Probuši kašiku.Jel si na dijeti nekoj?
Daj nešto učinkovito pls..![]()
Da li treba da kazem, a da me pogresno ne shvate, da sam isla i u osnovnu i srednju skolu sa normalnom decom koja postuju jedni druge.
Mi iz srednje smo u kontaktu, vidjamo se povremeno i imamo svoju grupu za dopisivanje, tako da uvek znamo sta se kod koga desava i podrzavamo se medjusobno.
Kao da sam zivela u paralelnom svetu od pojedinaca. Tesko mi je da to razumem.
U nasem razredu se to ne bi moglo dogoditi, jer smo svi bili primerena deca koja su izrasla u primerene ljude koji i danas drze do tog prijateljstva. Nikom nije padalo na pamet da nekoga maltretira, jer bi bio opomenut od strane ostalih ucenika. Sem toga, isla sam u elitni razred gde se o svemu vodilo racuna, od profesora do ucenika. Nista se ne hvalim, nego je tako bilo.Ili mozda nisi obratila paznju, pa nisi primetila da je neko maltretiran xd
Imam isti problem ali ga ne iskljucujem jer mi je lakse i brze pisemZnači ovaj autocorrect moram da isključim jer mi stalno promeni reč dok pišem u zanosu i posle zvučim kao polupismena osoba! A prošlo vreme za edit.
Oko za oko, buling za buling?Ja sam bio i bullyovan, a i bullyovao druge tako da sam očito izbalansirao stvari u univerzumu.
Zamolila bih te da na ovoj temi razmotriš izuzetak.Izgleda da ćemo morati u skorije vreme uvesti pravilnik kojim jezikom se može pisati na forumu, inače se pretvara u apsurdno baljezganje, koje sprečava diskusiju jer članovi ne mogu ni razumeti šta je pisac hteo da kaže, te bi postovi gde se piše u stilu "bio sam bullied, jer bullying mažem na hleb, što će reći da sam hocuspocusovan pa se bullyiing kontinjuvao" biti brisani.
Očigledan je manir da se posegne za engleskim kada se govori u prvom licu, ne samo ovde na temu bulinga (nego i drugde, recimo na temu diskriminacije Roma, ili na temu rasne diskriminacije).Stvari treba nazivati pravim imenom, a ne engleskim nazivima kojima bi se "bežalo" od teme,
Štaviše, ovim našim rečima možemo i preciznije da objasnimo o kojoj vrsti maltretiranja je reč, da li je to zadirkivanje, verbalno (psihičko) ili fizičko nasilje. Kad smo kod glagola, tu su i kinjiti, iživljavati se itd. Zaista dosta reči imamo koje se mogu koristiti na tu temu.