de Nemačka 2024: Isaak - Always on the Run

Jel realno da on ima tek 42 godine?!

Ja sam mislio da je tad na ESC-u imao oko 40 😂😂

Obožavam ove kratke NF selekcije lol

Pišem plus za:
Ryk - Oh Boy
Isaac - Always On The Run
Bodine Monet - Tears Like Rain (podseća me na sporiju verziju Only Teardrops)

Love On A Budget mi je skroz ok radio pesma, dok je Katze kao neka tetris sklepotina, trenutno me uopšte dira. 🤷‍♂️

Katze je tako nemacka stvar u najboljem smislu, ali vidim da su je fanovi vec bacili u kantu...

• Sad
Reactions: Mrm
^ Čini mi se da je ta pesma jedna od onih kojoj nastup daje drugačiju dimenziju.

Inače, Nemci bi zaista mogli malo da se saberu. Preostale Big 5 zemlje većinom imaju neke pomake, iako nisu ujednačeni. Italijani su uglavnom konstantni i često precenjeni, Francuzi kako kada, meni deluje da se trude i šteta što više nemaju NF. Španci su se malo trgli i osvežili način izbora, a verujem da je Britancima cela priča oko 2022. i prošlogodišnjeg domaćinstva dalo malo adrenalina. Jedino mi Nemačka i dalje totalno bezidejno pristupa takmičenju.

Svih 5 bi u nekom idealnom svetu trebali da imaju jake nacionalne izbore

Italijani koriste Sanremo da izaberu, Benidorm je prilično solidan, Francuski je bio solidan dok je bio. Jedino Nemci i Englezi ne znaju gde udaraju.

Meni i ove balade ne ulivaju neku nadu, jer i kad imaju potencijalno dobru pesmu izvodjaci ih ne iznesu na pravi nacin, vise poverenja imam u nase podrumare na PZE.

Mozda bi stvarno bila dobra ideja da pozovu izvodjace iz The Voice sa kojima bi radili ozbiljni autori, gledam povremeno i bukvalno su fabrika za talente ali sa pesmama i hitovima su generalno u minusu.

Svih 5 bi u nekom idealnom svetu trebali da imaju jake nacionalne izbore

Italijani koriste Sanremo da izaberu, Benidorm je prilično solidan, Francuski je bio solidan dok je bio. Jedino Nemci i Englezi ne znaju gde udaraju.
Da, mada priča o Italijanima i Sanremu je veća od ESC, oni su nekako iznad. Videćemo kako će BBC proći ove godine, ali da, oni su uz Nemce i dalje pomalo nejasni, iako su im prethodne dve sezone išle u korist.

Meni i ove balade ne ulivaju neku nadu, jer i kad imaju potencijalno dobru pesmu izvodjaci ih ne iznesu na pravi nacin, vise poverenja imam u nase podrumare na PZE.
Istina, iako je nekad safe varijanta bolja od, tipa, Jendricka. Doduše to kod Nemaca ne znači ništa, jer oni često budu vreća za udaranje šta god da urade.

Odslušano svih 8, stanje na osnovu studijskih verzija je sledeće:

1. Galant - "Katze" 10/10 - ovo je genijalno, želim ovo u Malmo 🙏 a znam da nema ništa od toga.. :cry:

2. Ryk - "Oh boy" 10/10 - ovo je isto zaniljivo, i poptencijalno vrlo u smislu interpetacije, neobična boja, neobična struktura, dopada mi se "kakofonja" pred kraj koja oslikava osećanja, ovo je baš haunting, poželim da mu se vratim...

3. Max Mutzke - "Forever Strong" 7/10 - dopada mi se vokal, realno na vokal je izvukao sedmicu od mene

nažalost sge ispod je poprlično neinspirativno, poprilično dosadno, nije loše, ali ta sredina me ubi, to mi je gore nekad od "dna"...

4. Isaak - Always On The Run 6/10
5. Leona - "Undream You" 6/10
6. NinetyNine - "Love on a Budget" 6/10 -
ovo deluje da može da bude grower i da bude dobro uživo možda...
7. Marie Reim - "Naiv" 4/10 - kad ste napisali nemački šlager bio sam oduševljen, ali ovo je meeh i boja je baš iritantna 😭

8. Bodine Monet - "Tears Like Rain" 3/10

Da, mada priča o Italijanima i Sanremu je veća od ESC, oni su nekako iznad.
Da da naravno

Videćemo kako će BBC proći ove godine, ali da, oni su uz Nemce i dalje pomalo nejasni, iako su im prethodne dve sezone išle u korist.
Potajno se nadam da će Englezi ove godine pući ko zvečka pošto je vreme da reformišu način izbora kao Španci. Kao što rekoh više puta, ako bi BBC uložio koji dinar i atom truda u nacionalni izbor to bi prštalo, definitivno postoji tražnja. Ono što fali je volja.

Odlična selekcija Nemaca, bravo. Čak polovinu pesama sam ocenio peticom. Baš sam prijatno iznenađen. (y)

Galant - Wow, kakav početak. 💀 Pa ono, ova mačkarka nije morala da se muči i da se prijavljuje, samo je pokvarila prosek jednom veoma dobrom NF-u. 1
Isaak -
Skroz dobra stvar. Zvuči baš moderno, u trendu. Nadam se da će ostaviti dobar utisak uživo. 5
Leona -
Fino je. Možda treba koje slušanje više, ali generalno mi je baš lepa baladica. 4+
Bodine Monet -
Solidno, mada mi je malo neupečatljivo i monotono. Bridž je ok. 3
Marie Reim -
Previše mi je šlagerasto i passe, ali i kao takvo mi je nakako lepo i šarmantno. 3+
Max Mutzke - I dalje vokalno razvaljuje. Voleo sa njegovu stvar 2004, i ova je odlična, i verujem da će uživo uz ovako dobru interpretaciju zvučati još bolje. 5
NinetyNine -
I ovo mi je fantastično, zvuči mi kao kombinacija Jonas Brothers-a i Eda Sheerana. Vrlo slušljivo i radio friendly. 5
Ryk -
Još jedna sjajna i nadasve kvalitetna stvar, uz odgovarajući vizuelno-scenski nastup mislim da bi ovo stvarno mogao biti potencijalno konkurentan entry za Nemce. 5

Ryk- “Oh Boy”…sve vise me hipnotise ova pesma. Mozda za sada i najbolja pesma iz svih nacionalnih izbora. Nemaci ako ovo posalju u Malme, vrlo lako mogu da se nadaju odlicnim rezultatom.

Odslušah i ovo, nije toliko loš izbor koliko sam očekivao. Imaju bolje pesme od 3,4 izbora sigurno.

Bodine Monet - Meni se ovo sviđa, baš slatka pesma.
Galant - Meni je ovo kul skroz, zabavilo me je, bar mi nije dosadno.
Isaak - Dobra pesma, sviđa mi se emocija u glasu.
Leona - Fina slatka baladica.
Marie Reim - Zanimljivo, nije loša pesma a lepa je i pevačica. Očekujem dobar scenski nastup.
Max Mutzke - Okej pesma skroz.
NinetyNine - Slatka pesmica, onako za neku vožnjicu preko dana.
Ryk - Lepa pesma, vidim da je glavni favorit, možda i ima najveći potencijal za ESC ali videćemo nastup. Moj lični favorit je Bodine posle prvog slušanja.

Last edited:
Oh boy, I need you
I feel the shadows and I won't go
So hard to please you
I feel the river, might change it's flow
I know I never wanna leave your
Oh boy, I need your love..... 🖤❤️💛

Back