Ljubav, navika, panika

Ne zalazim mnogo u ovu temu, s vremena na vreme pogledam šta ste napisali i interesantan mi je taj stav da je biti prevaren il nevera, skoro pa sigurna stvar u svakoj vezi. Ne kažem da svako ovde tako razmišlja ali sam par postova pročitao sa takvim stavom i prosto mi je čudno da ne mislite da postoji zdrava veza zdrav odnos bez prevare. Ja sam u takvom braku, i da nije bila takva veza ne bih ni bio u braku. Ne postoji šansa da ću prevariti svoju ženu. Daleko od toga da iskušenja nisu tu svaki dan, ali ako ja ne želim da je prevarim to se onda nikada neće ni dogoditi. I naravno, nemam želju za tim. Tako isto i ona razmišlja. Odnos nam se bazira na apsolutnom poverenju i 100 odsto direktnošću. Smeta ti nešto? Reci, i rešićemo. Svađa ima uvek ali se reše jako brzo. Nikakva prevara, nikakav razvod ne dolazi u obzir.

Naš odnos nije savršen ali težimo ka tome da bude zdrav a ne savršen. Savršenost ne postoji...

Što se tiče teme poliigamije to je čista farsa koja kad tad pukne i uglavnom svi budu povređeni osim onih ljudi koji su zaista emotivno distancirani i ništa ih ne dotiče ali takvi su retki.

Svaka čast Destri. Pravi primer mačo muškarca. E ovo je Srbenda dragi moji😁 Poštuje se žena i ne vara se! Da držiš oče naš vernim supružnicima koji šire mržnju, biju žene i varaju ih.

Svaka čast Destri. Pravi primer mačo muškarca. E ovo je Srbenda dragi moji😁 Poštuje se žena i ne vara se! Da držiš oče naš vernim supružnicima koji šire mržnju, biju žene i varaju ih.

Takvima treba nešto drugo :D

A da sam Srbenda, pa ne bih sebe tako opisao :D Ne znam ni šta spada u definiciju tog termina :D

Kada sam u pravoj istinskoj vezi, ona je monogamna. Ne vidim nikog drugog i ne treba mi niko drugi.
Ako dodje do bilo kakvog problema, resava se iskrenim razgovorom bez foliranja.
Da li cu ja oprostiti ili ne, to je moja privatna stvar. Ako smatram da je veza dosla do kraja, da nema dalje, i to se resava razgovorom.
Ako je nestala ona iskra medju partnerima i neko pozeli da prevari svog dragog/dragu, mislim da tu treba biti iskren i reci sta se zeli. Ili, u gorem slucaju, sta je neko vec uradio. Sledi razgovor i dogovor, ima li sanse za dalje ili ne. Prava veza puna najdubljih emocija podrazumeva veliko postovanje, razumevanje i brdo kompromisa. Pa svakom po volji.

Endrega, samo polako. Nisi ni prvi ni poslednji kome je nesto obrisano, samo se ti cujes. Nema potrebe za tim, veruj mi.

Nisam nikad varao ni bio prevaren, mada nikad nisam imao dužu ozbiljnu vezu, tipa preko godinu dana, uvijek su to bile veze od po par mjeseci. Ali prošao sam kroz neke zanimljive situacije koje su mi formirale mišljenje s kojim ulazim u svaki odnos, a to je: "nije moja, samo je moj red", možda nekome to može bit toksično, razumijem, ali u tom slučaju čak i ako budem prevaren, neću bit povrijeđen, a prevaru svakako nikad ne bi oprostio jer mi to nema smisla, jer onda nije ni bilo suđeno, tu bi bio kraj i nastavio bi dalje

Ne razumem sta zelis da postignes tim tuzakanjem. Ako staresine Foruma odluce da se nesto brise, to ima osnova. I tu je kraj bilo kakvoj raspravi. Barem je to moje vidjenje stvari.
Ima daleko bitnijih stvari u zivotu na koje treba preusmeriti energiju ako negde dodjes do zida. Zar ne?

1. Biste li oprostili nevjeru i pod kojim uvjetima/u kojim situacijama? Mislite li da, ukoliko je nekome prevara oproštena, da će kad tad to ponovno učiniti? Može li odnos, ukoliko se nastavi dalje, nakon prevare ikad više biti isti?
2. Jeste li ikad bili u situaciji da ste prevareni?
3. Jeste li vi ikad prevarili?
4. Je li vjernost, pogotovo u LGBT svijetu, danas maltene utopija?
1. Mislim da ne bih oprostio, mada nikad ne reci nikad.
2. Jesam i slobodno mogu reci da me je to obelezilo na duze vreme, jako me je povredilo i trebalo mi je vremena da prebolim to, iako nije bila preterano duga veza (oko godinu dana).
3. Jooj jesam, bio sam bas mlad i iskreno mi je zao zbog toga iako to nije cak bila ni prava veza, bilo je u fazi upoznavanja, ali svakako racunam.
4. Tesko je naci vernu osobu, ali smatram da nije nemoguce. Gledam sebe dok sam bio u vezi 5 godina, mnoge atraktivne osobe su mi se javljale, da ne kazem nudile, ali nisam zeleo da uradim, pre svega jer sam jako voleo tu osobu sa kojom sam bio u vezi, a i tada sam vec dosao u neke godine da znam da me kratkotrajni i povrsni odnosi ne zanimaju.

Nisam nikad varao ni bio prevaren, mada nikad nisam imao dužu ozbiljnu vezu, tipa preko godinu dana, uvijek su to bile veze od po par mjeseci. Ali prošao sam kroz neke zanimljive situacije koje su mi formirale mišljenje s kojim ulazim u svaki odnos, a to je: "nije moja, samo je moj red", možda nekome to može bit toksično, razumijem, ali u tom slučaju čak i ako budem prevaren, neću bit povrijeđen, a prevaru svakako nikad ne bi oprostio jer mi to nema smisla, jer onda nije ni bilo suđeno, tu bi bio kraj i nastavio bi dalje
Dragi Ro, mozda zbog tvojih godina, pretpostavljam, nemas dovoljno sirok pogled kako izgledaju prave veze. Par meseci veze sa nekim sa kojim nisi pojeo brdo hleba i brdo soli ne moze da ti da dovoljno iskustva. Kada budes u pravoj ljubavnoj vezi punoj emocija mozda ce se tvoj stav revidirati. Ko zna?

Ne znam što vam je teško da verujete da neko nije bio prevaren, ali mi je strašno.

Evo jednog pitanja za diskusiju kojeg mislim da se do sad još nismo dotakli ovdje ili smo samo površno - nevjera.
Zanima me mišljenje kolega/ica forumaša/ica o sljedećem:

- Biste li oprostili nevjeru i pod kojim uvjetima/u kojim situacijama? Mislite li da, ukoliko je nekome prevara oproštena, da će kad tad to ponovno učiniti? Može li odnos, ukoliko se nastavi dalje, nakon prevare ikad više biti isti?
- Jeste li ikad bili u situaciji da ste prevareni?
- Jeste li vi ikad prevarili?
- Je li vjernost, pogotovo u LGBT svijetu, danas maltene utopija?
Markic, a tvoj stav na ovu temu?

Dragi Ro, mozda zbog tvojih godina, pretpostavljam, nemas dovoljno sirok pogled kako izgledaju prave veze. Par meseci veze sa nekim sa kojim nisi pojeo brdo hleba i brdo soli ne moze da ti da dovoljno iskustva. Kada budes u pravoj ljubavnoj vezi punoj emocija mozda ce se tvoj stav revidirati. Ko zna?
Pa vjerujem da oće, znam i sam da još nisam naletio na pravu osobu, plus kako sam rekao nisam imao višegodišnju pravu vezu, iz mog dosadašnjeg iskustva se formiralo ovakvo mišljenje i stav, uvijek sam ja taj koji je bio ostavljan, a u nekim situacijama sam bio 3. osoba u šemi, pa sam onda imao i moralnu dilemu, to mi se svakako više ne da, ali me učinilo opreznim i ne prepuštam se lako kad uđem u vezu i kao evo ovo je sad potencijalna ljubav mog života, ali znam da postoji bolje nego što sam ja proživio, Destry je eto dobar slučaj toga, ali mislim da je to rijetkost

Pa vjerujem da oće, znam i sam da još nisam naletio na pravu osobu, plus kako sam rekao nisam imao višegodišnju pravu vezu, iz mog dosadašnjeg iskustva se formiralo ovakvo mišljenje i stav, uvijek sam ja taj koji je bio ostavljan, a u nekim situacijama sam bio 3. osoba u šemi, pa sam onda imao i moralnu dilemu, to mi se svakako više ne da, ali me učinilo opreznim i ne prepuštam se lako kad uđem u vezu i kao evo ovo je sad potencijalna ljubav mog života, ali znam da postoji bolje nego što sam ja proživio, Destry je eto dobar slučaj toga, ali mislim da je to rijetkost
Sigurna sam da te tvoja prava ljubav ceka iza coska, samo vas sudbina jos nije spojila iz nekih dubljih razloga. Mozda jos niste spremni jedno za drugo, treba jos iskustva da se nakupi kako bi prava ljubav zasijala pravim sjajem i kako biste je prepoznali. Ponekad nije dovoljno da se sretnete, nekad je potrebno i da sirom otvorite oci i usi, i srce i dusu, da bi ste je uocili i razumeli.
Nije lako, znam, za pravu ljubav se treba boriti, ali sam za to da ta borba podrazumeva fer-plej, a ne niske udarce. U tom slucaju, ta veza bi bila na klimavim nogama od starta. Ako neko nije fer od starta, sutra mozda nece biti fer ni prema svom partneru.
Nadajmo se najboljem, ocekujmo najgore, kaze poslovica. Ja ipak ne bih bila toliko negativna u startu, ali malo opreza nikad nije naodmet.

- Je li vjernost, pogotovo u LGBT svijetu, danas maltene utopija?

Ubija, ubija, jer vecina ljudi u LGBT vezama ne zna sta hoce, a onda dodju u odredjene godine i vide da su ostali skroz sami i tada krenu da traze nekoga za vezu, ali to moze vec da bude kasno, jer tesko je nekome takvom da promeni svoje navike, a gde tek da se navikne na zajednicki zivot sa drugom osobom.

Imao sam uvek duge veze (predhodna 7 god, trenutna preko 3) , ali sam se pre svega trudio da razumem drugu stranu i da ona razume mene, onda je sve lakse. Razgovor u vezi o svemu je osnova za zdrav i kvalitetan odnos.

Ne znam što vam je teško da verujete da neko nije bio prevaren, ali mi je strašno.
Ma ja se zezam malo sa tvojim forumskim nadimkom, taman posla da komentarisem tako nesto ili jos gore da osudjujem, to je za svaku pohvalu ❤️

Ma ja se zezam malo sa tvojim forumskim nadimkom, taman posla da komentarisem tako nesto ili jos gore da osudjujem, to je za svaku pohvalu ❤️
Tvoj komentar je ok, volim tu sprdnju fina, fina, pa Severina. 🤣

Back