Ovde se tih 12 godina pripisuje DS-u a ako uzmemo da analiziramo rezultate izbora, vlade i ideologije partija u vlasti ispade da se pod DS period racuna sve proisteklo iz DOS-a.
Nosili su proteste od 1997. do 2000. i imali najveći potencijal u onom nesrećnom dosovskom mixu. Pritom, i dva premijera i predsednika u dva mandata. Samostalno, ili u koalicijama poput one
Za evropsku Srbiju, uvek su bili najjači i logično mi je da su prvi na udaru, jer su i samo aminovali kojekakve likove i politike da bi bili na vlasti. Logično mi je da većina targetira njih, prvenstveno mislim na njihove bivše glasače i simpatizere. Tu mislim i na
tri poljupca hoću ja između Borisa i Ivice i oživljavanje SPS-a. Razumem sve okolnosti o kojima si govorio, ali da dovedeš Miloševićevu jugend nakazu i ponovo mu daš legitimitet, stvarno je previše.
Mnogo je lakse kad imas centralno upravljanje i jedan covek odlucuje o svemu. Zna se ko se koliko ugradjuje i koja je adresa za obracanje. To pre prve Vuciceve vlade nije bilo moguce.
Pa nije baš tako, ugrađivalo se, kralo se i nameštali se tenderi i pre Vučića. Zapošljavali se i partijski kadrovi, samo se tada uglavnom i gledalo da struka srećnog dobitnika bude u skladu sa izabranim radnim mestom. Danas je to nakazno do te mere da neko upitnog intelekta i bez kvalifikacija diplomira 30. februara (lol) i odmah dobije menadžersku poziciju.
celo se jos krajem devedesetih. Za Celarevo i Apatin znam da su privatizovani po slovenackom modelu, druga stvar sto su radnici deonice prodali i ulagali u nekretnine.
A Bečej, Jagodina, Zrenjanin? Namestili dil nekom sumnivom Rajiću kako tadašnja Apatinska i MB pivara ne bi imale konkurenciju ukoliko se neka treća pivarska alijansa odluči da uđe na srpsko tržište. Šta je sa fabrikama lekova? Jugoremedija, koja je imala licence nemačkih farm. kompanija, data je u bescenje makedonskoj firmi koja je imala dil sa nekim mangupom iz Niša, a sve da se ne bi čačkao Hemofarm. Konkretno se ljubljanski Lek interesovao za Jugoremediju. Epilog te privatizacije i konstantnog čeprkanja imovine i radnika i dalje nemamo. Gomila je takvih primera, naročito u manjim sredinama.
Nijedan nema nacionalnu frekvenciju, a u tim sa nacionalnom frekvencijom se svakodnevno iznose gomile neistina o svakom ko dovede u pitanje politiku SNS. Ne zive svi u BG-NS-Nis i nemaju pristup SBB. REM ne radi svoj posao, pola medija bi vec trebala biti pogasena ili im oduzeta frekvencija zbog krsenja zakona. Samo jedan Vucicevic koliko je vec puta trebalo da odgovara.
Apsolutno se slažem. Cenzurisanje medija i sadržaja koji nije ogovarao vlastima u ovolikom obimu i sistemski nije postojalo. Bilo je diskretnije i uglavnom izraženije na lokalu. Znam za mnogobrojne primere autocenzure, gde su zvonili telefoni po redakcijama da bi neke vesti o privrednicima ili visokim državnim funkcionerima ipak trebalo izostavljati (tipa kada, tada valjda još uvek oženjen, visoki državni zvaničnik napravi dete direktorki javnog preduzeća, pa se nama simpatizerima uskrati prilika da čestitamo, plaky)
Ne romantizujem ja DS, secam se vrlo dobro i Bodruma, i Trivanke azdaje i prljave kampanje 2008. i rusenje ustavnih ovlascenja montazom prvog fikusa Cvetkovica. Ono sto je Bota zapoceo svojim stilom vladanja, ovaj je odveo na nivo metastaza, s tim sto je ovaj jos i okruzen totalnim diletantima koji prave greske koje nas neverovatno ugrozavaju i kostaju.
Probao je on na pocetku da bude nesto drugo, ali ga je elita vecinski odbacila i sad imamo osvetu losih ucenika. Seti se da je on hteo Delevicku za ministra inostranih, a Djilas podrzavao ideju.
Slažem se za lepog Borisa, to je vrlo sličan stil koji je Vučić dodatno unakazio (ili usavršio ako gledamo njegovu korist).
A početak SNS vladavine je zaista bio simpatično šizofren. Vesna Pešić koja je za Dačića rekla da je srpski Charles de Gaull, jer je seo da razgovara sa Albancima. Pa dolazak Klintonke i Bajdena, a nekadašnji radikali potpuno ozareni. Savetnik Bler? Eh, to su bili rođendani.