@Lignjoslav, da li si pokušao da zatražiš stručnu pomoć? Ovo te pitam iz najbolje moguće namere i krajnje prijateljski. Sa kakvim god problemima da se suočavaš, ne moraš kroz to prolaziti sam. Zbog toga psiholozi i psihijatri i postoje. Moraš naći načina da se izdigneš iz situacije, retko kome je život med i mleko, ali poenta istog i jeste borba. Stalna i konstantna, sa okolinom, sa samim sobom, sa roditeljima, prijateljima, partnerima. Ja ne volim da govorim o svojim privatnim problemima, ali da razmišljam kao ti, verovatno me već odavno ne bi bilo. U godinu i po dana sam se suočio sa gubitkom roditelja za koga sam bio jako vezan i još dva vrlo bliska člana porodice, konstantnim stresom na poslu, demencijom babe koju sam morao da čuvam, finansijskim problemima, raskidom sa partnerkom i da ne nabrajam dalje, pa sam nekako naučio da se sa tim nosim i da sa tim živim. Da, boli kao sam đavo i teško je, ali od samosažaljenja zaista nemaš ništa, odnosno imaš, a to je sunovrat u još veću depresiju, a to ti uopšte ne treba, o suicidu ne želim ni da govorim, to je tek van svake pameti i zdravog razuma. Mlad si, život je pred tobom, i realno gledano-sve je do tebe. Ako zaista želiš da prebrodiš problematičan period, uradićeš to. Na ovaj ili onaj način.