Kupovina

Ne znam, nisam bio, ovo je sa njihove fejs strane. Možda neko osvoji nagradu koje danas dele. Mogli bi da poboljšaju obrok u avionu s obzirom na cene, mada mi to nije presudno kod putovanja.

Zezam se, mada s obzirom na to kakvih problema navodno imaju sa ketering kompanijom, bolje i noblice. Iznenađen sam kako su krenuli u značajniju ekspanziju ovog leta, uveli novi tip avona u flotu i to sve bez Etihada koji im je realno bio omča oko vrata. CEO je iz perioda prethodne uprave, ali deluje kao neko ko je realističan u pogledu mogućnosti, mada je prilično nespretno sve izgledalo letos sa istovremenom širenjem ponude destinacija i čarterima. Doduše puno je onih sa negativnim iskustvom, naročito sa reklamacijama, ima problema i sa osobljem, pa ne znam kakvo je stvarno stanje sada kada je država dobila veći udeo.

Meni je nejasno ko u 21. veku ide u poslovnicu da kupuje avio karte. Osim ako nije neka promocija za kupovinu baš u poslovnici, u suprotnom avio karte online uglavnom mogu da se nađu po znatno nižim cenama.

Pa danas je promocija samo u poslovnici, zbog toga je gužva. Sve zavisi od destinacije, za Rim ćeš naravno ići sa Wizz Air-om, a za Porto sa Air Srbijom itd.

Stigao mi račun za Infostan, poskupelo grejanje od 1. septembra za oko 6%, tako da skoro 500 dinara veći račun. Eto ako niste znali, stupio je na snagu nov cenovnik. Sad mi grejanje na godišnjem nivou sa popustom od 7% za redovno plaćanje izađe blizu 100.000, a bez popusta bi bilo skoro 107.000. Mislim da je to puno, plaćamo ga cele godine, a imamo samo delimično tokom grejne sezone. Čim je malo toplije, oni ugase, što je ok, ali ne umanje uopšte račune. Prošle godine su tako više od pola meseca ukrali i nikom ništa.

Koliko vi plaćate grejanje? Je l' vam 100 hiljada razumna cena za grejnu sezonu?

Izvod iz Službenog lista grada Beograda

iacLa4v.jpg

Čini mi se da je grejanje bilo oko 4.000, za prošli mesec iznelo 5.000, a račun za Infostan umesto oko 7.000 kao do sad samim tim izneo 8.000. Pakao.

Hvala Bogu da sam se rešio tog zla. Imam radijatore na struju koje skoro pa i ne palim jer zgrada ima odličnu termoizolaciju. Pre nego što smo prodali stan na NBGD, dobijali smo za infostan 14k. To je bilo 2016e, sad kontam da bi bilo još više. Doduše taj je imao 70 kvadrata, a ovaj gde sam sada 48. Realno za manje stanove ti ni ne treba centralno. Meni je sada Infostan 1500 dinara, što je duplo više u odnosu na 2016. kad sam ga kupio.

Grejanje van sezone 3.400, a u sezoni 15.000 kada greju najjače, tzv. ledeni dani. U manjem stanu je bilo koju hiljadu jeftinije.

Edit: I mi imamo neki bedni popust koji izađe 200-300 dinara ukoliko se redovno plaća, a daju mogućnost plaćanje preko cele godine tj. u dve rate. Čini mi se da je naše grejanje među najskupljim u Srbiji.

Strašno šta vam rade. A tek što su napravili da je gotovo nemoguće da se odjaviš sa centralnog. Čak i ako uspeš moraš da plaćaš "pasivno grejanje" Ceo život si im dužan kako god okreneš.

Strašno šta vam rade. A tek što su napravili da je gotovo nemoguće da se odjaviš sa centralnog. Čak i ako uspeš moraš da plaćaš "pasivno grejanje" Ceo život si im dužan kako god okreneš.
Da, komšija iznad plaća 2000+ dinara svakog meseca, a uopšte se ne greje, odjavljen je. A i kvalitet zavisiod podstanice, da li je neko odjavljen, pozicije u zgradi. Dobijem glavobolju kada krenu da stižu računi iz toplane.

Kod mene u zgradi dosta njih je odjavilo grejanje (valjda plaćaju tu neku fiksnu naknadu, nisam siguran), mada to utiče i na ostale, ako ga isključe susedni stanovi, može kod mene biti hladnije, posebno što i ne greju baš kako bi trebalo, često budu mlaki radijatori da jedva i osetiš toplotu, a nekad su bili vreli. Grejanje na struju bude jeftinije, naravno zavisi koliko se koristi, ako nisi često kod kuće, onda uključiš malo ujutru kad se probudiš, i posle malo kad se vratiš sa posla, ali opet šta znam, nešto mi se ne odjavljuje, samo konstatujem da je puno.

Meni je Infostan sada oko 8.800, sa tim uračunatim popustom, ali uz Infostan mi samo idu grejanje od nekih 8.300, a ono ostalo je za smeće. Voda i održavanje zgrade nam idu odvojeno od Infostana

@dodo Vi plaćate to po potrošnji? Kod nas je još uvek fiksno, dok ne uvedu to u nekom trenutku kao u pojedinim delovima grada. I koliko te otprilike izađe grejanje godišnje kad sve to obračunaš, s obzirom da iznos varira?​

Nama 1.000 i nešto ode na prihod stambene jedinice. Šta god to bilo. 😂

@dodo Vi plaćate to po potrošnji? Kod nas je još uvek fiksno, dok ne uvedu to u nekom trenutku kao u pojedinim delovima grada. I koliko te otprilike izađe grejanje godišnje kad sve to obračunaš, s obzirom da iznos varira?​
Iskreno ne znam da protumačim po računu, ali valjda po potrošnji (u odnosu na podstanicu). Van sezone se plaća taj fiksni deo oko 3.400, toliko je trenutno za moju kvadraturu, a tokom sezone na to se dodaje potrošnja i evo vidim da je najjači račun iznosio 16.400 (bez prethodnih dugovanja). Ne znam koji prosek da uzmem, jer nam zimi računi variraju od 12-16.000 shodno temperaturi i koliko isporuče podstanici, ali mislim da bi, kada se sve sabere, ukupno prešlo 100k za godinu dana. Ali grejanje je promenljivo, moja vertikala ima problem sa vazduhom i onda ih često cimamo da dolaze i regulišu to.

Povodom 5 godina od otvaranja prvih prodavnica u Srbiji, Lidl poklanja veće popuste tokom sledeće nedeljne akcije, od četvrtka 5. oktobra do srede, 11. oktobra. Da li će biti "bitke" za piletinu i banane :LOL:

Tematske ponude od ponedeljka biće "Doživi ukuse Severne Makedonije" i "Doživi ukuse sveta".​
  • Mlečna čokolada Fin Carré 100g - 59,99
  • Kačkavalj Krstaš 750g - 569,99
  • Pile 1kg - 219,99
  • Banane 1kg - 129,99
  • Dugotrajno mleko 3,2%mm 1,5l - 134,99
  • Jogurt 2,8mm 1,5l - 109,99
  • Jaja klasa L, 30 kom - 419,99
  • Super subota 7. oktobra - 50% popusta za aparat za vafle, bušilicu-odvijač, mašinu za mlevenje mesa i povrća, plazma sekač i robot usisivač
  • Tokom te nedelje, svakog dana biće novi kupon iznenađenja u okviru Lidl aplikacije
  • Kompletna ponuda u katalogu ➡️ https://www.lidl.rs/l/sr/katalog/05-10-11-10/ar/0

Jeeeeeeeeeeees, makedonska nedelja!!! 🙌 🙌 🙌 🙌 🙌

U Crnoj Gori takođe počela akcija snižavanja pojedinih proizvoda, pa je tako mleko Moja kravica 2,8%mm 1l sa 1,49 evra sniženo na 0,99, tako da je sada tamo jeftinije nego kod nas gde je od 130 do 155 dinara. A jeftiniji im je i Imlekov jogurt.

Smešno je ovo za banane obzirom da su im na redovnoj akciji bile 100 dinara pre mesec dana.

Dokaz: katalog u prilogu

Attachments

• Screenshot_2023-10-03-14-01-48-801.webp
    Screenshot_2023-10-03-14-01-48-801.webp
    159.8 KB · Views: 6
Da, ali cene skaču i nisu sada iste kao pre mesec dana. Trenutno su banane 160-180 dinara, na Kvantašu 120-160, a za 99 teško ćeš naći, osim ako je na nekom ekstra sniženju.

Ja nisam primetio da skaču na mesečnom nivou. Ali sam primetio da su neke stvari jeftinije pored parizera npr, ulje itd

Back