Offtopic

Kod nas verovatno generacija Z pocinje od 1995. jer mnogi rodjeni bas od 1995. do 1999. (bar koje ja znam) su od malena poceli koristiti racunar (ukljucujuci i mene).
Ne bih se složio, mislim da je mnogo kasnije to došlo. Jesmo od malena krenuli koristiti računar, ali za razliku od Gen Z, nismo se rodili sa njm.

Pa dobro imas pravo, onda bar od 2004.

Ja jesam rodjen 1998, ali sam tek od kraja 2002. poceo koristiti racunar, a internet tek od decembra 2009.

Mnogi rodjeni 1996. i 1997. su racunar dobili gotovo istovremeno, tu neke 2003. i 2004. ali sa Windows XP kao prvim OS. Meni je prvi OS ikad bio Windows 98. A od 2010. krece invazija interneta kod svih bar kod onih koje ja znam.

Teško je to generalizovati... Posebno sa nama koji smo baš na tom cut-off i par Godina gore dole. Neki su proveli detinjstvo sa starijima, neki sa mlađima, pa i od toga zavisi koja će ti generacija biti bliža.

Ali sigurno od 1995. pa kasnije su mnogo vise povezani sa tehnologijom od malih nogu (ne bukvalno od rodjenja), dok velika vecina od 2004. pa kasnije su bukvalno imali racunar od samog rodjenja.

Bar je tako bilo iz mog iskustva, do 2010. retko ko je imao internet, to je bio pojam, to je bilo vreme kad se pozajmljuju igrice i da ih prerezes za sebe i onda vratis.

Tako nekako i kod mene, ali sam ja bio u Vrbasu gde je sve još više kasnilo :D Dok je kablovska televizija uveliko postojala u većim gradovima, mi smo je dobili 2008. tek, pa ubrzo i kablovski, daleko brži internet od dial up-a.

Ja sam imao satelitsku, i to je bio isto pojam (otud i moja ljubav prema kanalu Viva). Tek od 2011. kad sam otisao iz puste selendre sam dobio kablovsku i malo brzi internet. Do tad je bio bezicni internet koji je bio gotovo kao Dial Up (doduse ne skroz), pet minuta ti trebalo da skines jednu pesmu a ne ko sad nema ni 5 sekundi.

Necu da gresim dusu u toj selendri do 2010. bilo je lepih trenutaka, kad nije bilo interneta, ali kako starim, ne bih se vise vracao dole.

Sad kad poslušam 🇮🇹 2016, skapiram kakva je kosketina ta pesma zapravo... 😮
Kako je zapravo specifičan način pevanja i kako je teško održavati intonaciju u toj nekoj nadograđenoj recitaciji.... Francesca.. 👌I skapiram koliko je 🇮🇹 zapravo "tata mata" na Evroviziji danas, u muzičkom smislu, znači realno niko ne može da joj prismrdi, bukvalno umetnici predstavljaju 🇮🇹, u pravom smislu te reči..gimmics svedeno na minimum, hvala 🇮🇹 na Evroviziji.. 😍

Sad kad poslušam 🇮🇹 2016, skapiram kakva je kosketina ta pesma zapravo... 😮
Kako je zapravo specifičan način pevanja i kako je teško održavati intonaciju u toj nekoj nadograđenoj recitaciji.... Francesca.. 👌I skapiram koliko je 🇮🇹 zapravo "tata mata" na Evroviziji danas, u muzičkom smislu, znači realno niko ne može da joj prismrdi, bukvalno umetnici predstavljaju 🇮🇹, u pravom smislu te reči..
Da li je tema Lugano 1956-Torino 2022 s vama u prostoriji?

Imam pitanje za admine foruma, zašto nekada ne mogu da reagujem, tačnije stavim nijednu drugu reakciju osim lajka? Kao da mi baguje..
Ne znam, nisam primetio takav problem. Možda ti je nešto do telefona ili računara, ne znam na kom uređaju je problem...

Da li je tema Lugano 1956-Torino 2022 s vama u prostoriji?
Mislim da sam danas shvatio konačno da je moja omiljena evrovizijska pesma/nastup ikad 🇮🇹 1992, Mia Martini - "Rapsodia", mislim da je to highlight ESC-a što se mene tiče.. 🙂

Kad je Evandželin Lili ovoliko omatorila, razneću seeee

AA1dldue.img

Back