Košarka

Turska razbila Letonce i pokazala zašto ih se treba plašiti ali verujem da će naši biti na visini zadatka kada oni dođu na red.

Ja se i dalje plasim Italije. Znam da nam oni nece doci u osmini finala, ali...

Pa zato sto nas uvek razbiju kad god nam se padnu. Zato zelim iz sveg srca da ih zaobidjemo.

Turska razbila Letonce i pokazala zašto ih se treba plašiti ali verujem da će naši biti na visini zadatka kada oni dođu na red.
Ja mislim da ćemo mi Tursku da dobijemo ali jedva, da će biti najteža utakmica ovog dijela prvenstva, možda čak teža i od osmine finala. Ali aj da vidimo

Pa zato sto nas uvek razbiju kad god nam se padnu. Zato zelim iz sveg srca da ih zaobidjemo.

Pa ruku na srce razbili su nas samo jednom i nismo imali Bogdana a ni veći deo ove ekipe koju imamo sada. Tako da nema razloga za strah. Samo opušteno.

Odličan početak prvenstva. Momci su odmah stavili do znanja kako stvari stoje. Naravno, ne treba praviti preveliku euforiju već treba ići korak po korak.

Pravi test će nam biti Turska. Vrlo dobro deluju kao ekipa.

Ja sam bio jako mali tad kad su nasi osvajali zlato, plus sto kosarka u periodu 2003-2008 nam je bila na samrti. Tek od 2013. i Eurobasketa u Sloveniji sam poceo aktivno pratiti.
Nije na samrti Lignjoslave, vec smena generacija. To je normalno u sportu, samo sto nam je taj tranzicioni period dugo trajao + ona luda spanska generacija

Verovatno će nam slediti ponovo takav neki ciklus za jedno 5-6 godina. Tamo negde posle naredne Olimpijade.
To je normalno, evo sada su Španci u tom nekom periodu, a lagano ih mogu videti kao dominantne kroz par godina.
Ovo EP nam je takmičenje gde su skoro svi igrači u svom prajmu. Dobar broj njih će već kroz 2-3god biti u ozbiljnim poznim igračkim godinama.

Bravo za Gruziju i našeg Džileta! Definitivno highlight jučerašnjeg dana.

Nevezano za ovo, mislim da je Gruzija potencijalni "dark horse" ovog prvenstva. Videćemo kako će se snaći u narednim utakmicama.

Meni je fascinantno da je Mateuš Ponitka razbio Dončiča.

Pontika je imao 23 poena 7 skokova i 2 asistencije a Dončić 34 poena 4 skoka i 9 asistencija. Ko je koga razbio?

To što Dončić nema pomoć u vidu saigrača to je zato što im je reprezentacija tanka. Ali 1 vs 1 da govoriš takve gluposti da je Pontika razbio Dončića je stvarno preterivanje :D

Back