Kupovina

Ma ovo nema veze s tim ako ta DOO iz Beograda to uvozi. E sad kako uvozi, kakav dogovor ima sa dobavljačima, otkud ove cene... Pitanje za N1. 😂

Da @Miloš, ali znaš koliko imaju robe, ne dve kese, nego kao Petar ovde što je slikao u Leonu, ceo kontigent...

A što se kopija tiče, možda za parfeme da, ali za garderobu, pa šta.. Ako nemam za PP šorc na primer 90 000 rsd i nađem ekstra kopiju, vernu, sve super za 15 000 rsd, lupam, što ne bih uzeo, ne razumem to..

Ma svako kupuje šta hoće i kraj priče. Za 15.000 bih našao nešto originalno, neka je iz Novog Pazara, pričao sam o tome već, i na to bih radije potrošio tu sumu nego na neku kopiju. Neke brendove volim, uglavnom one meni relativno pristupačne, ali se ne opterećujem njima i nikad mi nije bilo važno da se neki natpis ističe da bi to neko možda video, ali mi je odbojno da mi na odeći piše nešto što nije. Bukvalno bih bio daleko srećniji sa finim pamučnim čarapama na kojima stoje dve bele crte, nego kopijom na kojoj će stajati znak Nike, Puma itd. Tužno je i što trgovci kopiraju poznate brendove, a još tužnije što imaju kome to da prodaju.​

Miloše, ja to ne nosim džiberski kako ti misliš, kombinujem sve to malo drugačije, ako je kopija, nemam ni ja toga sad nešto preterano, ali nešto što mi se baš dopalo.. I ne volim isticaje natpisa previše, čak ni originala..

Ne znam odakle ti ti termini, ja džibersko nošenje nisam spomenuo.

Zamisli da ti osnuješ brend MRM i kreneš da dizajniraš i proizvodiš majice i farmerice, i dođe neko i sve prekopira i stavi i on MRM. Da li bi ti to bilo ok? Ja sam protiv takvog načina poslovanja, može ti oteti deo potencijalnih kupaca ali i osporiti kvalitet brenda, npr. pročuje se da na MRM majici vise konci i da boja bledi nakon prvog pranja. Kvalitet kopija možda nekad nije loš, ali to jeste obmanjujući način poslovanja i sticanje koristi na ime tuđeg brenda.

• Like
Reactions: Mrm
@Miloš

Kapiram u kom smeru misliš.. Jasno mi je.. 😉
Jaooo zamisli brend "MrM".. 🤩🙌

Otkad je ovo Carnex pašteta "premium" proizvod kao Argeta? Metalno pakovanje, preko 30% mesa, nema one vode kao u Argeti... 🤯 Neverovatno mi da Srbija ima neku normalnu paštetu.

• Like
Reactions: Mrm
Što Carnex i Yuhor su meni bolje od mnoooogih stranih ouvek, Yuhor ima top tehnologiju, baš za paštete..

Ali Carnex iz onog mekog pakovanja i iz ovog metalnog dva sveta.

Ja paštete iz mekog pakovanja baš volim.. 😬🤩

Gde mi je lobanja...

Šalim se, volim i ja, ali izbegavam. Guilty pleasure.

Ja obožavam Carnex. Posebno sa povrćem. 🙂
Jeste kvalitetnija ta u konzervi, ali što se mene tiče ne fali ništa ni ovoj običnoj.

A otkud znate da je kvalitetnija u konzervi, po čemu? :)

Pa najbolje da kupiš obe i probaš. Ja nisam obraćao pažnju na sastav, ali po ukusu bih rekao da je veći sadržaj mesa u ovoj u konzervi. Možda sam u zabludi ali tako mi deluje.

Po teksturi je slična domaćoj pašteti. Dovoljno je reći samo to.

Da to je definitivno plenjena roba, čim je Manner toliko, za toliko ga prodaju i u carinskoj radnji...i čim stvari nema stalno nego samo u jednom periodu, to je to..

@Petar

Aldi je nemački, ali ima radnje i u Britaniji..

A reci mi ove Pralinke su češke?
Nije plenjena roba nego neki trgovački lanci tajo uzimaju veće količine robe sa relativno kratkim rokom trajanja (3 ili 4 meseca je baš kratak rok za keks, čokolade, konzerve i slično), pa otuda i niže cene

Ukoliko volite da kupujete onlajn, proverite hiper.rs. Svašta im je u ponudi, od hrane i kafe, do slatkiša i kozmetike, a često se desi da imaju dodatna sniženja, ili pojedine brendove na akciji. U par navrata sam naručivao pojedine suplemente (jeftinije skoro 500 dinara) i čak se mejlom raspitivao o roku trajanja i bez problema su mi odmah odgovorili (nemam iskustva sa prehrambenim artiklima).

U Zagrebu, na uglu Europskog trga i Kurelčeve ulice otvoren je prvi Konzum smart dućan u Hrvatskoj. On je jedinstven po tome što nema kase, kupac prilikom ulaska skenira QR kod koristeći Konzum aplikaciju, kada mu se odmah skida 50 evra sa računa, a potom direktno u kesu stavlja proizvode sa polica što prati više od 150 kamera koje posredstvom veštačke inteligencije detektuju šta je uzeto i automatski obračunava (moguće je i vraćanje uzetih artikala na police, kada će se ukloniti artikli i sa računa), i na kraju kupac samo izađe iz dućana a onda mu na email stigne račun. Ipak, za sada kažu da iako dobro detektuje proizvode, ima i mana, a to je da osim što u dućan ne možete ni ući ako nemate 50 evra na kartici, po izlasku može proći i nekoliko sati dok se na račun ne vrate rezervisana sredstva i naplati uzeta roba. Takođe, mana je što se u toj prodavnici ne mogu koristiti Konzumovi kuponi jer nema kasa niti uređaja koji bi ih identifikovali, a tu se neće prodavati ni cigarete. U prodavnici rade trgovci, ali samo za potrebe izlaganja robe, provere rokova, na odeljenju pekare i sl.​

Kako vam se čini ovo? :D

Imam u planu otići jedan dan da vidim kako to funkcionira. Načelno mi djeluje zgodno i efikasno, posebno naprimjer da čovjek tijekom pauze na poslu skokne po doručak/ručak i pritom izbjegne gužve u pekarama/klasičnim trgovinama.

Back