Kako se danas osećate?

Osećam se užasno i kao da se gušim u sopstvenoj koži. Večeras sam imao žestoku raspravu sa jednim članom svoje porodice i naišao sam na brdo nerazumevanja, groznih reči i podsmeha. Toliko sam bio izbačen iz takta da sam ispričao o momentima kada sam bio na samoj ivici da naudim sebi, a na to sam dobio odgovor da sam razmažen, kako lupam gluposti i kako nemam nijedan razlog da to učinim. Ja znam da sam malo specifična osoba, ponekad imam osećaj kao da ne pripadam ovom svetu, kako sam nesnađen, da mi ništa ne ide od ruke, ali žao mi je što ne dobijam barem gram razumevanja od osobe koja se vodi kao moj roditelj. Celo veče se osećam razočarano i bedno, kao da je isisana sva moguća energija iz mene. Drago mi je što bar imam ovaj forum da malo istresem sve iz sebe, tj. ono što me tišti.
Javi se ako ti treba razgovor, tu sam.

Kakav dan danas, premoren sam. Od trčanja u bolnicu u 6 ujutro, pa vijanje po raznim apotekama i prodavnicama medicinske opreme da nađem šta mi treba, pa nazad na posao, onda sam izašao popodne ranije da idem da gledam neki stan i još malo pročešljam po apotekama, pa nazad kući da završim još posla... Isuse ne znam gde sam. Večeras u devet u krevet lol

Osećam se užasno i kao da se gušim u sopstvenoj koži. Večeras sam imao žestoku raspravu sa jednim članom svoje porodice i naišao sam na brdo nerazumevanja, groznih reči i podsmeha. Toliko sam bio izbačen iz takta da sam ispričao o momentima kada sam bio na samoj ivici da naudim sebi, a na to sam dobio odgovor da sam razmažen, kako lupam gluposti i kako nemam nijedan razlog da to učinim. Ja znam da sam malo specifična osoba, ponekad imam osećaj kao da ne pripadam ovom svetu, kako sam nesnađen, da mi ništa ne ide od ruke, ali žao mi je što ne dobijam barem gram razumevanja od osobe koja se vodi kao moj roditelj. Celo veče se osećam razočarano i bedno, kao da je isisana sva moguća energija iz mene. Drago mi je što bar imam ovaj forum da malo istresem sve iz sebe, tj. ono što me tišti.
Nadam se da je večeras bolje nego sinoć.
Merna jedinica za ljudsku vrednost ne postoji. Ničije mišljenje, pa ni roditeljsko nije mera ljudske vrednosti. Niko nije savršen, niko ne zna sve, niko ne ume sve, niko ne može sve, pa tako ni roditelji, pa tako ni mi, pa tako i ostalih 8 milijardi ljudi. Ali, nismo ni da ne znamo ništa, da ne umemo ništa. Najgore se oećamo kad se osećamo bespomoćnim, a to nismo jer da smo bespomoćni verovatno bi vegetirali na aparatima u nekoj bolnici ili uopšte ne bi bili živi. To što ne možeš da učiniš što želiš, to što u životu trpiš nepravdu ne činite bezvrednim. Dok god o sebi misliš kao nemoćnom teško da ćeš se pokrenuti i shvatiti da na svetu ima još milion stvari koje možeš da uradiš i 8 milijardi ljudi.

Slušajte mudrosti Duška Trifunovića. Čista psihoterapija.

Back