Offtopic

Jedini u Vladi koji ima svoj stav, naslednik Zorane Mihajlovic!
Mutljavina sa elementima lokalnog serifa (a imao je i od koga da uci, s obzirom na to iz koje je stranke). Bio je nakratko direktor fudbalskog kluba iz mog grada, retko omrazen covek.

Hrvatski Milijunaš prošli tjedan, momak doveo u pratnju svog dečka i pred milijunskim auditorijem ga tako oslovio. 😳 Koliko je tako nešto neobično čuti na nacionalnoj televiziji, ali napokon!

Na 19:13

Ja se npr. više ne plašim pokazivanja emocija u javnosti. Mislim ok, ne žvalavim se u centru grada, ali recimo prošle nedelje je palo držanje za ruku u manje prometnom šetalištu. :D Prošle godine sam se poljubio na Kalemegdanu usred bela dana. :D Bukvalno nas niko nije ni pogledao. Ne želim više da se ustručavam od takvih stvari, pa makar me neko prebio lol

Ali ovi homofobi znaci to su najgora vrsta ljudi definitivno. Neverovatno kakve sve gluposti pisu i lece svoje frustracije.

Samo jedna vrsta ima homofobe samo to cu reci.

Ja iskreno nemam problema sa tim i javno deklarisem i izjasnjavam se sta sam. Smeta ljudima, to je normalno ali sam u fazonu to sam i ponosim se time.

Najlepse mi je bilo setanje Nemackom i uzivanje u slobodi i iskazivanju neznosti u javnosti. Taj momenat ne moze nista da zameni i malo fali da batalim ovu drzavu i odem da uzivam negde lepse🥳

Ja iskreno nemam problema sa tim i javno deklarisem i izjasnjavam se sta sam. Smeta ljudima, to je normalno ali sam u fazonu to sam i ponosim se time
Kad bi samo svako gledao svoja posla...

Nego bi nas narod na krv i noz docekao homoseksualce i zaklao sve do jednog. Znaci maltene svi u Srbiji su u fazonu "da komsiji crkne krava".

Homofobi su definitivno najgora vrsta ljudi, gore od njih NEMA, JEDNOSTAVNO NEMA!

Uzasno prezirem homofobiju.

Cak i u inostranstvu rec na F od 6 slova smatraju teskom uvredom ko sto je kod nas peder.

Ma znam, zele da prikazu pluralizam u razmisljanju i stavovima. Medjutim i Dacic kao bitnija politicka figura izjavljuje da postoji mogucnost za uvodjenje sankcija. Promena narativa je ocigledna.

Ma znam, zele da prikazu pluralizam u razmisljanju i stavovima. Medjutim i Dacic kao bitnija politicka figura izjavljuje da postoji mogucnost za uvodjenje sankcija. Promena narativa je ocigledna.
Tek ćete videti šta vas čeka, nova stranka, sa kim na čelu da se šlogiraju svi....a možda i više njih, da ne lajem mnogo.... 🤭

Najlepse mi je bilo setanje Nemackom i uzivanje u slobodi
Samo radi konteksta, nije njima u Nemačkoj ta sloboda pala s neba, usled neke intrinsične tolerantnosti.

Nikada i nigde nije bilo kojoj ugroženoj grupi neka sloboda pala s neba...

U Nemačkoj LGBT aktivizam se najčešće vezuje za Prajd i HAW i 70-te, ali on seže mnogo dalje u prošlost, na početak prošlog veka, i doživljava neki peak tokom 1920-tih.

Mislim, da su oni bili u ormanima, ne bi njih nacisti hapsili i slali u logore, nego bi se svi pravili da je sve ok lol

U neku ruku, njihove 1930-te su naše 2000-te, kasnimo samo 70 godina lol

Dodala bih još jedan momenat momenat koji mi se čini važnim u Nemačkoj s početka 90-tih: povezivanje i saradnja nevladinih organizacija iz različitih sektora, kao i njihovo uključivanje u politički život.

90-tih nije bilo moguće kročiti u bilo koju mirovnu organizaciju (ovo je tih godina nama bilo važno, a Nemačka je još od 80-tih imala etablirane nonviolence organizacije koje su se bavile proterivanjem nuklearnih baza, jednu su zaista i zatvorili), a da te ne provedu kroz ceo spektar raznoraznih problematika, od ekološke (promocije organskih i bioloških i km0 proizvoda, tipa 1995. su nas vodili u Weledu), do imigracione (išli smo u centar za azilante, tada nažalost najviše "naše"), do LGBT (vodili nas na koncerte koje su organizovali njihovi aktivisti), do skvotera... I nešto sam verovatno zaboravila...

Poređenja radi, u Americi do saradnje različitih aktivista dolazi tek sa Occupy pokretom 2011., a njihovo uključivanje u politički život tek od izbora 2016., nekih 20 i kusur godina kasnije...
(Da ne bude da samo mi kasnimo za Nemcima...)

Elem, iza te slobode u Nemačkoj danas stoji višegeneracijski rad bukvalno hiljada ljudi na različite načine...

Back