Košarka

Ne znam kojih 12 bih poveo. Da li da idem na onu varijantu, 11 njih koji su igrali OI i doda se jedan, da li Tristan Vukcevic ili Balsa Koprivica, da se nadomesti to jedno visoko mesto.
A sa druge strane tu je i Topic, pa svu trojicu staviti u 12.
Za sada po meni visak su Vanja Marinkovic, Alen Smailagic i Uros Trifunovic.

Добрић ће ићи без обзира на то што се код Сферопулоса у Звезди није баш нешто наиграо. Сигурно из листе путника за Ригу отпада Вукчевић, већина бронзаних из Париза сигурно ће ићи у Ригу.

Још једна предност какву смо имали и на претходна два такмичења је та што нећемо имати потребе ни град ни државу да мењамо. Колико су остале репрезентације слабе по именима наспрам наше, толико би нам више значило прво злато после 24 године чекања. За разлику од она три југословенска европска злата, забележена између 1995. и 2001, оно нам не би донело никакав престиж, али би нам донело подстрек за даљи развој локалне кошарке, јер ко зна да ли ћемо 2029. овакву прилику поново имати.

Иначе, пошто Пешићу уговор истиче после Еуробаскета 2025, једино реално решење на позицији селектора једино би могао да буде Саша Обрадовић, баш зато што је тренутно без ангажмана. Он је од Карија учио тренерски занат, једини проблем је у томе што С. Обрадовић више жели неки нови евролигашки ангажман. Али ако од Човића добије позив да преузме репрезентацију, сигурно га неће одбити.

Gledao sam sve pripremne do sad osim jednu čini mi se. Ona sa Bosnom je bila iza zatvorenih vrata svakako.

Protiv Nemačke je večeras da kažem pravi test pa ću tada imatii više toga da kažem. Sve ovo ostalo je bilo očekivano i lagano.

Košarkaška reprezentacija Srbije do 16 godina osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Gruziji nakon što je savladala Litvaniju u finalu, 99:86. 🏆

Košarkaši osvojili kup u Nemačkoj. Zadnji put kad su osvojili ovaj turnir, uzeli smo zlato 2002e godine.

Dobra utakmica ali bilo je par grešaka u odbrani diskutabilnih ali ajde, bolje da se to dogodi sada nego na Evropskom.

Ostala je još utakmica protiv Slovenije i onda Evropsko.

Nadam se da će momci biti skroz spremni i fokusirani na ono što sledi. Neće biti lako ali oni mogu to. Nadam se zlatu, bio bi red.

Jako se plasim da se ne ponovi Italija i 2022...

Imam kosmare od njih.

Ako pažljivo pogledaš žreb Evropskog, oni nisu na našem putu osim ako se tako stvari ne poklope. A to ćemo videti tek na Evropskom. Da se to i dogodi verujem da će Pešić biti spreman za njih a i momci. I ako zaista puno stvari mora da se poklopi da bi došlo do tog susreta.

Jako se plasim da se ne ponovi Italija i 2022...

Imam kosmare od njih.
A i nemaju Italijani vise onu nezgodnu generaciju sa Polonarom, Tonutom, Dela Valeom i ostalima, dosta su oni slabiji sad nego tad, koliko pratim imaju i nekih problema u savezu pa se tipuje da mogu biti glavno razocarenje turnira.

Ovo ću samo jednom napisati. Srbija je najveća i najjača reprezentacija u Evropi što se tiče Košarke. Ako ne uzmemo zlato to će biti samo zbog toga što ćemo pobediti sami sebe. Nijedna reprezentacija nije delovala ovako ozbiljno i spremno.

Gledao sam danas meč iz Atine 95' Jugoslavija - Litvanija i onu famoznu dodelu medalja, kao neko zagrejavanje za prvenstvo. 😊
Svi koje znam, a da su stariji su mi pričali o tom meču i prvenstvu.
Moje neko prvo sećanje na košarku je Eurobasket 97' i meč sa Italijanima.
Želimo nam sreću i prvo zlato od samostalnosti za našu košarkašku reprezentaciju!
Dosta je bilo srebra, treba i jedno zlato, vreme je!

Prvi mečevi onako. Ok skroz i manje više očrkivani pobednici. Portugal nadjačao Češku ali msm da neće biti bolji od ostalih. Možda Estonije još mada i to sumnjam.

Slažem se sa Sivim. Ja sam danas gledao malo Euro Basket 2001e opet a tu Atinu 95 sam gledao par puta na youtubeu jer sam tad imao godinu dana kada se to dogodilo :D. Verujem da je za naše starije to bilo dobro vreme što se tiče košarke. Ovako druge okolnosti su bile mračne kao i danas što su manje više.

Nadam se da ćemo uprkos tim okolnostima uspeti da dođemo do zlata. Momci su to zaslužili.

Ja sam bio jako mali tad kad su nasi osvajali zlato, plus sto kosarka u periodu 2003-2008 nam je bila na samrti. Tek od 2013. i Eurobasketa u Sloveniji sam poceo aktivno pratiti.

Back