Offtopic

Ma svakako bih ja i žene u vojku ovde. Kad vidim one frigidne kako kokodaču po tviteru kako ce vojka da napravi muskarce ponovo neka ide i ona malo da guli krompir.

Onda verovatno to povećanje plata profesionalnim vojnicima nije bilo dovoljno...
Jedino rešenje mi se čini povećanje plata i izgradnja vojnih stanova za profesionalne vojnike...
Vojni stanovi bi mogli da budu dobar benefit, obzirom na rast cena na tržištu...

Mnogo komplikovana priča jer vojnik je poslednji u hijerarhijskoj lestvici i porast njegove plate prati i porast plate njegovih starešina, a nešto manje i ostalih u ministarstvu. Prosto ne možeš imati autoritet ako su izjednačeni vojnik sa 3.stepenom i njegov pretpostavljeni, kapetan sa vojnom akademijom. U tom slučaju stvorila bi se ogromna razlika u platama izmedju vojske i ostalih u državnoj upravi, a to javnost ne bi progutala. Zamisli vojnik sa osnovnom školom ima platu kao mladi profesor u srednjoj školi, a pukovnik duplo veću platu od direktora bolnice.
Trenutno je situacija da za svako novootvoreno radno mesto, mora da se traži odobrenje Ministarstva finansija i to važi i za ostala ministarstva.

Pravo na vojni stan, imaju samo lica sa stalnim radnim odnosom, a kako su profesionalni vojnici pod ugovorom ne mogu da konkurišu za stan, kojih, osim negde u unutrašnjosti Srbije i nema. Nemaju pravo ni na kredit. Takav položaj je jedan od razloga što odlaze iz vojske.

To smanjenje plata 2014. i još više zabrana zapošljavanja je poremetila funkcionisanje celog javnog sektora jer se zato desio odliv zdravstvenih radnika, građevinaca, ugostiteljskih radnika, vozača. Iako vozači sad imaju plate doktora i dalje ih nema, pa autovuse voze žene,Indonežani, Pakistanci ili penzioner. U vojsci, se manjak kadra ne može nadomestiti na takav način.

Ma svakako bih ja i žene u vojku ovde. Kad vidim one frigidne kako kokodaču po tviteru kako ce vojka da napravi muskarce ponovo neka ide i ona malo da guli krompir.
Verovao ili ne, za dobrovoljno služenje se javi više žena nego muškaraca. Ima ih i medju profesionalnim vojnicima. Od kad im je dozvoljeno da konkurišu u Vojne škole i akademije redovno su najbolje u klasi. Samo i tu ima problem. Imaju pravo na trudničko i porodiljsko bolovanje i zbog specifičnosti posla obično su od početka trudnoće na bolovanju što znači da su zbog deteta odsutne skoro 2 godine. I eto ti manjak kadra.

Pravo na vojni stan, imaju samo lica sa stalnim radnim odnosom, a kako su profesionalni vojnici pod ugovorom ne mogu da konkurišu za stan, kojih, osim negde u unutrašnjosti Srbije i nema. Nemaju pravo ni na kredit. Takav položaj je jedan od razloga što odlaze iz vojske.
Izem im profesionalnost ako su vojnici pod ugovorom 😳
Pa valjda bi trebalo da im daju ugovor za stalno, ako će da budu profesionalci...

I treba da grade vojne stanove u gradovima...
Recimo da se investitorima daje pravo na gradnju u većim gradovima ako jedan u 15 ili u 20 stanova daju državi da bude vojni stan...

Verujem da Ima dovoljno "pristojnih i normalnih ljudi" (kako to predsednik kaze) da popuni bilo kakav deficit. Kad mogu da budu patriote da se vozikaju autobusima po Srbiji gde god njihov vodja krene....a sada i kako bi glasali na lokalnim izborima u gradovima sa kojima nikakve veze nemaju, mogu da budu patriote i da odsluze ono sto im se nametne.

Nema potrebe da to radimo mi bitange, narkomani, olosi, domaci izdajnici i strani placenici.........mi smo i ovako neprijatelji drzave :D

....

Elem, salu na stranu, nema nista od ove price. Pokusavaju sad da nadomeste to sto su unistili i upropastili vojsku, medjutim besmisleno je sada bilo kakvo ponovno uvodjenje vojnog roka kada ce, odokativno, od 10 ljudi najmanje 7 ici na prigovor savesti. A te price o patriotizmu su isto tako smesne jer dolaze od strane istih onih koji su korak po korak sve blizi tome da i zvanicno priznaju Kosovo (zato jos uvek i imaju zaledjinu). Dobro im sada dodje ovo da se malo skrene paznja sa izborne kradje, tablica itd.........

Prazna populisticka prica kao i sve sto ostale koje nam ova jagnjeca brigada servira.

Iznenadilo me (pozitivno) što su na Voiceu pjevali Joksa u duelu večeras, i to baš ovo savršenstvo od pjesme ❤️

Ahh, ponadao sam se da su zadržali tekst na ekavici kao u originalu...

Odlični inače, možda mi je bolje od originala jer nisam neki fan Žeksa.

Da li znate da je 2023. godina bila najtoplija godina u Srbiji od 1951. godine, a u Beogradu od 1888. godine!!!?

Da li znate da je 12 od 20 najtoplijih godina u Srbiji, bilo posle 2010. godine!?

Da li znate da se u Srbiji 80% ljudi smeje i omalovažava kada neko pomene pojam "klimatske promene"?

Je l' ta 1888. u Beogradu neki početak merenja temperature?

Ne verujem da smo zvanično počeli da merimo mnogo ranije...

Jeste, prva zvanična merenja u Beogradu koja su ušla u zvaničnu međunarodnu razmenu podataka...

Razumem.

Je l' to znači da je 1888. slučajno bila toplija od prošle godine u Beogradu, ili da je prošla godina bila najtoplija ikad izmerena?

Ја као љубитељ лета и летњих температура подржавам глобално затопљење. Шалу на страну, чињеница је да се клима мења (увек се и мењала, тако да то није ништа неуобичајено) и да се наше подручје у овом интерглацијалу прешалтава на субмедитеранску климу. То значи да ће лета бити све дужа и топлија, зиме ће бити краће и знатно блаже, док ће снег и температуре испод -5°C бити све ређа и краткотрајнија појава. Постепено губимо два годишња доба, пролеће и јесен и крећемо се у правцу топло сувље и хладно влажније годишње доба.

Пре само пола века је било незамисливо да на крајњем северу Балкана успевају смокве, киви, нар, а данас можете видети и банане које дају плодове

Back