Kupovina

Nikada ne bih rekao, ime i logotip mi deluju kao rezultat domaće kreative lol

I ja sam se iznenadio kad sam na poslu video da jedan klijent iz SAD prodaje MLILY dušeke, a video sam MLILY prodavnicu u NS. Trip. :D

Top-Shop je držao Studio Moderna, kojima su trenutno svi računi u blokadi. U julu ove godine osnovana je firma pod imenom MOEX DOO čiji je direktor Kinez Jianhuai Liu, i oni sad drže to što je preostalo od Dormea. Sa druge strane Mlily prodavnice drži firma RICA FURNITURE DOO, čiji je direktor takođe Kinez Mingming Zhang. Ono što spaja ove Kineze je da su obe firme sa sedištem u Rumi. :LOL:

Eto toliko od onog što je nekad poteklo iz Slovenije. Sada se ostacima bave Kinezi.

Možda je firma bila slovenačka, ali većina njihovih proizvoda oduvek se pravila u Kini (tačnije jastuci i naddušeci), tako da u tom smislu nema neke značajnije promene. Vidim na sajtu da im je ponuda prilično mršava, mada nisam pratio koliko je Dormeo bio raznovrsniji.

Ma dobro to, ionako je štošta kineske proizvodnje po radnjama, nego mislim na samo poslovanje. Sada to vode Kinezi koji ni nisu naši državljani, odnosno nemaju nekog domaćeg zastupnika. Imali su više robe ranije, nije to sad isto, samo se ime zadržalo, pitanje je do kada.

Evo šta je dobilo "bolju cenu" u Leon marketima, članici DTL grupe, i šta kažu Vranjanci za niže cene.

Leon već ima jeftine cene svega i svačega, a još su dodatno snizili još artikala. Zanimljivo da oni postoje samo na jugu gde je niži standard nego u ostatku Srbije.

Ima jedan Leon i u Smederevu. Ostali su od Vrnjačke banje ka jugu. Članice DTL grupe uglavnom i jesu ti manji lokalni lanci, kao što je Proleter u Gornjem Milanovcu i Čačku.

Sutra šaljem pozdrave iz Leona u V. Banji i pošto uvek ima nekih zanimljivih proizvoda iz Nemačke kojih nema u drugim marketima možda i slikam šta sam kupio. :D Majka obožava tu prodavnicu, a i ja kad sam tamo.

Konačno Mobi banka omogućila Google Pay, pa se može dodati Mastercard kartica u novčanik i plaćati preko NFC-a.
➡️ https://www.mobibanka.rs/sr/stanovnistvo/usluge/googlepay/

Lista banaka koje podržavaju GPay

tXzPluE.jpg

Koristim Google Pay otkako je postao dostupan u mojoj banci i jako je zgodna stvar. Samo što još više gubim osećaj da trošim svoj novac, gore je od kartice. 😂

Cena jogurta u Maxiju vraćena na 125 izgleda !!!
Da, vidim da su ga sklonili sa spiska artikala sa boljom cenom. Bez veze je što stave nešto par dana, to se onda svede na redovnu akciju a ne trajno bolju cenu.

Znao sam da neće dugo izdržati. Ne bi me čudilo ni da parizer poskupi opet

Koristim Google Pay otkako je postao dostupan u mojoj banci i jako je zgodna stvar. Samo što još više gubim osećaj da trošim svoj novac, gore je od kartice. 😂
Isto, nikad lakše nije bilo potrošiti novac i to radim bez ikakve savesti 😂

Prilično je mali broj banaka u Srbiji koje prihvataju Google Pay. Svaki put me iznenadi koliko Srbija zaostaje po tom pitanju, čak i kada je poredim sa Moldavijom koja je dosta siromašnija.

Doduše, to je možda jedino što je za vreme naprednjaka krenulo na bolje. Pre par godina bukvalno smo bili srednji vek.

Back