mt Malta 2023: The Busker - Dance (Our Own Party)

Odslusao 1. i 2. cetvrtfinale.
Pesme koje su me odusevile i kod kojih sam imao lepa ocekivanja na osnovu isecaka su redom:
1. Nathan - Creeping Walls - odlicna pesma, gde je momak pokazao da ume da peva, a bio sam skeptican. Moj favorit.
2. Clintess - Lura Qatt
3. Brooke - Checkmate - ovo zaista ima odlican potencijal da napravi odlican rezultat (za pocetak da prodje u finale). Mislim da ce u finalu MESC biti bas odlicna.

Jos su mi dobre i voleo bih da ih vidim u finalu od:
Aidan, Christian Arding, Ian, Maria Debono, Marie Claire i Maxine Pace.

Aidan diskvalifikovan sa mesc-a. Brooke čestitam na pobedi! Konačno se izborila za ESC 😂

Vriska. Ali nigdje ne pise zasto, samo kao “povreda pravila” 😳

Haos..Nije da mi se sviđa pesma, ali ako su našli neki glup razlog (diskutuje se o pojedinima), onda stvarno nemam reči.
Pišu kao da PBS ne želi pesmu na malteškom kao pobednika, ali ne vidim što bi to bio razlog. Imaju žiri, srozaju ga dovoljno da ne može da pobedi i to je to.

EDIT: Razlog diskvalifikacije

5.6 – The engagement of marketing personnel, marketing officials, marketing companies or the engagement into some sort of marketing or promotional campaign or activity by the artists to promote themselves, the song, their participation, or in some way to influence the public vote is strictly prohibited. The publication of any social media post, promotion material, interviews or media presence/exposure from the announcement of the quarter finalist’s onwards is also strictly prohibited. Any breach of this clause will lead to automatic disqualification.

Last edited:
Diskvalifikovan?

Iskreno, neće mi nedostajati. Pesma je potpuni krš i ljudima koji varaju nije mesto u muzičkim takmičenjima.

Dobra je Brookica, steta sto ce joj menjati pesmu.

Uploadovani svi nastupi iz četvrtfinala na youtube stranicu Eurovision Malta..
Ako ne Brooke, definitivno glasam za njih, simpa i zarazna pesmica skroz..

Brooke 👏 i to se nadam da nece menjati pesmu ali poznavajuci ih bice neki pesmuljak koji oni misle da je bolji 😂

Nisam slušao njihov izbor, nešto me ne privlači, ali ovi Buskerovci nisu uopšte loši, baš zarazna pesma.

Ja sam odustao od njih, svake godine promene pesmu🙄 cekam da bude zvanicno da se ne mucim da zavolim jednu pa odustanu

• Like
Reactions: Mrm
Maltu bi trebalo izmisliti da je nema, dovuku 320 pjevača i naprave 121 krug na NF, da bi na kraju pobijedio neko kome su namjestili i onda mu promijene pjesmu
Potpuno tacan i precizan opis desavanja na ovom cudnom ostrvu

Ma nema smisla da te minijaturne države imaju nacionalni izbor, neka biraju interno kao što su sa Destiny. Kada su to radili im je bolje išlo.

Back