na istoku Srbiju, kao ni Rusija koja je u zadnje vreme uvek na strani desnicara i autokrata u Srbiji i koja takodje podgreva taj narativ o spoljnim neprijateljima kao i homofobiju u Srbiji i slicno. A Vucic je sustinski vrlo pametno odigrao tako sto svakom od njih malo udovoljava i u sustini svakome ponesto daje. I onda dodje i prica kako je neki random aktivista strani placenik, i neko jos nasedne na to, komedija![]()
Slazem se s tim sto ne bih posebno isticao Nemacku, EU jeste zabrljala sa svojim pristupom Srbiji u vezi sa litijumom, ali nista bolja nije ni Kina koja isto to vec godinama radi na istoku Srbiju, kao ni Rusija koja je u zadnje vreme uvek na strani desnicara i autokrata u Srbiji i koja takodje podgreva taj narativ o spoljnim neprijateljima kao i homofobiju u Srbiji i slicno.