Svako ima svoje poglede. To sam napisao prevashodno za Đilasa, koji je bojkotovao beogradske izbore, jer kao nije bilo izbornih uslova, i time pomogao režimu da se zadrži na vlasti, a u isto vreme učestvovao na nekim drugim lokalnim izborima, i mimo toga, generalno mi ne uliva poverenje na osnovu svega što je do sada radio, kako na vlasti, tako i mimo nje. Videćemo i za ove druge šta će na kraju reći, ali evidentno je da su im važne funkcije i da ne žele tek tako da prepuste deo kolača drugima zarad eventualnih promena.
Ono što se već sada naslućuje je da nećemo imati samo SNS protiv Studentske liste, već da će biti složenija situacija. Studenti su za sada obelodanili da su za Kosovo i Metohiju unutar Srbije, što mi je svakako ok kao stav, ali mislim da će morati u nekom trenutku da kažu nešto više o spoljnoj politici. Pretpostavljam da će fokus biti na unutrašnjoj, korupciji itd, kako bi se privoleo veći broj birača da stane uz njih, dok jasno izjašnjavanje po pitanju spoljne politike nikako ne može da zadrži sve birače na okupu. Bilo da su više za zapad ili istok, zameraće im se. Evo već sada im neki zameraju za Kosovo, jer to vide kao prepreku putu ka EU, što verovatno na kraju tog puta, i jeste neka istina, ali ne vidim ni smisao da neka stranka izađe i kaže, mi smo za kršenje Ustava Srbije i nismo za Kosovo u Srbiji, tako da sve ima svoje. Verovatno će se karte otvarati tek nakon raspisivanja izbora, a ovo sada što imamo su samo neke naznake.