am Jermenija 2023: Brunette - Future Lover

Sto se tice spoja tradicionalnog i modernog Jermeni su pokazali da to moze da bude itekako uspesno, npr. 2016 sa Ivetom i onom pesmetinom. Nazalost dosta folka i tih manira je ostavljeno u 2000-im.
Tako je, to je SPOJ nekog žanra sa etno muzičkim motivima.. Ja sam nabrojao baš etno pesme, gde elementi folk muzike i načina pevanja su isključivi ili dominantni, čak i upotreba reči poput "hora" = "kolo"...

a dobro eto i Kipar je prošle godine poslao pesmu koja je baš "grčka", i Grci 2018. Nije da nema, daleko od toga.
Niko ovde ne govori o njihovim rezultatima. Da li su uspeli sa etnom ili ne…i niko ne prica kako samo mora etno da se potencira. Ali ovo takmicenje gubi smisao, kada svaka zemlja posalje nesto sto je identicno drugoj zemlji, kada se potenciraju ti neki novi trendovi, podilazenje Zapadu…onda postaje sve dosadno

To sto govoris nije Amerikanizacija, imale su modernog zvuka, ali sa puno svojih zvukova, instrumentala ,odredjenih nacionalnih instrumenata, pesme su bile prepoznatljive, razlikovali su se, nisu se utapale jedna u drugu…ovo sada, krenuvsi od Baltickih zemalja, Skandinavaca, pa na dalje…jedno 30 zemalja lice jedna na drugu, a to najbolje prepoznaju ljudi koji nisu toliki fanovi ESCa. Danas izvodjaci ne zele da naprave pesmu koja ce najbolje predstaviti svoju zemlju, sto bi trebalo da bude najveca car ovog takmicenja. Oni zele da glume Miley Cyrus, i te razne americke pevaljke, da bi se nekako docepali americkog trzista…sve je izgubilo onu car nacionalnog takmicenja
Mogu se sloziti sa tvojim stavom,ali samo donekle.
Isto kao sto Srbija nije zemlja Srba,nego zemlja svih njenih gradjana,tako i Srbija na evrovziji ne mora biti zemlja "srpske" muzike.
Inace evo jedno dobro pitanje za tebe,sta je za tebe srpska muzika,ili instrumenti??
Recimo tubro folk nije nasa muzika i nikada nije bila vec je devedesetih cak i ranije pocela da se uvozi iz drugih zemalja kopirali smo nazalost Bugare,Grke turke menjali samo teskt i pevali istu melodiju sve sto je moglo pokrali smo,harmonika isto nije nas nego francuski koliko znam instrument,truba isto..romsko..
U Srbiji je i romska muzika popularna,popularna je do skoro bila zabavna zatim dens disco muzika,rock muzika,nista od toga nije da kazemo licno NAŠE,dakle kako instrumenti tako i muzika ne postoji naša..
Najslicnija muzika Srbije je ta neko etno muzika,ali i to smo slicni kao Bugarimaliu hajde da kazemo Slobodan Trkulja ili taj fazon je najvise "srpska" muzika sta god to znacilo i muzika poput Tome zdrakvovica ta bas stara muzika cak starogradska..

Dakle najslicnije srpskoj muzici su Truklja Joksimović na frulii i teraaj..
Samo što su se stranci toga već zasitili udavili smo ih i ugnjavili i sa frulicama i trubicama i klavirima,hoće nešto drugo i novo da čuju od nas,zato smo im poslali Konstraktu,ali jbg mi nemamo 2 Konstrakte pa da ih šaljemo stalno šta ćeš..

• Haha
Reactions: Mrm
Pa nema ovo veze sa Efendi, bukvalno bih je pre uporedio sa Bugarkom Viktorijom

Inače popravilo mi se mišljenje za Jermeniju,bolja mi je pesma,još uvek mi nije baš favorit neki,ali sada ne samo da sam siguran da treba u finale nego može čak i solidan plasman do maja,će mi u najmanju ruku biti u top10 ili top5 kako je krenulo haha,breskvica iz Jermenija mi je sve sladja :ROFLMAO:

Ja bih uporedio sa Esmom Redepovom i 3 pesme u jednoj lol
Dobro nećemo preterivatiii...

Ja bih uporedio sa Esmom Redepovom i 3 pesme u jednoj lol
Valjda je očigledno da je likuša sestra od tetke čuvenog Arama MP3

Gledam sad koliko pregleda , lajkova, komentara ima Brinetina pesma i shvatam da je 90% Jermena komentarisalo pesmu i svi pozitivno. Sta to znaci? Sa jedne strane Jermeni podrzavaju svoju predstavnicu i pesmu i to je prelepo sto tako jako navijaju i veruju u Brinetu, a sa druge strane tuzno koliko ostali esc fanovi iz ostalih zemalja hejtuju pesmu do te mere da je upitan prolazak u finale u onako slabom polufinalu. Ja bih licno bas bio razocaran ako ne udje u finale. Jedina nada im je da ogromna jermenska dijaspora glasa kao luda.

Ma ulazi, bez frke

Razmisljam da li da je stavim umesto Mengonija na #1

znam da ce zvucati cudno, ali sad sam se pomirio sa tim da se uglavnom ne slazem sa ostatkom Foruma.

Loreen who? "Cha, cha, cha" who? Ukrajina who?

Ovo mi je odlicno. Skoro pa savrseno. Oko ponoci sam je cuo i od tada je ne gasim (mozete preracunati koliko puta sam je vec cuo; preko 30 puta).
Kada sam je prvi put cuo, pocetak mi je privukao paznju. Lepo, lagano, melodija mi se dopada i jedino sam se molio da ne bude takva cela. A onda onaj prelaz u blagu rep deonicu mi je savrsen. To me je apsolutno kupilo. Oseti se snaga u tom delu koja se kasnije prenosi u refrenu (rekao bih ta je taj deo refren), a onda daje zakljucak i zavrsava na jermenskom. Bas sam odusevljen pesmom i imam onaj osecaj kada neko posalje pesmu na FSC, a jedino se meni onako istinski dopadne i prodje lose. Nadam se da nece biti takav slucaj sad i da ce se plasirati u finale, a tamo ne ispod 10. mesta.

Sta mi se ne dopada, pa mi niej savrsena. Ne dopada mi se taj dupli glas, kompjuterizovan koji je bas primetan u uvodnom delu. Jeste da sam jedini koji ne obraca paznju na tekst, ali opet volim da cujem sta izgovara. Kao i Loreen, ne razumem u vecem delu pesme sta izgovara.
Najvise se plasim kako ce to zvucati uzivo. Cini mi se da mozda nece ostaviti tako odlican utisak, kao u studijskoj verziji.
U svakom slucaju, pridruzujem se Stoletu, ingi i whisky; ajd i Petru koja mu je u TOP 10.

Uhhh, bas sam zadovoljan i sad necu moci spavati od uzbudjenja. 😊😅

znam da ce zvucati cudno, ali sad sam se pomirio sa tim da se uglavnom ne slazem sa ostatkom Foruma.

Ovo mi je odlicno. Skoro pa savrseno. Oko ponoci sam je cuo i od tada je ne gasim (mozete preracunati koliko puta sam je vec cuo; preko 30 puta).
Kada sam je prvi put cuo, pocetak mi je privukao paznju. Lepo, lagano, melodija mi se dopada i jedino sam se molio da ne bude takva cela. A onda onaj prelaz u blagu rep deonicu mi je savrsen. To me je apsolutno kupilo. Oseti se snaga u tom delu koja se kasnije prenosi u refrenu (rekao bih ta je taj deo refren), a onda daje zakljucak i zavrsava na jermenskom. Bas sam odusevljen pesmom i imam onaj osecaj kada neko posalje pesmu na FSC, a jedino se meni onako istinski dopadne i prodje lose. Nadam se da nece biti takav slucaj sad i da ce se plasirati u finale, a tamo ne ispod 10. mesta.

Sta mi se ne dopada, pa mi niej savrsena. Ne dopada mi se taj dupli glas, kompjuterizovan koji je bas primetan u uvodnom delu. Jeste da sam jedini koji ne obraca paznju na tekst, ali opet volim da cujem sta izgovara. Kao i Loreen, ne razumem u vecem delu pesme sta izgovara.
Najvise se plasim kako ce to zvucati uzivo. Cini mi se da mozda nece ostaviti tako odlican utisak, kao u studijskoj verziji.
U svakom slucaju, pridruzujem se Stoletu, ingi i whisky; ajd i Petru koja mu je u TOP 10.

Stigao spas u zadnji cas!

Mislim da ako pobede Jermeni da će to tebi po ovom komentaru izgleda biti tvoj najsrecniji dan od kada pratis evrovziju haha

Stigao spas u zadnji cas!
Pa, moze se reci, a interni izbori sa njima nemam toliko srece. Nadu su mi vratili i Portugal. Sa ovom pesmom imacu samo 8 odlicnih pesama, ni za TOP 10, sto je lose za mene.
Mislim da ako pobede Jermeni da će to tebi po ovom komentaru izgleda biti tvoj najsrecniji dan od kada pratis evrovziju haha
Zadnji put kada su pobedili moji 1. favoriti (tada) je bilo 2005., 2006., a 2007. smo mi pobedili i od tada moji favoriti uglavnom lose prolaze. Tako da ....
A strah me je da Jermenija ne prodje kao San Marino 2016. koji su mi bili apsolutni favoriti i jedna mi od najboljih pesama.

• Love
Reactions: Mrm
A strah me je da Jermenija ne prodje kao San Marino 2016. koji su mi bili apsolutni favoriti i jedna mi od najboljih pesama.
eje_k2.gif

Gledam sad koliko pregleda , lajkova, komentara ima Brinetina pesma i shvatam da je 90% Jermena komentarisalo pesmu i svi pozitivno. Sta to znaci? Sa jedne strane Jermeni podrzavaju svoju predstavnicu i pesmu i to je prelepo sto tako jako navijaju i veruju u Brinetu, a sa druge strane tuzno koliko ostali esc fanovi iz ostalih zemalja hejtuju pesmu do te mere da je upitan prolazak u finale u onako slabom polufinalu. Ja bih licno bas bio razocaran ako ne udje u finale. Jedina nada im je da ogromna jermenska dijaspora glasa kao luda.

Zaboravljamo inicijalni utisak na "Fly with me" koja je oduvala lajvom, i iskreno po mom mišljenju zaslužila mnogo bolji plasman. Ko još sluša tekstove. Pesma kao pesma je odlična, vrišti Evrovizija (bar ona Evrovizija zbog koje sam ja zavoleo ovo takmičenje), a u isto vreme je i moderna. O pobedi u ovoj godini neshvaćenog overhajpovanja Finske i razumljivog hajpovanja Švedske ne govorimo (obe pesme po mom mišljenju dobre ali overrated - u smislu ne bi bile upečatljivi pobednici), ali svakako im želim odličan plasman!

I decided to be good, do good, look good ❤️

I da prođe, ne vidim ko osim eventualno te dijaspore može da glasa u većoj meri...a ovo zapadnomi severnom žiriju ne može da se podvali, a Bogami ni sa naših prostora..

Religious grammar 101:

Малим словом написаћемо именицу бог и у експресивним и фигуративним изразима које свакодневно користимо у говору: за име бога, боже (ме) прости, за бога милога, убио је бога у њему, не дај боже...

Dakle bogami - u smislu zaista!

Ja Bogami milsim direktno na Boga u tom smislu kad napišem ovako, tako da će ići velikim... :)

Zaboravljamo inicijalni utisak na "Fly with me" koja je oduvala lajvom, i iskreno po mom mišljenju zaslužila mnogo bolji plasman. Ko još sluša tekstove. Pesma kao pesma je odlična, vrišti Evrovizija (bar ona Evrovizija zbog koje sam ja zavoleo ovo takmičenje), a u isto vreme je i moderna. O pobedi u ovoj godini neshvaćenog overhajpovanja Finske i razumljivog hajpovanja Švedske ne govorimo (obe pesme po mom mišljenju dobre ali overrated - u smislu ne bi bile upečatljivi pobednici), ali svakako im želim odličan plasman!

I decided to be good, do good, look good ❤️
Meni je Fly With Me bila No. 1 te godine a ovo mi je mess. 😀

Back