Košarka

Šteta, blizu je bila Slovenija. Nijanse su odlučile. Za razliku od nas, oni su odlično odradili ceo turnir i, bez obzira na ovaj ishod, mogu biti ponosni na momke.

A Fincima svaka čast. Ove dve zadnje utakmice su zaista odigrali maestralno i zasluženo su tu gde jesu. Najveći uspeh finske košarke do sada. Dragi su mi kao ljudi i inače (ne samo zbog činjenice da "furaju" metal :devilish:), bilo bi fino da uzmu makar bronzu i time krunišu ovaj (već i sada) sjajan učinak.

Žao mi je Gruzije ali evidentno su se ispraznili protiv Francuske i nije se moglo više.

Dobra utakmica i dosadan ishod. Ponadao sam se da bude senzacija, pa da Turska dobije.

Žao mi Turaka, moglo je da prevagne i na njihovu stranu. Odigrali su fantastično celo prvenstvo. Očekivao sam da Nemci večeras pobede ali mnogo ubedljivije.

Šteta što je Schröder prvi, ali lepo što nije Shengun. Potpuno očekivane ekipe u finalu i zaslužena pobeda.

Drago mi je što je Dončić dobio neko priznanje i Grci neku medalju.

Dosadno je jedino što je bilo jasno još tokom grupne faze da su Turska i Nemačka kandidati za finale. 😂

Ovo mi je slika turnira. Ko se zadnji smeje...

Messenger_creation_32F5C393-2063-4584-A9DC-B5BEA9639894.webp

Eventualna pobeda Turske nikako ne bi mogla biti senzacija. To bi se možda moglo reći da je Finska osvojila EP.
Mislim u smislu da u ovoj utakmici nisu bili favoriti ili generalno favoriti prije Eurobasketa, a i što nisu nikada pobijedili na ovom turniru. Njemačka je aktuelni svjetski prvak.

Nisu bili favoriti, ali su imali tek za nijansu manju šansu od Nemačke, što se na kraju i videlo po rezultatu. Senzacija je kada neki potpuni autsajder stigne do vrha.

Čestitke Nemcima, mada su i Turci prikazali sjajnu igru od početka, ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili. Falilo je malo sreće i koncentracije kada je bilo najpotrebnije. Finska definitivno najveće iznenađenje turnira, bez obzira što su ostali bez medalje.

Mi na kraju 10/24. :ROFLMAO:

Čestitke Nemcima. Eto,u istoj godini,nemačko- govoreća zemlja pobedila i na Evroviziji i na Evrobasketu,Austrija na Evroviziji, Nemačka na Evrobasketu. Dva najskorija pobednika Evrovizije su nemačko-govoreće zemlje(Švajcarska 2024 i Austrija 2025),i ovom Evrobasket pobedom Nemačke zaokružena je ta trilogija.

Zaslužena pobeda Nemačke. Objektivno, dve najbolje ekipe su i dogurale do finala a kvalitetnija je na kraju pobedila. Drago mi je da se naš Bonga vraća u KKP sa još jednom titulom :love:

Žao mi je što Finci na kraju ne uzeše bronzu, ali sa druge strane, i ovo je senzacionalan uspeh za njih. Videćemo kako će ovaj uspeh uticati na Grke, obzirom da su konačno prekinuli post što se odličja tiče.

Nemci najviše pokazali. Zasluženo skroz.

Našima želim prvo promene u društvu eksplicitne onda i promene u sportu. Sve će to doći redom samo je potrebno vreme za tako nešto. Onaj večiti optimista u meni nikada ne umire.

Back