Kupovina

Jbt taxi od Sava Centra, samo da pređem Gazelu, uze mi 800 dinara, ni da trepne..😳

Pa ne bi trebalo toliko, ako je bukvalno samo prelazak mosta, a ne malo dalje od toga. Zar nije start 270 dinara i 125 po kilometru tokom noći? Bar ako je legalni taksista, sa pravilno uključenim taksimetrom, ne bi trebalo više od 500 dinara, osim ako je ulazak nešto pre Sava centra, a izlazak malo dalje od Mostarske petlje, i ako je negde malo kružio po petljama sa obe strane mosta, onda može preći i do 4km, odnosno naplatiti oko 800 dinara.​

• Like
Reactions: Mrm
Kod Sava Centra baš ulazak, tamo gde tramvaj staje, preko puta bloka 22, a nije baš samo prelazak Gazele naravno, šta ću ispod mosta 😂😂, ali tu, jako blizu, vožnja je bila malo jače od 5 min, mislim da je na startu stajalo 300 rsd, sad ne mogu da vratim film, meni se učinilo pvo baš dosta, ali ajde..

Pa ok, na to sam i mislio, koliko god to sve delovalo blizu, nije isto ako uđeš baš preko puta Sava centra npr. na onom stajalištu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića i gore u Milentija Popovića, tu dok samo siđe na auto-put ima bar 600m, odnosno odatle pa recimo do Prokopa, ima oko 3,5km, i on ako je tu nešto zaokružio, ispadne toliko.

• Wow
Reactions: Mrm
Sneakerville 2023 - Beogradski sajam, Hala 2 - 17.09.2023.

Sneakerville je najveći regionalni festival patika i urbane kulture. Sneakerville svojim sadržajem obuhvata sve od prezentacije proizvoda i aktivacija vodećih svetskih brendova sportske obuće, preko domaćih brendova garderobe, tatu umetnika, šminkera i frizera, najpopularnijih domaćih brendova ulične hrane, umetnika iz različitih sfera, do muzičkog dela festivala odnosno koncerta kojim se festival zatvara.

Nakon Luke Beograd, koja je nekoliko godina unazad bila mesto okupljanja najvećih predstavnika urbane kulture i istinskih zaljubljenika u patike, festival je ove godine izmešten u impozantan prostor Beogradskog sajma. Jedan od prepoznatljivih arhitektonskih simbola Beograda spreman je da ugosti posetioce 17. septembra u hali 2. Od 11h pa sve do ponoći, posetioci će imati priliku da uživaju u ponudi koju su nam pripremili vodeći sportski brendovi. Pored dobro poznatih imena kao što su Nike, adidas, Reebok, New Balance, Puma, Converse i Vans, očekuju vas Tike, Buzz, Remiks i Dunk Shop koncepti, kao i brojni lokalni brendovi, tatu umetnici, šminkeri i barberi. Osim zanimljivih aktivacija na štandovima, moći ćete da uživate i u sjajnom izboru hrane, gejmingu i nastupima poznatih muzičkih zvezda. U atrijumu između Hale 2 i 3 biće smešteni štandovi sa raznovrsnom ponudom domaćih brendova ulične hrane, kao i bina na kojoj će nastupiti mladi izvođači: Bebi, Fox, Surreal, Corona i Rimski, Sajfer, Miha i Dino, Sara Jo, Mimi Mercedez i Rasta. Biće i Iva Lorens kao promoterka za Converse, pa možda nešto i ona otpeva. Koncert će trajati od 20h do ponoći.

Program festivala traje od 11:00 - 24:00 h. Ulaz je slobodan.

Videh da uz najavu festivala reklamiraju i nalog za sređivanje patika https://www.instagram.com/sredjivanjepatika/, zanimljivo deluje kako uspeju fino da očiste, ofarbaju, odnosno restauriraju. Jedan primer se može videti OVDE.

p1BCjEj.jpg

YADHEZu.jpg

Spj5sLG.jpg

Bio sam danas u "Scandinavian Candy", pa evo malo slatke radosti na švedski način. Inače, da vas informišem da su bombone na meru trenutno 229 dinara za 100g. Marabou čokolade od 200g su 399 dinara, Polly penaste bombone prelivene čokoladom 130g sa slike 349 dinara, Nocco švedski energetski napitak je 269 dinara (imate neke ukuse u DM-u po 255) itd.​

20230917_002538.webp
20230916_163040.webp
20230916_162903.webp

Malopre gledao klip gde Luna Đogani jede ovu Marabou čokoladu. Pa ja ću morati da je probam, nahvali žena udavi se 😂

Vidiš @Miloš kad mi govoriš ono za trošenje na odeću i obuću, meni je na primer kupovina skandinavskih slatkiša u Srbiji luksuz i preskupo mi je to, mnogo mi je bolje izdvojiti za bolje patike nego svako malo kupovati skupe slatkiše...

Jao, porediš 1000 dinara, pa i manje potrošenih u toj radnji jednom u tri meseca sa patikama od 20 hiljada ili više. Nije jeftino, ali ima i skupljih slatkiša, neko toliko potroši u kafiću za par pića.

Danas do 17 časova u KC Grad u Braće Krsmanovića 4 (blizu Brankovog mosta), održava se bazar Malih proizvođača hrane, pa ako ste radi, možete prošetati i pazariti neku zimnicu, BBQ sos, kremove sa visokim sadržajem pistaća, lešnika, badema, štrudle, med, vino i druge đakonije.
Spisak izlagača i više o njihovoj ponudi ➡️ https://maliproizvodjaci.rs/u-susre...roizvodjaca-vidimo-se-17-septembra-u-kc-grad/

Bazar će se 8. oktobra održati i u Nišu. Spisak izlagača varira od bazara do bazara.

Šta je BBQ sos? Q ne postoji u srpskom jeziku. 😜
Radi se o proizvodu sa tim nazivom, a u pitanju je preliv ili marinada za grilovano meso, ribu i povrće, a može se koristiti i kao umak uz čips i krompiriće. Za više detalja, pitajte proizvođača.

pLi8h2b.jpg

Ali obožavam što na pakovanju piše "dodatak za sve" 😂

Inače nisam ljubitelj istog, ukus dima i šećera u kombinaciji mi nije najprimamljiviji.

Evo novih proizvoda koje predsednik upravo predstavio na Pinku, neki su Baš Baš marke. Valjda sam uspeo da uhvatim većinu da zapišem :D

- Marmelada sa 290 ide na 199 dinara
- Ekstra džem od jagode sa 339 na 229
- Suncokretovo ulje 1l sa 160 na 144 dinara
- Brašno tip 500, sa 79 na manje od 50
- Petit keks sa 180 na 119
- Namaz Sirko sa 217 na 159 dinara
- Pasulj gradištanac sa 349 na 259 dinara
- Smrznuti grašak Frikom 400g sa 180 na 139 dinara
- Kupus sa 99,99 na 69
- Dobro jutro margarin Dijet sa 102 na 79 dinara
- Kiselo mleko Moja kravica veća čaša sa 85 na 64 dinara
- Viršle sa 109 na 79 dinara
- Jetrena pašteta sa 75 na 49 dinara
- Crni luk sa 99 na 79 dinara
- Sapun sa 69,99 na 49 dinara
- Pasta za zube sa 150 na 99 dinara

Last edited:
Sirko i kiselo mleko top! Mada, ja sad više volim Maxi kiselo.

Back