Offtopic

Ta priča da samo ekonomski faktor utiče na getoizaciju teško da pije vodu. Toga ima svuda. Sasvim je logično da će se ići u kraj grada koji ti odgovara u finansijskom smislu, ali to ne znači da je samo jedan narod tako izolovan, već uglavnom izmešan sa ostalima koji su u sličnoj finansijskoj situaciji. Ovde je više reč o slučajevima kada se neki zatvore u nekakve četvrti koje onda postaju praktično njihove, i samo se drže svojih načela, neretko onih kojih su se držali i dok su živeli u matičnim zemljama. To što neko živi na nekoj periferiji, ne znači da mora nužno da se druži samo sa stanovnicima svog kraja i samo sa svojima i da ne treba da se integriše u društvo.​

Naravno da ne utice samo, ali u velikoj meri je toliko logično...da li stvarno očekujete da se naseli neko iz Somalije ili sa Kosova u centru Malmea...mislim to je toliko nerealno spram cenama stanova tamo... :D a naselja gde zive samo iz jedne drzave nema, naravno da su izmesani iz razlicitih zamalja..Rosengård je najvece naselje Malmea sa imigrantima i tu žive ljudi iz svih delova sveta naravno:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rosengård

To je nešto drugo. Ni u centar Beograda ne mogu svi jer je skupo, ali zato ne idu svi npr. u Rušanj, nego neko ode i u Ripanj, Batajnicu itd, i to je druga priča od npr. Marinkove bare.

Pa čekaj stvarno misliš da Turci žive u jednom naselju u Malmeu, Iranci u drugom, Iračani u trećem... lmao
Obzirom da u Malmeu ima oko 170 nacija iz celog sveta, na oko 400 000 stanovnika, hmmm...

Opet ti zaključuješ ni iz čega. Ja o jednom, ti o nečemu desetom. Ne mislim da ti pomenuti narodi žive isključivo pod jednim krovom (u figurativnom smislu).
Elem, previše slobode u pojedinim zemljama, obiće im se o glavu pre ili kasnije.

I ne mislim da je tačno da Šveđani ne vole druge nacije tamo, najviše mešanih brakova ima u Norveškoj i Švedskoj...veruj mi da če pre Šveđanke da se udaju za crnce ili Arape, Irance, nego Italijanke na primer...
Ovo za Italijanke ti je malo zastarelo.

Masovna imigracija je u Italiji noviji fenomen u odnosu na Švedsku, samo u poslednjih dvadesetak godina... ali baš ima dosta tako mešanih brakova među novijom generacijom.

Samo u grupi u obdaništu mog deteta je 5 od 22 dece iz mešovitih brakova Italijanka/crnac ili Arapin.
Slično je i drugde po obdaništima i školama...

Italija ipak ima vekovne kontakte sa Mediteranom i Afrikom, u odnosu na Švedsku, mada nije imala ranije toliku imigraciju... Ali mislim da se ti vekovni kontakti ipak negde odražavaju na nivou sistemskog rasizma...

Elem, previše slobode u pojedinim zemljama, obiće im se o glavu pre ili kasnije.
Izvini ali ja ovo ne mogu da prihvatim kao konstataciju... :(
Stalno slušam o ovome u Srbiji od nekih ljudi tako, i uopšte mi nije jasno šta konkretno znači to previše slobode i kome će se i zašto obijati to o glavu?

Ni meni nije jasna većina tvojih konstatacija, pa ih opet čitamo. Švedska povećala stepen terorističke pretnje na 4 na skali od 1 do 5, posebno nakon tog paljenja Kurana i novih pretnji, a duže od deceniju konstantno su na stepenu 3, stalno se oko njih vrte neke pretnje, i onda pitaš šta bi moglo to konkretno da znači. Davanje neograničene slobode da svako radi šta hoće nije dobro, i to je to, nebitno da li je sekularna država ili ne.​

Davanje neograničene slobode da svako radi šta hoće nije dobro, i to je to, nebitno da li je sekularna država ili ne.

Bravo! Zapravo je dosta hrabro ovakvo nešto naglas reći u vrijeme kad je za takav stav pojedinac automatski etiketiran kao ksenofob, nacionalist ili nešto slično.

Čujem da su počeli češće da zovu lica iz rezervnog sastava na vojnu vežbu, dvojica za koje čuh su '91. godište i nisu inače regularno služili vojni rok, idu po nekim grupama, a ali generalno zovu i ostala godišta, npr. sa kraja 80-ih, neke zvali i dve godine uzastopno. Neke vežbe traju jedan dan, a neke su višednevne, uglavnom 15-20 dana. Šta mislite o tome?

Inače, novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara ili kaznom zatvora do 60 dana kazniće se za prekršaj regrut i lice u rezervnom sastavu ako se, suprotno Zakonu o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, bez opravdanog razloga ne odazove pozivu teritorijalnog organa.​

Niti ikog etiketiram, niti oslovljavam, doslovno mi nije jasno šta znači konkretno to "previše slobode ima u Francuskoj, Švedskoj pa će im se obiti o glavu", stalno to slušam i to mi deluje onako kao kad sede na happy tv i likuju što su protesti u Francuskoj...i na taj fazon...ma nebitno..

Idemo @Bebi u Milano....ja za pocetak u konzulat nas da se prebacim tamo, a onda cu da trazim posao prodavca nekog luksuznog brenda garderobe, dok ti ne stanes na noge kao luksuzan brend garderobe, onda cu kod tebe da radim...

Haha takodje me ne zanimaju nikakvi vojni rokovi, uopste mi je jako smesno to. Kao ukinuli vojsku pa sada rekrutaciju i vezbe prave 🙄
U stvari zavisi kakve su vezbe u pitanju 🤣🤣

Idemo @Bebi u Milano....ja za pocetak u konzulat nas da se prebacim tamo, a onda cu da trazim posao prodavca nekog luksuznog brenda garderobe, dok ti ne stanes na noge kao luksuzan brend garderobe, onda cu kod tebe da radim...
Imam tamo svoje rumunske rođake koji mogu da nas smeste dok ne stanemo na noge, a posle ima ceo svet da nas traži hahaha. :LOL:
Druga i realna opcija migriram u Rumuniju, moji imaju državljanstvo lako ćemo.

• Haha
Reactions: Mrm
Back