Offtopic

Gledam snimke i slike po internetu šta se dešava... Ovo nije normalno... 😲

Užasno ovo izgleda. Valjda neće napraviti mnogo štete. Ali deluje mi baš strašno ovako kad gledam kroz prozor, mogu zamisliti kako je ako si napolju. U sredu sam bio napolju i baš je bilo loše. Dobro je pa smo imali gde da se sklonimo.

Pa da, Novi Sad i Bačka najgore prošli, nas je ta oluja zaobišla te je ovde mnogo slabije nego u sredu, bar za sad.

Ovde u Rakovici / Čukarici samo grmljavina i pljusak, ništa specijalno za sada

Prošli put je crkla i struja, sad sve normalno (za sada)

Izgleda da preživljavam ok u tower of new belgrade, za sad ne osećam ništa drastično.

Ja imam druga koji oduvek želi da postane žena i žao mi je što bi njega kao divnu osobu, normalnu , sa normalnim stavovima uporedili sa ovako nekim. Oslovljavam ga kao muško jer nije deo tranzicije niti se on predstavlja kao žena.
Jedino što tvoj drug verovatno ni po koju cenu ne bi otišao u Zadrugu, pretpostavljam...

Mislim da je sad tu više pitanje nas ostalih, koliko ćemo učesnike tako nekog realitija da generalizujemo kao neke LGBT predstavnike.
Antiprotivni će možda odmah skočiti na priliku da generalizuju, ali oni bi verovatno i inače našli način da pljuju...

Uzgred, pre par nedelja sam u parku gde nam se igraju deca od našeg lokalnog ultradesničara (i ksenofoba, rasiste, antivaksera... čovek bez problema gaji celu paletu diskriminacija...) čula rečenicu kako može da "razume da je neko gej ili lezbejka, ali ovi trans...", pa onda standarnih par minuta tirade koju smo svi u parku naučili da ignorišemo (ako odgovoriš, ima da davi sledećih pola sata, a ovako brzo ućuti).

Nasmejala sam se.
Valjda je i to znak nekog progresa u Italiji, da ultradesničari iz opsega diskriminacije isključuju "obične" gejeve i lezbejke...
Deluje mi da takav sklop ljudi ima unutrašnju potrebu da nekoga mrzi, pa ako barem smanjuju broj omraženih, i to mi je neki pozitivan trend...

Nešto slično se u Americi desilo baš Italijanima (i Ircima), koji se danas tamo smatraju belcima...

Užas..Ali šta reći kad im je glavni problem bio da grade podzemnu garažu, a na 500 metara je već jedna koju su uveliko gradili. :unsure:

Užasno ovo izgleda. Valjda neće napraviti mnogo štete. Ali deluje mi baš strašno ovako kad gledam kroz prozor, mogu zamisliti kako je ako si napolju. U sredu sam bio napolju i baš je bilo loše. Dobro je pa smo imali gde da se sklonimo.

Da, evo baš mojima pričam da mi se možda isprva nije činilo toliko strašno, jer me je ono u sredu zateklo na vikendici. Jes da sam imala gde da se sklonim i tada, ali mi nije bilo nimalo svejedno.

Ivana, slobodno reci da si bila u svojoj privatnoj vili na Fruškoj gori koju si sagradila od para FBU, kakve vikendice!

Umirem..:ROFLMAO:
Mada, sad mi i smešno, ali malo je falilo da ne naučim ništa iz toga i opet se nađem u sličnoj situaciji. :D

Jedino što tvoj drug verovatno ni po koju cenu ne bi otišao u Zadrugu, pretpostavljam...

Mislim da je sad tu više pitanje nas ostalih, koliko ćemo učesnike tako nekog realitija da generalizujemo kao neke LGBT predstavnike.
Antiprotivni će možda odmah skočiti na priliku da generalizuju, ali oni bi verovatno i inače našli način da pljuju...

Uzgred, pre par nedelja sam u parku gde nam se igraju deca od našeg lokalnog ultradesničara (i ksenofoba, rasiste, antivaksera... čovek bez problema gaji celu paletu diskriminacija...) čula rečenicu kako može da "razume da je neko gej ili lezbejka, ali ovi trans...", pa onda standarnih par minuta tirade koju smo svi u parku naučili da ignorišemo (ako odgovoriš, ima da davi sledećih pola sata, a ovako brzo ućuti).

Nasmejala sam se.
Valjda je i to znak nekog progresa u Italiji, da ultradesničari iz opsega diskriminacije isključuju "obične" gejeve i lezbejke...
Deluje mi da takav sklop ljudi ima unutrašnju potrebu da nekoga mrzi, pa ako barem smanjuju broj omraženih, i to mi je neki pozitivan trend...

Nešto slično se u Americi desilo baš Italijanima (i Ircima), koji se danas tamo smatraju belcima...
Slažem se da će svako naći razlog da skoči i da osudi bez obzira na "predstavnika". Moj drug ne bi ušao u rijaliti ali nije u tome poenta, jednostavno ovakve persone stvarno ne donose nikakav doprinos zajednici kao zajednici. Svi smo mi individue za sebe ali u ovom primeru plašim se da je negativan uticaj. Opet što ti kažeš, osudiće svakako onaj ko to ne razume.

Ovde je u pitanju granicni slucaj (mada potpada pod srpski rijaliti mejnstrim), i stoji da ce onaj kojem smeta LGBT naci nacin da generalizuje na osnovu ovog primera. Uradio bi to nevezano za profil licnosti. No ovo tvoje deluje kao zelja za dodvoravanjem i predstavljanjem neke upeglane slike zajednice koja nema veze sa realnoscu. Znacajan broj LGBT jeste ovakav, sretao si ih sigurno.

Ne mislim da se moramo dodvoravati da bismo bili prihvaceni, inace ponavljamo gresku americkih gej stepfordaca koji su otvoreno krenuli protiv sex-positive kulture gejeva jer to nije prava slika vecinske zajednice, i mi zelimo da zivimo po heteronormativnom obrascu. Ne mozemo, i nikad necemo.

Nek promena krene na mikro nivou, neka svako doprinese koliko moze u svom okruzenju, pa mozda to kumulativno i donese neku promenu klime. Uticaj ljudi poput ove transice je na kraju minoran, zavrsice na tome da ce tebi biti neprijatno kad je ne-kvir osoba spomene. Pod uslovom da dozvolis.

Dvanaestogodišnja devojčica poginula je u ulici Vuka Mandušića u Novom Sadu.

Dete rođeno 2011. godine pronađeno je ispred zgrade u ulici Vuka Mandušića, rečeno je RTS-u u novosadskoj policiji.
Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali je u 21.45 konstantovana smrt. 😔

Doputovao sam 1 h pre oluje, dobro je, ne volim na putu baš, može svašta da bude..
Imam rođake u Sremu, kod Rume jedno manje mesto, niko se ne javlja, isključili telefone, nadam se ok je sve..

Back