Izbori

Имају ли ови протести краја, буквално сморили су више. Ено извештавају у европским вестима о грчким протестима и у коментарима 'људи' из Србије глуме жртве како нема извештавања о Србији. Глумите Украјинце по коментарима, а у Грчкој се десила далеко већа трагедија и 2 године је прошло од тог судара возова и случај није дошао крају. Чак и Грци у коментарима напушавају Србе.

Trebalo bi, u najmanju ruku, da te bude sramota zbog upoređivanja dve različite tragedije i "merenja" koja je veća. Svakako, ništa čudno, doduše, jer tvojoj stranci je odsustvo empatije modus operandi.

Što se tiče toga koliko će protesti trajati - čim tvoji miljenici ispune zahteve, protesti će prestati. Do tada ćemo pumpati. Kako studenti, tako i mi malo stariji.

Izvinio se predsednik, ali i dodao drugi neprimeren komentar.

Da budemo načisto, kao predsednik Republike, bez obzira na torturu kroz koju svakodnevno prolazim, iako nenadležan, nemam pravo da bilo koga nazivam imbecilom i izvinjavam se građanima Srbije i novinarima pomenutog dopisništva RTS što sam to učinio.

Takođe, o profesionalizmu i objektivnosti pomenutih novinara mislim jednako loše i mislim da su sramota za svoju profesiju, tj. mislim da nisu novinari, već politički aktivisti.​

Izvor: RTS

Novinari i novinarke i medijski radnici i radnice iz Niša saopštili su da ne prihvataju izvinjenje predsednika Aleksandra Vučića niškim dopisnicima RTS-a i da do primerenog javnog izvinjenja obustavljaju izveštavanje o svim predsedničkim aktivnostima.

Izvor: RTS

Trebalo bi, u najmanju ruku, da te bude sramota zbog upoređivanja dve različite tragedije i "merenja" koja je veća. Svakako, ništa čudno, doduše, jer tvojoj stranci je odsustvo empatije modus operandi
Ма важи, твоја странка пече прасиће по 'блокадама', а одају почаст страдалима.

Pa mora da se jede. Jedu se prasici i na sahranama. Oni bar odaju pocast i bore se da se ubice uhapse i odgovaraju za smrt 15 ljudi.

Šta mislite o ovom?
https://nova.rs/vesti/politika/stud...g-drustva-je-najveca-sistemska-pobeda-vucica/

Iako bih suštinski izbegao upliv politike i opozicije u proteste, naročito onog lošeg dela opozicije, aktera raznih afera u prošlosti, prilično se slažem sa zaključkom Međaka. Ne deluje da će vlast ispuniti zahteve do kraja, ako nije do sada, pa šta je onda sledeći korak? Mislim da je jasno da ne može da se protestuje doveka, da to traje godinama, jer bi štetilo svima, studentima možda i najviše... Da li mislite da će se prirodnim putem nešto promeniti, onako samo od sebe, kao npr. istupanje novinara poput ovih iz Niša, te da će pritisak uroditi plodom da mediji budu slobodniji (čitaj samo RTS, ostali privatni mediji će verovatno nastaviti po starom, retko ko ih i spominje), pa da će to posledično dovesti do popuštanja vlasti, ili da nema ništa od toga, i da će se sve ovo svesti samo na simbolično negodovanje zbog stanja u društvu?​

Ja se slazem sa Medjakom. SNS zato i ulaze dosta energije u to pravljenje razdora medju studentima i ostalim grupama. Jasno im je da ljude na svoju stranu ne mogu da privuku, ali dok god bar drugu stranu drze raspeckanom i stvara nepoverenje medju njima - Vucic je na sigurnom.

Razumem šta vlast pokušava, nego šta mislite da studenti treba da preduzmu? Baš ništa i da čekaju da vlast ispuni zahteve, u limburgu mesecu? Čini mi se da su skoro svi svesni da tog potpunog ispunjenja neće biti, a i da bude, da li biste bili zadovoljni? Meni je utisak da vlada mišljenje da se do suštinske promene, ne može doći uz aktuelnu vlast. Da li se može uz neku drugu, to je druga tema.

Meni je van pameti da smo mi kao narod dozvolili da bukvalno 4 sata nakon pada nastrešnice ova vlast bude i dalje tu, a ona nam je tu i dalje 4 meseca posle. Ali šta reći o tome koliku mi snagu imamo kao narod, kad nismo uspeli da izdejstvujemo čak ni jednu banalnu stvar poput gašenja rijalitija nakon Ribnikara i Dubone.

Apsolutno se ne slazem. U pocetnoj fazi je doneta ispravna odluka. Da sutra proteste preuzme opozicija, desilo bi se isto kao sa demonstracijama posle Ribnikara. Ovako je formiran nestranacki narodni pokret koga podrzava 64 % Srba. Svakako da ce u sledecim fazama pa i kad dodje do novih izbora ulogu igrati opozicija i neki novo oformljen pokret.

Problem ovde je sto i pored zanosa i katarze koji se desavaju na protestina, jos Srbi nisu voljni da ustanu i pristupe generalnom strajku. Da 50 % Srba udje u generalni strajk, sistem bi se sutra raspao. A studenti rizikuju da izgube godinu i budzet, dok se narod okuplja za vikend, ne daj Boze da rizikuju - studenti su u nepravednoj poziciji.
Nadu mi daju ovi paori i dogadjaji u Bogaticu i Milocaju juce. Bas su odlucni.

Ja se nadam da ce doci do usijanja, i totalne gradjanske neposlusnosti, u suprotnom smo ga svi ugasili, imacemo totalitaristicki rezim i osvetice nam se svima.

Haos u Skupštini, bačene dimne bombe, suzavac i baklje. Poslanici se gađaju jajima.1000019712.webp

Back