Košarka

Meni su Slovenci bez Dončića suvi prosek i to se i sada pokazalo istinitim. Imaš 17 razlike, kidaš 3 četvrtine i na kraju dođeš u situaciju da čupaš razultat na jednog čoveka, koji je inače dao polovinu ukupno postignutih poena. Ok je to da se dogura do određene faze takmičenja, ali mislim da će već u četvrtfinalu sa Nemcima ispušiti. I sada sa Italijanima su realno imali više sreće nego pameti.

Čestitke Grčkoj... Što se nas tiče, sada kada Finska zameni Italiju ili dobijemo od Finske Italiju 2... biće zanimljivo

Znači i drugoplasirani i trećeplasirani sa OI eleminisani u 1/8 finala... to je dokaz da uspeh na jednom takmičenju ne znači da ćeš biti uspešan na sledećem i da nmg na osnovu toga da te smatraju za nekakvog favorita...!
Screenshot_20250907_233552_Chrome.webp

1. NBA
Sto mesta prazno.....
101. Kosarka na Olimpijskim igrama
Prazna mesta....
120. Evroliga i evropsko/svetsko prvenstvo sa reprezentacijama

Naravno da ce Francuska i Srbija biti uvek favoriti jer proizvode MVP igrace i uvek su tradicionalno u vrhu sa reprezentacijama. Ostali samo zablistaju na kratko.

Šuška se da su neki ljudi u reprezentaciji (uključujući selektora i neke igrače) namerno taktizirali i pravili greške na nagovor i zahtev sekte kojoj ne odgovara da se čuje na trbinama ,,Pumpaj" i da se što više zna o dešavanjima u Srbiji, o čemu bi se sigurno više znalo od strane stranaca da smo prošli dalje..!
Ovo mi mirise na gluposti sa tvitera. Cela ova situacija donosi razne dezinformacije. Veliki broj nasih kosarkasa (pocevsi od onih koji su odigrali lose, poput Gudurica) su podrzali proteste. Evrobasket je jedno, ipak, efemerno takmicenje za bilo kakvo krojenje javnog mnjenja. Jokic, koji je jedini (formalno) podrzao cacije, je odigrao najbolje. A i treba da prihvatimo da nismo toliko (uopste) bitni strancima, njima je vest o nasim protestima kao nama vest o protestima u Gruziji npr.

A sto se Vanje tice, naklon za karakter i kicmu u ova smutna vremena. Njegovo neigranje ne bih povezao sa tim, jer mu je minutaza bila adekvatna roli koju ima, kvalitetu i formi.

Skolski primer caci petljanja u spisak je zapravo u fudbalu, gde Aca Jovanovic, doskorasnji kapiten Partizana, biva skrajnut sa spiska zarad dva losija (i to osetno) golmana. Svoje stavove je izrazavao vrlo jasno a pre par meseci je bio i meta napada policije.

Drago mi je da su Slovenci prošli dalje (moglo je, doduše, bez drame u završnici). Navijam za njih i za Gruziju u narednim utakmicama. Što se Grćke tiče, očekivano. Respektujem ih kao ekipu ali nisu mi naročito simpatični. Ipak, imaju šansu da se nađu u završnici.

Back