Offtopic

Imati vise empatije je malo overrated, mozemo razviti vestinu kognitivne empatije ali to nas ne cini nuzno boljim ljudima.
Može tako da se učini na prvi pogled...

Više kognitivne empatije bi nam omogućilo da se stavimo u cipele raznih kritičnih grupa.
U određenoj meri svi imamo internalizovani rasizam, snobovski klasizam, seksizam, homofobiju, zgražavnje nad invaliditetom...

Više kognitivne empatije bi napravilo bolju životnu sredinu za kritične grupe, i njihov odnos prema ostalima bi se poboljšao, poboljšavajući okruženje...
U boljem okruženju bismo onda svi postali i bolji ljudi...

Uzgred, ne mislim da je nedostatak empatije nešto specifično za nas u odnosu na druge evropske zemlje...

Mene je sve ovo sto se desava bas pogodilo, ne znam ni sta da napisem a da vec nije receno...........ali bas sam i ozlojedjen i razocaran.

Iako ovakve psihopate nesumnjivo postoje u svim drustvima, nevezano za ekonomsku situaciju, zivotni standard, politiku, itd........ovo nema veze sa tim stvarima direktno, medjutim ipak ostaje cinjenica da je sveopsta toksicna i nadasve bolesna atmosfera koja vlada u ovom nasem drustvu definitivno stvorila "pogodno tlo" da se ovakve stvari i desavaju. Za to smo odgovorni i mi sami a isto tako i ova vlast (koju smo mi izabrali) koja neprestano siri govor mrznje i deli narod na "nase" i "njihove" a ujedno ispira mozak i zaglupljuje ovaj narod najgorim mogucim smecem na svojim televizijima + redovnim plasiranjem laznih vesti putem svojih tabloida (Informer, Alo, itd...).

Nazalost i ovaj izrabljivacki sistem dovodi do toga da se jurca za profitom na ustrb drustvenog zivota i porodice. I onda roditelji u toj borbi da nekako skrpe kraj sa krajem dodju s posla mrtvi umorni i nemaju ni vremena da se posvete deci. A decu u medjuvremenu obrazuju Jovana Jeremic, Dragan J Vucicevic, Maric, DJ Zex i ostala druzina. Naravno, i internet kao takav. On je isto tako toksican, posebno kad se ne filtrira sadrzaj koji se konzumira.

Evo pre samo par nedelja slucajno sam video isecak iz.......rekao bih, jutarnjeg programa Happy televizije u kojem je Canak rekao da bi mirne duse upucao Seselja. I to je ponovo vise puta, kao "da, upucao bi ga, trepnuo ne bih". Cak ni beskicmenjak poput Marica nije mogao da veruje sta slusa. I onda se ukljucio Vojvoda licno i porucio Canku da moze samo da mu pop**i. I to sve u jutarnjem programu. Sta dalje da se kaze? A to je samo jedan primer, ima ih bezbroj. Na toj istoj televiziji je takodje i sam Maric vitlao pistoljem. Plasticnim doduse ali jasno se promovise taj klosarsko-kriminalni stil.

I posle su nasem Vozdu krive video igre a nije kriv on koji gotovo svakodnevno svoje neistomisljenike naziva "bednicima, olosima, kretenima, majmunima", itd...........nije kriv on koji pokazuje slike klanja u Ritopeku, nije kriv on koji kaze na televiziji da je on dao nalog za rusenje u Savamali i zao mu je sto nije licno seo u bager i krenuo sam da rusi, nije kriv on sto mu se kriminalci sire po televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde imaju svoje autorske emisije cak, a ujedno i sami uce decu da pucaju. Ovom psihu iz Mladenovca je upravo Kristijan Golubovic i bio idol. To je to. Ima jos dosta toga da se spomene ali ovo je samo ukratko.

Samo se bojim da ovo nije kraj. Podhitno nam treba kolektivni reset i to na svim nivoima.

Da imamo pravnu državu, kao što je nažalost nemamo, sve gore navedeno moralo bi biti momentalno usvojeno.
Vecina ljudi se ionako lozi na despotizam, faraonstinu i samodrzavlje, a ''demoNkratiju'' te samim tim pravnu drzavu prezire.

Drugim recima, vucic je oslobodilac vecinske Srbije. Samo ga manjina ''izdajnika'', ''stranih placenika'' i ''drugosrbijanaca'' dozivljava kao okupatora i uzurpatora.

Kako smo sejali, tako žanjemo. Žalosno je što nama koji imamo iole mozga i kapaciteta da samostalno razmišljamo kroji sudbinu ta "većinska Srbija" koja nikada neće skinuti ružičaste naočare. Zato smo tu gde jesmo i nažalost šanse za neki prosperitet i život dostojan čoveka u ovoj državi gotovo da ne postoje.

Lepo je pevala Kejti Peri sve u pesmi "Chained to the Rhythm", a za uzvrat joj karijera unistena zbog te pesme...

Bravo za ministra, jedina normalna odluka u ovoj situaciji.

Sramota je da se i oko ovoga vodila polemika, tj. da odlazeci ministar nije prepoznao krivicu u ovom dogadjaju. Ne bi ni dao ostavku, samo se sprecava ozbiljan pritisak javnosti kao nikada pre, a iza zatvorenih vrata ce dobiti neku utesnu poziciju umesto ministra, ne brinem se za njega.

Back