U ovom jucerasnjem slucaju u HR kriv je sustav i ministarstvo. Iz prve ruke znam kako se nosit sa psihickom bolesti plus kakvo je stanje na samom odjelu.
Dodes jer ocito ne znas kako se nosit sa svojim problemima u nadi da ce ti pomoc. Prvo uslijedi šok u hitnoj gdje te gledaju ko zadnjeg olosa i tako postupaju prema tebi. Ti u suzama, jer jebiga koliko god da je 21. stoljece, tolika je i dalje stigma na psihicke bolesti plus udar na tebe jer si tu. Drugo, popricaju s tobom samo na hitnoj i eventualno na viziti kad ti potvrde terapiju. I iduca 2 tjedna te kljukaju koje-kakvim lijekovima, sjedis u dnevnoj pijes kavu i druzis se s ostalima. I tako 2 jebena tjedna.
Onda izađeš vani, doslovno bojis se svoje sijene, jer naravno sta ce ljudi reci. Pa te naruči na kontrolu pa kontrola otkazana jer doktorica nije mogla taj dan i prvom prilikom ce se javit o novom terminu. Eto, od tad je prošlo punih 10 mjeseci.
U međuvremenu ti pukne film i krenes sam sebe cupat iz govana (bar u mom slucaju). Pobijedis te svoje demone, radis sa sobom ko sa malim dijetetom, sredujes si misli, zivot i lagano ides ka naprijed. Trgas se na sve strane kako god znas i umijes. I onda, kod nekih bolesti je tako da ima boljih dana, ima gorih. Pa kad ti je bas tesko odes u obliznji kbc (koji je u drugoj zupaniji jer si se odlucio preselit) objasnis situaciju i doslovno preklinjes za pomoc i dobijes hladan tuš - odjebanitis. Zoves.svoju doktoricu koja se javi iz 164 pokusaja da te i ona mrtvo hladno odjebe.
A znam da je u jednoj bolnici lik pobjego sa psihe i nasli ga mrtvog nakon dan-dva. I masa drugih slucajeva koja se zataskava.
O postupanju osoblja bi se dalo. Pitam se i dan danas, jel bi tako postupali prema nama da smo ne daj boze onkoloski pacijenti. Ne trazim da me drzis ko kap vode na dlanu al de bar malo postovanja, podrške... u tim situacijama znači.
I neki dan kad sam oso namjerno na pregled, eto da se pohvalim da mi je dobro, doktorica se razveze o tome kako je na odjelu walking dead. Pa jebote bog dragi tu si da pomognes ljudima ne da im se ismijavas.
Druga stvar, lik zakljuco mamu i baku, uzeo im mobitele, vi ga smjestite u dnevnu bolnicu ?! Pa ko je tu lud.
Da se razumijemo, ne opravdavam tog dečka ni najmanje, ali u ovom slucaju drage moje Rvatine koji se psihijatrima smatrate i vama su ruke vam krvave!