Offtopic

Pre će biti da se u Davosu govorilo dosta o toj temi, kao što i jeste.. :D

Da li postoji neki forumaš koji dobro zna nemački jezik? Trebala bi mi pomoć 🫶🏻 Za sutra mi treba tako da, ako neko može neka se javi u PP.

Nekad bilo 😂
Ne znam ga više kao ranije jer ga ne koristim baš aktivno, tako da vjerojatno više ne ulazim u ovu kategoriju "forumaš koji dobro zna njemački", ali ako hoćeš @libertà piši pa da vidim o čemu se radi

Jel prati neko američke izbore malo detaljnije?
Ja sam prošle baš, baš pratio.. Ono je bila ludnica, tako da je bilo baš zanimljivo sve ispratiti, od predizbora po strankama pa na dalje....ovi mi se za sada nešto ne čine da će biti zanimljivo toliko, ali tek je počelo, tek se zahuktava, pa ko zna...

I Robin Hud deli animacije sa nekim valjda. Npr. ja dugo nisam imao pojma da je ista glumica pozajmila glas Grdani i Pepeljuginoj maćehi i odlično je odradila obe uloge.

Na temu veštačke inteligencije, jasno je da postoji rizik od zlupotrebe, ali apokaliptični scenariji su više u domenu naučne fantastike. Mislim da kao i svaki ljudski strah potiče iz neznanja i nije preterano utemeljeni u stvarnosti. Hteli mi to ili ne, veštačka inteligencija je neminovna i neophodna je za napredak čovečanstva. Ljudi su se kroz celu istoriju prilagođavali uslovima života i siguran sam da će se to nastaviti.

Ja se recimo uopšte ne protivim ideji transhumanizma i sintezi ljudi i mašina. Telo je samo oklop i ljuštura, a čovek je duhovno/ mentalno biće. Zašto ne bi sebi napravio bolji oklop ako to može? Sjajan film koji se bavi tom temom je japanski film Ghost in The Shell iz 1995, koji je inspirisan Hegelovom dijalektikom i njegovom argumentacijom da su za evoluciju (bilo individualnu ili na društvenom nivou) neophodni kompromis i sinteza ideja, iskustava i pogleda na svet.

Last edited:
Uglavnom se protivim sveobuhvatnoj digitalizaciji i transhumanizmu, mada sam po prirodi konzervativni boomer što se tiče te tematike.

Recimo SCI-FI filmove ne mogu da smislim, osim ako su uklopljeni sa životnom ili avanturističkom tematikom kao recimo Igre Gladi i Maze Runner (zab sam srpski naziv).

Pa to je više young adult žanr. Nema tu puno naučne fantastike 😂

Sci-fi je generalno malo acquired taste i uglavnom ne funkcioniše dobro u filmskom obliku. Pošto je često fokus na filozofiji, bolje funkcioniše u književnom obliku.

Last edited:
E jbg onda ne volim ništa SCI-FI 😂

Sećam se kad sam zaspao na pola Star Warsa, iznervirao brata od sestre xD

Uglavnom se protivim sveobuhvatnoj digitalizaciji i transhumanizmu, mada sam po prirodi konzervativni boomer što se tiče te tematike.

Recimo SCI-FI filmove ne mogu da smislim, osim ako su uklopljeni sa životnom ili avanturističkom tematikom kao recimo Igre Gladi i Maze Runner (zab sam srpski naziv).
Ja sam baš suprotan tome, obožavam naučnu fantastiku a filmovi sa životnim tematikama me smaraju. 😀 Dosta mi je života i u pravom životu hahahah

Jel prati neko američke izbore malo detaljnije?
Ja sam prošle baš, baš pratio.. Ono je bila ludnica, tako da je bilo baš zanimljivo sve ispratiti, od predizbora po strankama pa na dalje....ovi mi se za sada nešto ne čine da će biti zanimljivo toliko, ali tek je počelo, tek se zahuktava, pa ko zna...
Ja sam pratila do prošlih izbora, još od 2008.
Ove godine nisam planirala da pratim, republikanski interni izbor mi je manje zanimljiv, a ni generalni između Bajdena i najverovatnije Trampa mi neće biti tako zanimljivi...

Inače, Ameri su izmislili korišćenje dece u izborne svrhe:
https://www.history.com/news/election-101-how-did-the-tradition-of-kissing-babies-begin

https://www.businessinsider.com/pol...babies-a-brief-history-2019-11?op=1&r=US&IR=T

• Sad
Reactions: Mrm
Ja sam pratila do prošlih izbora, još od 2008.
Ove godine nisam planirala da pratim, republikanski interni izbor mi je manje zanimljiv, a ni generalni između Bajdena i najverovatnije Trampa mi neće biti tako zanimljivi...

Inače, Ameri su izmislili korišćenje dece u izborne svrhe:
https://www.history.com/news/election-101-how-did-the-tradition-of-kissing-babies-begin

https://www.businessinsider.com/pol...babies-a-brief-history-2019-11?op=1&r=US&IR=T
Ja to sa decom ne mogu nikako... :(

Da deluje ovaj put manje interesantno, ali ko zna, tek se zahuktava, Nikki Haley se predstavlja kao pandan haosu između Bajdena i Trampa od kojeg su po njoj svi umorni već...

Distopijski žanr je topina.

Back