Izbori

Gradonačelnik Boče koji dolazi iz Orbanove stranke glasao za Tiszu 😆 Na profilu naveo da je glasao za evropske vrijednosti, protiv ruskog uticaja

Izlaznost do 9 bila za 6.58 procenata viša nego 2022.

Ako nekoga interesuju kvote na kladionicama : igrači na Polymarket-u smatraju da je verovatnoća da Magyar bude novi premijer Mađarske 72%, dok su šanse Orbana 28%. Srednje kvote na ostalim kladionicama su za Magyar-a 1,44; za Orban-a 2,4.

Ogromno povećanje izlaznosti na izborima u Mađarskoj u odnosu na 2022:
7h 1,8 3,5
9h 10,3 16,9
11h 25,8 38,0

Deluje da su trenutno kvote još više naklonjene Tiszi.
Po bukmejkerima (a pričao sam sa svojim kolegama) momentalno je samo pitanje koliku će većinu imati Tisza i da li će to biti 2/3

Mene je najviše strah da ona radikalna stranka Mi Hazánk ne uđe u parlament i ne bude jezičak na vagi, jer bi u tom slučaju skoro pa sigurno išli sa Orbanom u vlast, eto slično se desilo i u Sloveniji prije par dana. Kad vidim ovo "treći put" dođe mi da povratim.

Ja pitah druga Mađara kakav ishod očekuje, kaže nema pojma, da može svašta biti. Iako neke ankete pokazuju da će sigurno doći do promene i to ubedljivo, dosta ljudi je suzdržano u procenama.

Tokom godina je mijenjan i izborni zakon u Orbanovu korist, a i mediji su izvještavali i o potplaćivanju u ruralnim sredinama, tako da će svakako rezultati biti dosta bliži nego se očekuje. Osjeti se da narod želi promjenu i da ljudi vjeruju u ovog čovjeka, ali ja svakako ne mislim da će ovaj tako lahko otići sa vlasti kakvi god da budu rezultati.

Obećali im poso u fabrici, gospođa se nada zaposlenju

Last edited by a moderator:
Do 18.30 u Mađarskoj glasalo 77,8%, čime je oboren rekord kada je u pitanju izlaznost na izbore kod njih. U Budimpešti je izlaznost 80,96%.

Ovde možete pratiti rezultate :
https://vtr.valasztas.hu/ogy2026

Čak i prvi rezultati ne deluju previše pozitivno za Fides.
Deluje da Tisza vodi u skoro svim okruzima oko Budimpešte tj. Pešti gde je prošli put Orban imao prednost.
Videćemo kada dođe još rezultata, za sada deluju odlično za Tiszu i Mađara.

Neverovatno koliko se Mađarska našla u istom blatu kao i mi. Jedna osoba uzurpira vlast 16 godina, opozicija pukla, izašao čovek iz njihovih redova i otkrio sve skandale, ujedinio glasače sa levog i desnog spektra i voila, imaju preko 80% izlaznost. Priželjkujem i kod nas ovoliku izlaznost, jer je to više nego jasan znak da slede ozbiljne promene.

Primećujem koliko političke stranke po Evropi postaju sve veći ekstremi, ako su desno vremenom će sigurno postati autoritativni i ultra desničari. Ako su levo, postaju ispostave korporativne i briselske elite. Onda na kraju kada dođu izbori, glasači su prinuđeni da glasaju primarno protiv neke opcije, ne nužno za neku ideologiju ili program koji im je blizak. Jako čudna vremena u kojima se nalazimo globalno.

Koliko bih voleo da i mi imamo ovaj mešoviti sistem izbornih jedinica gde se direktno glasa za poslanika

Koliko bih voleo da i mi imamo ovaj mešoviti sistem izbornih jedinica gde se direktno glasa za poslanika
Te jedinice su pravljene da favorizuju najjačeg što je tamo 4 ciklusa bio Orban. Sada deluje da će koalicija Tisza od 106 okruga da pobedi u minimalno 90.
Tako će sa 51% glasova koliko otprilike sada imaju dobiti 2/3 mandata i potpunu vlast.
Igračka koju je Orban smislio će ga sada politički ubiti.

Back