Kako se danas osećate?

Dezodorans, antiperspirant?
Ma džabe ti to kad to curi sa svih strana, to su stare zgrade sa prozorima koji se ne otvaraju i klime su samo u kanc, a narod, stoka, oni se kuvaju u hodniku.
Pa šta da vam kažem kad izadjem napolje imam osećaj da sam izašao na klimu

@Endrega Kakav je to posao čekača u redu? Je l' tu poslodavac MUP ili neka spoljna firma koja angažuje ljude da idu u MUP i čekaju u redu za neke potvrde?

Leto prezirem, klimu ne gasim maltene dok traju ove tropske vrućine. Ali ok mi je kad je npr. preko dana toplo napolju, a uveče možeš da otvoriš prozor i da izađeš napolje kao čovek na svež vazduh...
al uveče zato ove male napasti što sišu krv

Upravo to @Miloš . Spoljna firma. Tražili su dipl. pravnike da bi im radili kao čekači. Zašto pravnici, pa jer je potrebno da se potpiše nešto kad se završi predmet, a to ne sme neko ko nije pravnik. Oni sa srednjom i osnovnom sede u kancu, pod klimom i piju kafu i kao spremaju te predmete, a mi ih nosimo i stojimo u redu osam sati svaki dan. Plate su iste i njima i nama. Ovo je def. Rekord što se tiče mog rada, nikada se nisam zadržao tako kratko kao ovde. Još sutra ću možda otići i caooooo da vas više nisam video. Zanimljivo je to da ono što je bilo rečeno na razgovoru na kraju nije imalo veze sa poslom.

Baš uvrnut taj posao za pravnike čekače... a verujem i dosadan. Ja sam se nekad pitao kako uopšte izdržati 8 sati na bilo kom poslu a da se ne smoriš, npr. imao sam priliku da vidim kako protiče jedan radni dan zaposlenih u opštini, možda pod klimom, ali pola dana ispijaju kafe, malo nešto odrade za računarom, u Excelu, šta god, pa mi i to pomalo dosadnjikavo, ali bolje od čekanja u redu. Na poziciji programera vreme nekako proleti, jer konstantno imaš posla, nema onog da si završio nešto pa možeš da kuliraš, nego uvek ima prostora da se nešto poboljša i istražuje, ako već nema novog zadatka, a imaš i vremena za kafu, da ručaš...​

Maaa... Ne pitaj. Sveli te na čekača, meni je nejasno da su neke koleginice presrecne dok to rade, kao super dobijaš pare , a ne radiš nista. Aman džabe ti to kad ti vreme ne prolazi, a sediš u vrućini i prljavštini.

Meni ovo stvarno zvuči kao posao iz pakla. Pa ja sam otišao iz firme jer više nisam napredovao i učio, iako je posao bio smislen. Ne mogu da zamislim ovako nešto, neverovatno mi je da postoji uopšte...

Ja sam napokon prodisao. Ovih 40 stepeni odlicno utice na mene i obozavam leto i vrucinu i jedva cekam da spakujem sve i odem na 3 meseca u Grcku :love: sto se tice posla to me jedino drzi zivim na trenutnom, sto imam slobodu ali su unistili sve kako su otpustili 100 ljudi kao tehnoloski visak a sada traze za te pozicije

Last edited:
Meni ovo stvarno zvuči kao posao iz pakla. Pa ja sam otišao iz firme jer više nisam napredovao i učio, iako je posao bio smislen. Ne mogu da zamislim ovako nešto, neverovatno mi je da postoji uopšte...
Pakao doslovce , nema gore stvari od čekanja, još kad je to uzaludno, jer kad završis opet radiš isto. Na novom poslu će mi plata biti čak 20k manja ali me.boli uvo, makar ću biti gospodin.

Nema to veze sa platom, po mom mišljenju je bitno raditi ono što voliš. Ja sam otišao sa posla na drugi posao za oko 60k manju platu jer sam želeo da počnem da se napokon bavim marketingom. Na neki način sam se i žrtvovao zarad te karijere... Plus mi je taj prethodni posao bio baš dosadio i kao što rekoh nije više bilo nikakvog napredovanja i učenja. Do željene plate se kad tad stigne radom i iskustvom, u šta sam se uverio na trenutnom poslu gde se poklopilo i da je plata odlična i da radim ono što volim.

Presrecno . Na odmoru sam, malo se skanjerao ali ipak uspeo da gnjurim (taj snorkling sta je vec, nikad nisam bio fan), samostalno na malo vecoj dubini od oko 15ak m sigurno (posto je ulaz na plazu plicak pa odmah bap sa koralnog grebena)... Mogu reci da sam se osecao kao da mala sirena nije normalna sto je zelela na kopno. Toliko sarenih ribica, prostranstvo, morsko dno, sve kristalno lepo, ahhhh kakav osecaj Sloboda, more... I malo pobedio svoju klaustrofobiju 🫣💪💪💪

Pa ne mogu ja da radim ono što volim kad niko to neće da plati. Kome treba ogovarač i gledalac Missa i Evrovizije? Ja ne volim ništa i sasvim mi je ok da za neku osrednju platu radim isti posao ceo život i ne napredujem ni u kom smislu. Nisam karijerista, niti sam ambiciozan. Završio sam državni Pravni fakultet, Univerziteta u Beogradu i od mene dovoljno. Ja ću odraditi ono što treba ali kad se završi posao hoću da ne čujem za njega i o njemu dok opet ne dodjem tamo.

Anegdota:
Juce susretnem na ulici komsiju, koji, kada me je ugledao kulturno pozdravi, a ja pomislim: Da li je to komsija, nesto je posedeo...., i kazem mu: Dobar dan! Izvinite, nisam vas prepoznala, malo ste osedeli... :D
Malo smo popricali i covek kaze: Mogli bismo na kafu. A ja mislim, kakva ga crna kafa spopala. Kada je po drugi put pomenuo kafu, samo sam zavrsila sa: Videcemo. U prevodu: Nikad.
Osmeh mi na licu ceo dan, stvarno nisam imala nameru da nekog uvredim, ali je bilo jace od mene da izgovorim 1.recenicu.
Mislim da je i komsiji osmeh na licu ceo dan. Hehehe...

Ok, kapiram da jos neke stvari treba da uvidim, nisam sujetna. Kako se osecam danas, napisala sam. Da je ispod nivoa, slazem se, nece se ponoviti.
Ako cemo o vremenu, volim prolece i jesen kada su blage temperature.
Vase danasnje impresije sam procitala i dosla do zakljucka da nedostaje malo smeha, samo zato sam napisala taj post. Izvinjavam se.
Gde je Mrmi sa svojim doskocicama?

Back