Offtopic

Slažem se. Posebno što sada cena ne garantuje kvalitet i podjednako brzo mogu da se raspadnu i one koje si platio 100 evra i one koje su 40ak.
A da stvar bude gora, nemaš nikakvo pravo na reklamaciju. Poslednji put kada sam pokušao da reklamiram patike posle dva meseca, dobio sam odgovor da je u pitanju "oštećenje od nošenja". 😂

Zavisi i šta očekuješ od njih tj. koja im je namena. Meni npr. za trčanje stvarno trebaju preskupe patike ali ove koje nosim u kanc sam kupio u Dekatlonu za tipa 5.000.

Ne garantuje cena kvalitet, ali treba naći neki balans. Neko voli češće da kupuje patike, na svakih nekoliko meseci, neko na 2-3 godine. Do 100 evra je prilično veliki izbor, pa se može naći nešto lepo i dovoljno kvalitetno. U onlajn prodavnicama često budu neka sniženja, pa se i za 40ak evra može naći nešto solidno. Nije iskjučeno i jeftinije, opet zavisi ko šta voli i koliko obraća pažnju na brend i izgled. Mislim da mi se nisu nikad oštetitle za dva meseca, ali se jesu malo pohabale od nošenja, to je normalno. Npr. kod kožnih patika se naprave mali nabori usled savijanja stopala dok se hoda, ne znam baš da li ima neka patika koja ne menja nimalo oblik tokom nošenja. Najlošije koje sam imao bile su neke Ellesse, doduše bile su i jeftine i više za letnju sezonu.​

Meni je kod patika bitno da su udobne za neke duže šetnje, jer znam da pešačim po 8-10 km u cugu.

Što se tiče onlajn prodavnica, meni je malo rizično da naručujem patike, a da ih nisam probao prethodno i video uživo, tako da to nisam radio. Isto važi i za odeću.

Do 100 evra za patike je vise nego dovoljno. Msm da mogu da se nadju super patike za te pare.
Pogotovo sto kod nas cesto bude losija roba, a skuplja. Tako da ne vidim poentu da dajes vise do 100 evra za tako nesto.
Da ne pricam o tome da na deklaraciji za lupam cizme pise da je obuca za suvo vreme, a kad odete na sajt proizvodjaca pise da su cizme za planinarenje i kisu...
Pa onda kad hoces da reklamiras, odbiju reklamaciju jer eto nosio si cizme po snegu.

Ja ovde redovno poručim preko neta odeću i obuću. Ako moram da vratim, sa paketom imam već instrukcije gde da pokrenem zahtev za vraćanje , dođe kurir i odnese. Vrlo lagano.

• Like
Reactions: Mrm
Što se tiče onlajn prodavnica, meni je malo rizično da naručujem patike, a da ih nisam probao prethodno i video uživo, tako da to nisam radio. Isto važi i za odeću.
Isto nmg da kupim obucu i odecu, a da ne vidim kamk mi stoji.

Ja ne volim da poručujem odeću i obuću onlajn prevashodno zato što želim da je probam i dodirnem pre nego kupim.
Ali zato sve ostalo - tehniku, knjige, avio karte... gotovo uvek onlajn.

Stigao mi danas ranac koji sam naručio online, treba da odem do radnje da ga pokupim. Običan ranac za grad, nebitno mi bilo da pipnem uživo, dopala mi se boja i dizajn haha to je neki maksimum što se obleke tiče, mada to nije obleka.

Stigao mi danas ranac koji sam naručio online, treba da odem do radnje da ga pokupim. Običan ranac za grad, nebitno mi bilo da pipnem uživo, dopala mi se boja i dizajn haha to je neki maksimum što se obleke tiče, mada to nije obleka.
Koji si uzeo?

Odeš u prodavnicu, vidiš uživo i isprobaš a potom taj model poručiš preko sajta jer je često cena na sajtu povoljnija nego u maloprodaji. Nekad i u radnji hoće da izađu u susret pa oni ti poruče da ti stigne na kućnu adresu po ceni sa sajta.

Back