Offtopic

Na srpskom Tviteru sve više ljudi piše da su nam ovo na Kosovu zakuvali braća Rusi.
dnk-emisija.gif

Vlada Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u sredu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.​

Dan žalosti? A odgovor na to šta će njih tridesetorica naoružanih do zuba? Koga žalimo, red bi bio da znamo? I zbog čega su poginuli?

Odložili su derbi sutra u fudbalu, iako to dan žalosti ne zahteva (sve se redovno igralo tokom dve tragedije u maju). Zna se zašto, dobili bismo najglasnije "Vučiću pederu" u istoriji, od strane mase koja bi pritom bila nekontrolisana (organizovani navijači Partizana bojkotuju, doći će obični navijači samo).

Predugo mi dopuštamo da budemo taoci bolesnih režima iz prošlosti, korisnih idiota u obliku penzionera (sebičnih govnara koji ceo život mlađih ukućana su spremni da žrtvuju za tu crkavicu koju dobijaju) i psihopate koji već deset godina živi svoje bolesne fantazije.

Samo ću da parafraziram Teofila Pančića kad je na nekoj javnoj debati pričao o našim "bakama i dekama koje ipak treba da razumemo", što su stari ljudi, ne zanima ih politika, propaganda ih je lako obrlatila - izvolite bakice, pušku u ruke i branite zemlju".

Necija sluzba rovari, e sad cija Boga pitaj.
Sve službe rovare na Kosovu lol

Ne zna se ko pija, a ko plaća. Anarhija.

Neki tvrde da je bila planirana ponovna blokada puteva kao nakon onih lokalnih izbora (koje smo btw bojkotovali kako bi šiptarski predsednici opština mogli da se instaliraju na severu, još jedna Šizojevava pobeda), ali da su ih preduhtrili ovi iz ROSUa.

Što se tiče oružja verovatno je švercovano iz centralne Srbije, da li organizovano ili ne bog zna.

Na srpskom Tviteru sve više ljudi piše da su nam ovo na Kosovu zakuvali braća Rusi.
Naše bezbednosne strukture i službe kontroliše NATO.

• Like
Reactions: Mrm
Zanimljivo da utakmice nisu bile otkazane tokom trodnevne žalosti zbog 2 ogromne tragedije u maju, a sad jesu...
Idu neke priče da dobar deo te paravojne formacije dole sačinjavaju Vučićevi drugari sa severa, i da je tribina (ako nekome nije jasno da nama navijači vode državu, nek pogldaju slučaj Ultra-kop) popizdela što ih je dole isturio kao glinene golubove i da bi napravili haos i prekid.

Uz to se fino i namestilo da Zvezda, koja je kukala oko izbora sudije za derbi (???!!!) dobije priliku da u novom terminu izlobira nekog svog jer se delegiranje poništava.

Ponavljam, gde je objašnjenje dešavanja? Jesmo mi stvarno prihvatili severnokorejski model da verujemo šta magična kutija, televizor, kaže?

Pa dobro, utakmice je odložio FSS valjda, a ne Vlada. Možda nisu hteli da se igra bez publike, a sa publikom to baš i ne ide i pored obaveznog minuta ćutanja, a kažu da postoji mogućnost da dođe do nereda nakon svih dešavanja prethodnih dana. Negde pročitah da će se derbi verovatno igrati u novembru.

• Haha
Pa dobro, utakmice je odložio FSS valjda, a ne Vlada. Možda nisu hteli da se igra bez publike, a sa publikom to baš i ne ide i pored obaveznog minuta ćutanja, a kažu da postoji mogućnost da dođe do nereda nakon svih dešavanja prethodnih dana. Negde pročitah da će se derbi verovatno igrati u novembru.

Ali sportski događaji su se odvijali tokom majskih tragedija (mnogo većih, zapravo nekontrolisanih tragedija, a ne ovom nemuštom situacijom gde se niko ne oglašava evo već treći dan), i to pred publikom. Uplašio se skandiranja koja bi, vrlo moguće, došla i od strane nekontrolisane Partizanove publike, njegovih drugara sa severne šipke, i obične Zvezdine publike zajedno.

A posmatrati FSS, Vladu, bilo koji organ u zemlji nezavisno. Isti im je gazda, i vidljivo je da živimo u zemlji gde se za sve jedan čovek pita (pogotovo uzevši u obzir njegovo mešanje u sport i siktanje na navijače po jutarnjim programima nakon svakog skandiranja).

Nije sigurno Nedimović (ili nedajbože Džajić 😂) došao i odložio fudbal bez pitanja. Pre će biti da je gazda naredio i to je to.

Pa jesu se neki igrali u maju, meni je to bilo malo neprimereno tada, pre svega uz vatreno navijanje i galamu, iako nije bilo zabranjeno. E sad što se tada nešto igralo, a sada neće, to je pitanje za organizatore tih sportskih manifestacija, odnosno utakmica. Što se tiče teorija zavera, ne znam, ko to zna kako je FSS odlučio, nešto nisam pristalica raznoraznih teorija. Meni je veći problem što imamo previše huligana među navijačima, nebitno kog tima jer ih ima svuda ali najviše u većim klubovima, nego što će oni galamiti protiv predsednika ili koga god. To mogu da odrade i bez utakmice ako hoće da divljaju. Možda su mogli da odigraju bez publike i to je to, ali možda ne žele da ostanu bez profita od prodaje ulaznica. Koliko vidim, odložene su sve utakmice 9. kola Mocart Bet Super lige i Prve lige Srbije koje su trebale da budu odigrane u periodu od 26. do 28. septembra, a ne samo derbi.

U svakom slučaju, mislim da nam ne trebaju novi neredi. Ko je kriv i šta se sve zbivalo prethodnih dana, Boga pitaj, sad bi prijalo malo mira. Eventualno skandiranje ne verujem da bi uticalo na rejting vladajuće garniture, ne bi bio prvi put da se to desi.​

Božeee, pa naravno da nije samo derbi, neće baš tako providno.. Svašta.. 😉

I da, naravno da smo prihvatili severnokorejski model, za sve, od sitnijih, do najkrupnijih stvari. 😉

Dobro ako si ga prihvatio. (y)

• Sad
FSS nije ništa odlučio 😂 najveći problem je što su te "teorije" bliže istini nego išta zvanično u ovoj zemlji. To je posledica dugogodišnjeg laganja, laganja i još laganja.

Na stranu to i što sam u fudbalu dugo, tek skoro izašao iz njega, i ta kaubojština koja vlada tamo je u rangu nekih afričkih zemalja. Stranka odlučuje ko ispada a ko ide gore i u beton ligi, da ne pričam za ovo gore. Znam i iz prve ruke za neke ispade našeg predsednika a vezanih za fudbal direktno (iz perioda 2017-2019.) i mogu samo da kažem - on se jednostavno za sve pita u toj sferi.

• Like
Što onda pratite to ako uvek znate ishod mečeve unapred? Iskoristite bar da uzmete pare na kladionici :sneaky: Poznato je da je često bilo mutnih radnji u našem fudbalu, decenijama unazad, ali ne bi trebalo tek tako da prihvatamo rekla-kazala priče, ispašće više o stanju u srpskom fudbalu znaju forumaši nego tamo neki koji su dublje u toj priči. Mislim da toga itekako ima i u razvijenijim zemljama, pa vidite kakvih huligana ima i u Italiji, Engleskoj itd. Prethodni posao mi je bio vezan za razvoj softvera za kladionice, pretežno italijanske, neke afričke itd, nisam tu imao direktan kontakt sa klijentima, ali sam čuo da nije lako opstati u tom biznisu, jer dobar klijenata, tj. kladionica, su u stvari povezani sa mafijom, pa se neke zatvore preko noći i sl. Tako da mislim da je cela ta priča oko eventualnog nameštanja mečeva daleko složenija od toga da je samo onako kako kaže jedan čovek. U fudbalu je to najizraženije.

Jeste videli ovo - student Ekonomskog fakulteta u Gvineji Bisao ubo nožem studenta Tehnološko-metalurškog fakulteta u Esvatiniju, a došli su ovde u okviru projekta "Svet u Srbiji"? Zabrinjavajuće je što primimo strance sa raznih strana, kao i migrante pored kojih je neprijatno i proći u večernjim časovima, i malo malo pa naprave neki karambol.
➡️ https://www.rts.rs/lat/vesti/hronik...e-istragu-preuzelo-vise-javno-tuzilastvo.html

Da afrički studenti, jednom se dogodio sukob, i to između njih, odmah ih treba sve proterati i na njhovo mesto dovesti one iz Belorusije, Severne Koreje, Iraka, Rusije....

Back