Izbori

Prelepa slika mladosti i pameti iz Srbine obilazi svet ovih dana... Posle dugo vremena sam optimista da je zlu dosao kraj i da nas cekaju neka lepsa jutra u ovoj drzavi

Meni su, pored samih protesta u Srbiji, zbog kojih sam vec nekoliko puta zaplakao mozda u najjaci utisak ljudi iz Hrvatske koji organizuju proteste podrske (naravno i njihove javne licnosti ali pre svega obicni ljudi koji organizuju skupove sirom Hrvatske). Pored tolikog nabujalog nacionalizma koji u Srbiji vlast svesno godinama podriva i koji je cesto usmeren protiv Hrvata, od od njih toliko podrske da stigne, ja sam zaista u soku, stvarno kapa dole. Svaka cast naravno i dijaspori nasoj koja svuda u svetu pruska podrsku ali ova podrska iz Hrvatske stvarno mnogo jak utisak ostavlja

Njima (političarima) odgovara da se svađamo i mrzimo. Ne kaže se džabe - Zavadi pa vladaj.

Zato je meni sva ta ultra nacionaliatička propaganda tragikomična. Ti njihovi spinovi nisu zato što oni duboko veruju u to, već zato što će neko drugi, malo slabijeg IQ-a poverovati, a u njima videti 'velike srpske branitelje' koji se kao i milion puta do sada, 'bore' protiv fiktivnog neprijatelja. Hrvatska nije nikakva gigantska sila (kao što su to brojne zapadnoevropske zemlje) da bi imala imperijalističke ili Bog zna kakve koristi u Srbiji.

Naši pravi neprijatelji su oni koje ne zanima kakvu vodu ćemo piti, vazduh udisati, a to su oni sami i njihovi drugari Nemci koji bi da kopaju litijum uz pogodnosti koje im ova vlast pruža u vidu jeftine radne snage.

Da ne pominjem i naravno sve ostalo što su pokazali svih ovih godina, a to je da je naš život beznačajan i za njegov eventualni završetak niko ne mora krivično da dgovara.

Njima (političarima) odgovara da se svađamo i mrzimo. Ne kaže se džabe - Zavadi pa vladaj.

Zato je meni sva ta ultra nacionaliatička propaganda tragikomična. Ti njihovi spinovi nisu zato što oni duboko veruju u to, već zato što će neko drugi, malo slabijeg IQ-a poverovati, a u njima videti 'velike srpske branitelje' koji se kao i milion puta do sada, 'bore' protiv fiktivnog neprijatelja. Hrvatska nije nikakva gigantska sila (kao što su to brojne zapadnoevropske zemlje) da bi imala imperijalističke ili Bog zna kakve koristi u Srbiji.

Naši pravi neprijatelji su oni koje ne zanima kakvu vodu ćemo piti, vazduh udisati, a to su oni sami i njihovi drugari Nemci koji bi da kopaju litijum uz pogodnosti koje im ova vlast pruža u vidu jeftine radne snage.

Da ne pominjem i naravno sve ostalo što su pokazali svih ovih godina, a to je da je naš život beznačajan i za njegov eventualni završetak niko ne mora krivično da dgovara.
Slazem se s tim sto ne bih posebno isticao Nemacku, EU jeste zabrljala sa svojim pristupom Srbiji u vezi sa litijumom, ali nista bolja nije ni Kina koja isto to vec godinama radi na istoku Srbiju, kao ni Rusija koja je u zadnje vreme uvek na strani desnicara i autokrata u Srbiji i koja takodje podgreva taj narativ o spoljnim neprijateljima kao i homofobiju u Srbiji i slicno. A Vucic je sustinski vrlo pametno odigrao tako sto svakom od njih malo udovoljava i u sustini svakome ponesto daje. I onda dodje i prica kako je neki random aktivista strani placenik, i neko jos nasedne na to, komedija :ROFLMAO:

Slazem se s tim sto ne bih posebno isticao Nemacku, EU jeste zabrljala sa svojim pristupom Srbiji u vezi sa litijumom, ali nista bolja nije ni Kina koja isto to vec godinama radi na istoku Srbiju, kao ni Rusija koja je u zadnje vreme uvek na strani desnicara i autokrata u Srbiji i koja takodje podgreva taj narativ o spoljnim neprijateljima kao i homofobiju u Srbiji i slicno. A Vucic je sustinski vrlo pametno odigrao tako sto svakom od njih malo udovoljava i u sustini svakome ponesto daje. I onda dodje i prica kako je neki random aktivista strani placenik, i neko jos nasedne na to, komedija :ROFLMAO:
Naravno, ja se za to ne opredeljujem. Niti za EU i Ameriku, niti za Rusiju i Kinu.
To mi je kao kada me pitaju da li navijam za Zvezdu ili Partizan. Ni za koga. Taj podanički mentalitet je ono što nas je lomilo i što će nastaviti da nas lomi, ukoliko ne uzdignemo glavu i počnemo da gledamo isključivo svoje interese. I zapadu i istoku, ponekad, imam utisak da odgovara da budemo ovakav haos od države. Sama činjenica da obe strane okreću glavu na sve što se ovde događa, potvrđuje to.

Još jedan dan prepun događaju!
Aleksandre amigo i Surčin (opština gde si dobio 73% glasova ti se digao)
U isto vreme na četri različita mesta protesti (Dobanovci, Jakovo, Progar i Bečmen) i ljudi željni pravde!
Posle mnogo vremena ima nade!
A ko je blizu neka svrati 🫶🫶

1000025263.webp

Slazem se s tim sto ne bih posebno isticao Nemacku, EU jeste zabrljala sa svojim pristupom Srbiji u vezi sa litijumom, ali nista bolja nije ni Kina koja isto to vec godinama radi na istoku Srbiju, kao ni Rusija koja je u zadnje vreme uvek na strani desnicara i autokrata u Srbiji i koja takodje podgreva taj narativ o spoljnim neprijateljima kao i homofobiju u Srbiji i slicno.
(y)

Predsednik pozvao rektorski kolegijum Univerziteta u BG, profesore i studente na razgovor sa njim u sredu radi smirivanja situacije. Uprava BU kaže da će sutra odgovoriti na poziv.

Back