Izbori

Tu je problem što se sve i vrti oko dotičnog Miloša Pavlovića, jer je gotovo jedini student koji se nečim ističe, bilo to uspehom na studijama ili politički, ili i jedno i drugo, dok drugih nešto ni nema, tek sporadično progovore. Njegovo je pravo da ode na plenum studenata na svom fakultetu, pokrene pitanje deblokade i nastavka nastave, i ako većina prisutnih podrži predlog, izvesno je da će tako i biti i to je to. U svim ostalim slučajevima može da se obraća institucijama, i da dočeka ili ne dočeka odgovor i rešenje, potpuno isto kao što to rade ostali studenti koji su u blokadi. I oni bivaju uskraćeni za odgovore, ne ispunjavaju im se zahtevi mesecima i konstantno su pod pritiskom vrha države, koji zloupotrebljava situaciju. Sve bi bilo drugačije da vlast poštuje Ustav i zakone i ne deli građane, naročito predsednik koji to radi veoma često. Tu je ključni problem. Rešenje je veoma jednostavno, ako postoji volja. Samo je potrebno procesuirati sve na koje se odnose zahtevi i priložiti svu dokumentaciju, uključujući apsolutno sva finansijska dokumenta sa izvođačima i podizvođačima koji su radili na železničkoj stanici u Novom Sadu. Ako je sve čisto, nema razloga da se išta krije. Ako se ipak pronađu krivci, makar bili i iz samog vrha vlasti, sankcionisati ih bez izuzetka. To je jedini ispravni put kojim zemlja treba da ide.​

Večeras u 20h ime mandatara. Ja po prvi put da baš nemam predstavu koga će imenovati. Pišu mediji da su dve opcije, stranački i nestranački kandidat.

Neki opozicionari poput Bore Novakovića kažu da je Balint Pastor iz SVM jedan od kandidata. Meni to zvuči presmešno. Za nestranačku ličnost spominje se Desko Nikitović, ali čini mi se da je on demantovao da će biti premijer.

Tipujem na Sinišu Malog, ne vidim koga drugog iz SNS-a može da postavi. A što se tiče nestranačkih tu baš nemam predstavu, ali u okviru trenutnih dešavanja možda neki profesor?

Svakako se ništa bitno neće promeniti sem što će njih nekoliko da leti iz Vlade, poput Slavice Đukić Dejanović. I eventualno će biti nešto više "stručnjaka" iz različitih oblasti nego političara...

Na koga vi tipujete?

Miloš je teški kompleksaš :) kojeg je sramota što je iz Republike Srpske, te je posle manje od 2 godine u Beogradu progovorio potupunu ekavicu sa sve i akcentovanjem pojednih reči. Dakle jedan glumac i ništa više. Okej je da popričaš ekavicu ali posle 10-15 godina a i tad ne svaku reč. Ali da kreneš drugačije da akcentuješ mesece (deeeceeeembar) e pa to je već teška Fake gluma. 😂
I da znam ga lično mnogo pre nego što je došao u Beograd :) zato i mogu da kažem ovo.
Поздравила те Маја Беровић.

И ја сам пропричао екавицу после само 9 месеци јер сам био међу децом која су причала екавицом, иако су ми у кући родитељи увек причали ијекавицом.
Да не причам да су ми се деца смејала због речи које сам користио, а они нису знали шта је то.

Slika koja dovoljno govori o mandataru....

488867612-10162511787488850-1591347523611300456-n.jpg

Pa dobro, niko nije očekivao da će imenovati nekoga ko ih ne podržava. Samo “bolje” da je nekog iz SNS-a stavio, barem zna nešto o politici za razliku od doktora koji verovatno ne zna, jer će se verovatno teže snašao oko određenih međunarodnih pregovora za razliku od npr Malog. (Neće voditi pregovore ko ebe ustav imamo predsednika)

Oni misle da je za njih ovo bolja opcija. U očima naroda će ga predstavljati kao uglednog doktora, stručnjaka, naučnika, viši nivo u odnosu na stranačke funkcionere...
Svakako će se čovek za bilo šta pitati isto koliko i svi mi.😂

Па исто тако су одређени шетачи пумпаџије узимали таксије да их превезу у походу на Београд. Притом неки и нису платили таксије.

Back