Izbori

Уздам се у то да ће неки људи гласати за Маринику и да ће узети гласове студентима. Сумњам да ће овај Јовановић проћи цензус... Очекујем победу СНС, све испод 40% би био пораз.

Kec-ol nikad nikog nije potpuno zadovoljila ali to joj nije ni poenta. Nismo u uobicajenoj situaciji. Ovo je najbolje sto smo mogli a da je relativno izbalansirano i ta lista ima podrsku. Svi cemo nazalost morati na nesto da zazmurimo, ali i da se zajebemo ovo nije grupacija koja moze da ostane na duze staze i raspasce se svakako brzo ako uradi posao ili izneveri ocekivanja. Verujem da ce se neke nove partije izroditi iz ovoga ali ne u ovom formatu i ne sa ovolikom podrskom.

Oni kojima par lica na listi menja hoce li ili nece glasati za nekoga u sustini i nisu iskreni u tome da im smeta ova garnitura i sistem koji su napravili. Oni ce vrv uvek govoriti da nisu predstavljeni i da nemaju za koga da glasaju i sva je sansa da nikad nece uzeti ucesca u procesu i na njih ne treba ni racunati.

Taj Karovic je bio govornik na skupu povodom predavanja potpisa, a bice govornik i na sledecem skupu. Nije random izabran da ucestvuje u Utisku nedelje i bez razloga. vec danima je govornik na studentskim skupovima.

Znaci ako su par istaknutih ljudi koji su politicki desno tzv suverenisti vetirani to je znak da lista nije ideoloski u balansu i da nema desnicara? Mozda je i neki liberal predlozio osobe poput Natase Kandic, Sonje Biserko i slicnih pa su se desavale iste situacije. Dakle onda bi trebali i liberali da budu nezadovoljni jer nema nekih ljudi koje su oni ocekivali na listi? I prvo nisi ni rekao da je ta Jelena Pavlovic bila u Nestorovicevoj stranci i da je aplaudirala Vucicu, znaci bila je u politickoj stranci dok je sa druge strane Jasmina Paunovic imala vrlo upitne da ne kazem rasisticke stavove i samu je sebe diskvalifikovala sa liste svojim izlaganjem na jednom podcastu. Da je bila na listi te stvari koje je izgovorila bi mogle da se koriste kao politicko oruzje protiv liste. Ali bitno je da vi prenosite tudja misljenja bez ikakve provere i kritickog razmisljanja.

E pa ako su ljudi na opskurnim telegram grupama razocarani SL sigurno gubi 😅 Nije bitno sta pisu ljudi na tviteru ali zato ajmo da cujemo sta pisu ljudi na telegramu i po tome formiramo prognoze i misljenje o listi. Stvarno svasta se moze procitati ovde.

Uvek ces imati ljude koji ce biti nezadovoljni jer SL nije vise ili levo ili desno. Ni jedna ni druga strana nije skroz zadovoljna listom niti programom ali eto ispade da su desnicari jedini zakinuti i da imaju razlog da glasaju za opciju van SL. Sta je sa levicarima i liberalima? Po ovome ispade da onda ni liberali nisu pokriveni kandidatima i programom jer u programu i listi nema zalaganja za npr EU i istopolne brakove. Mene bas interesuje sta vi mislite da jos treba da se doda da bi desnicari bili zadovoljni, mozda deportovanje migranata, vracanje Kosova, ukidanje Prajda, zabrana abortusa?
1000001594.webp

Meni se baš sviđa što je većina lica sa SL mahom nepoznata. Daće Bog pa ćemo ih lepo upoznati u parlamentu. Na kraju krajeva, ko je pa poznat kod ovih zlotvora? Šešelj, Radeta, Jovanov? Lidija Vukićević? Helou, pa pre bih životinji dao podršku nego tim odronima.

Studentska lista nije politička partija, već grupa građana kojoj je dopizdilo sve ono što se dešava u zemlji i zato se bori za promene. I razumljivo je da kao takvi nemaju jedinstevnu ideologiju. I ne treba da je imaju. Verujem da će dobiti ove izbore. Mene više brine kako će se donositi odluke u budućnosti, s obzirom na to da je jako puno različitih pogleda i stavova među članovima SL.

I drago mi je što se potvrdilo da su Tepić, Đilas, Ponoš i kompanija u stvari SNS botovi svo ovo vreme. Mislim da je većina to prepoznala i da će nakon ovih izbora otići na smetljište istorije, gde im je i mesto. Ovi iz SNS ne mogu na smetlište, njima je mesto u zatvoru

Ovi studentski aktivisti što su trebali da po RS-u promovišu studentsku listu nakon što su otišli u Doboj i Višegrad i doživjeli nasilje obustavljaju preostale gradove. Lijepo su ih Dodikovi crveni dočekali.

Meni se baš sviđa što je većina lica sa SL mahom nepoznata. Daće Bog pa ćemo ih lepo upoznati u parlamentu. Na kraju krajeva, ko je pa poznat kod ovih zlotvora? Šešelj, Radeta, Jovanov? Lidija Vukićević? Helou, pa pre bih životinji dao podršku nego tim odronima.
Lidija Vukićević je jedino poznata po tome što se nije tuširala još od Boljeg Života pa joj je kosa ostala netaknuta.

Ovi studentski aktivisti što su trebali da po RS-u promovišu studentsku listu nakon što su otišli u Doboj i Višegrad i doživjeli nasilje obustavljaju preostale gradove. Lijepo su ih Dodikovi crveni dočekali.
Isprani mozgovi na maks, neka mi samo neko kaže da ova dvojica ne vole jedan drugog i ne sarađuju a sve rade jedan za drugog. Kod nas otkazali sinoć skup a nedavno napisaše da će ipak biti sad u 4, što je bez veze jer ne znam da li će ljudi doći kad je na knap najavljeno, prvi ja ne mogu

Nekad razmišljam, možda mi kao narod i ne zaslužujemo da nam bude bolje

Na osnovu onoga što mogu da vidim ovde, ni oni sami ne veruju u pobedu a sve više i njihovih ljudi se okreće protiv njih i to i sami priznaju kada se priča sa njima u četiri oka. Jedan solidan deo pristalica SNS-a će glasati protiv njih.

Oni su do skoro u ovoj sredini imali skoro 70% podrške i bili su apsolutni gospodari života i smrti, a sada izgledaju kao razbijena banda koja ne zna gde udara. Neki već pripremaju i teren za prelet (ako im se dopusti, naravno). Više nemaju ni svoje ljude na koje mogu da se oslone pa kabadahije moraju same da se eksponiraju i prate suparnički tabor ne bi li mogli da priprete malom broju penzionera i socijalnih slučajeva koji ih se još uvek boje (dok se može).

Pritom, nemaju nikakvo rešenje za ljude koji se ovde bore protiv njih na strani studentskog pokreta jer svi imaju čiste biografije i niko ne može da se kupi i/ili uceni. Totalno su saterani u ćorsokak i, izuzev bezuspešnih pokušaja špijunaže, nemaju plan B.

Ako je ovako u maloj sredini, u velikim sredinama tek nemaju šta da traže. Užice i Novi Sad pokazuju i više nego dovoljno.

Kampanja im je nikad slabija. Apsolutno ništa nemaju da ponude ljudima i u potpunoj su defanzivi. Njima se kampanja svodi na pokušaj relativizacije svega (što je njihov zaštitni znak) i imitacije svega što studenti i građani osmisle.

Jučerašnja debata je bila potpuni debakl za njih. Sve što je Brnabićka uspela jeste da još više iziritira svoje političke protivnike i motiviše ih da u još većoj meri izađu na birališta. Rektorka FDU je za nju gospođa i dama sa velikim D.

Nikad ih ne treba potceniti kada je lopovluk u pitanju, ali svakim danom sam sve veći optimista da će oni biti razvaljeni na izborima, baš kako i zaslužuju. Sa strankama koje nisu izašle/povukle su se sa izbora i dodatnom podrškom njihovih birača, može se doći do 50+%. Oni su realno na nekih 35%-36% sada, moraće jaaaaaako mnogo da ukradu da bi anulirali prednost studentske liste. To će biti jako teško, jer kako rekoh, kontrola izbora će biti nikad jača, i za svoj kraj mogu da kažem da će ljudi biti apsolutno spremni. Ne sumnjam da će isto biti i u ostalim sredinama i to je put do pobede.

Oni više legitimno da pobede ne mogu i to je i njima jasno. Još mesec dana i, što bi rekao veliki Dule Vujošević, i ovo će se lane zvati.

@Milos-S to mi isto mislimo za našu vlast, da im je kampanja nikad lošija i da narod nije uz njih, da su dosadili, tako da se nadam da nas osjećaj ne vara... ali... dok ne bude gotovo, nije gotovo, pogotovo što ovi što ćute na kraju izađu i glasaju za vladajuće a misliš da neće. Biće baš tijesno i napeto

To jeste tačno, utakmica se uvek igra do kraja. Bilo je i ovde ranije toga, pa se samo iznenadimo kad vidimo koliko ljudi glasa za njih, ali ovog puta, veruj mi, SNS je zaista na kolenima.

Namerno javno ne otkrivam neke detalje ali što više i sam vidim stanje na terenu, sve sam sigurniji da će ovo biti jedno fino rutiniranje 25.10.

Naravno, oni hipotetički mogu da to ne priznaju i da objave neke leve rezultate, od njih je sve moguće. Ali kad svi vide da je car go, to je siguran kraj.

Ono što je rektorka Nikolic izgovorila sinoc u debati je zastrasujuce. Reci da ne mozes da procenis da li smo ljudi istih fizionomija jer nisi biolog je u najmanju ruku jezivo. Posle takve izjave ta zena vise ne bi smela da bude na celu Univerziteta

@Milos-S to mi isto mislimo za našu vlast, da im je kampanja nikad lošija i da narod nije uz njih, da su dosadili, tako da se nadam da nas osjećaj ne vara... ali... dok ne bude gotovo, nije gotovo, pogotovo što ovi što ćute na kraju izađu i glasaju za vladajuće a misliš da neće. Biće baš tijesno i napeto
Ako govoriš za RS, ja mislim da bi mogao kandidat opozicije da pobijedi za mjesto predsjednika i eventualno da opozicija uđe u državnu vlast, ali što se predsjedništva tiče i većine u skupštini mislim da se ipak neće desiti. Ne pratim doduše situaciju tamo, ali ne djeluje mi baš da će ljudi toliko glasati. Toliko sam 2022. bio investiran u tadašnje izbore samo da bi na kraju tri aktuelne stranke dobile najviše glasova. 🤢

Last edited:
I 2018. i 2022. je djelovalo da će doći do promjene... sad više ne znam, nemam očekivanja nikakva, cijeli život glasam za opoziciju i taj trend se nastavlja, samo što prečesto biraju pogrešne kandidate za funkcije i na kraju izvise.

Vjerujem da bi Blanuša mogao da pobijedi ipak za predsednika baš zato što je normalan čovjek bez političkih skandala i afera, pa se zato ljudi odluče da glasaju da bi se skinuli SNSD sa vrha.

Za Predsjedništvo je jasno kao dan da Željka pobjeđuje jer se opozicija podijelila, a za skupštinu će biti baš teško jer je po manjim mjestima i opštinama svuda vlast prejaka i teško da mogu pasti, plus tipa Doboj koji će nadoknaditi razliku koju napravi BL... Ali nadam se promjenama, stvarno je red.

Razlika je u tome da ipak sada nije alternativa političari koji su isto krali dok su bili vlast (to je činjenica, jbg) nego običan narod koji nemaju drugog interesa osim da izvedu naciju iz ovog mraka.

Srpska je ipak u nešto boljem položaju pošto bar SNSD nema apsolutnu kontrolu svih nivoa vlasti, pa u skladu sa time je pravičniji balans moći. Sigurno da ne postoji nijedna lokalna zajednica gde 80% ljudi ne može da podnese svog (grado)načelnika poput Gangule u BG.

Izbori
Back