I ja volim njenu turbo folk eru iako mi je najdraža u fazonu SMR, taj vajb joj tako dobro stojiTop, jedva čekam. Više se radujem modernijem albumu, ali svakako slušam i njen folk, ako će biti na fazon džaba ti, pucaj mi u srce, 1001, može. Sex i Grad bukvalno čekam od kako je okačila isečak, a to je toliko davno bilo više se ni ne sećam.
Treba mi još jedna ovakva pesma od nje![]()
To što porediš je neuporedivo, Nagorno Karabah je pre svega priznat deo Azerbejdžana, mnogo više ima Albanaca na Kosovu nego što je Jermena bilo tamo. Azerbejdžan ima Tursku, veliku NATO državu iza sebe. Za nas povoljna situacija ne postoji.Azeri su čekali i dočekali povoljnu situaciju za sebe.Svet se menja iz dana u dan,
Nema ih ni toliko, to su lažirani popisi gde su popisani i oni koji su poreklom sa Kosova a ne žive trenutno na Kosovu... Najviše oko milion. Mnogi su otišli na zapad!Albanaca nema 100 hiljada pa da ih sve proteramo u Albaniju nego oko milion i po.
U zemljama sa Sunitima. Ali uvek ce zemlje sa vecinom islamskog stanovnista biti sfera uticaja drugih takvih. Ako ne u ovoj generaciji onda u nekoj narednoj.Lobiraju u Iranu?
Naravno, pitanje Kosova je rusko i ideolosko pitanje.Ma nikakvog priznanja Kosova nece biti ni sada ni u buduće. To je nerealna opcija.
Pogotovo sto je Vucic usao u fazu opadanja.
I onaj Ohridski sporazum je propao.
pa i Kosovo i Metohija je deo Srbije ako pitaš Ujedinjene nacije i 100+ članica iste. Druga stvar je to što je defacto nezavisna (faktualno stanje na terenu).To što porediš je neuporedivo, Nagorno Karabah je pre svega priznat deo Azerbejdžana
ali Kurdistan nema statuuu Bil Klintonu u centru prestoniceKurdistan i ostali entiteti ne moze nikako, ali zato Albanci dve drzave yes yes![]()
pa kao da već nismo rešeni lolPa samo sto ce tamo Srbi da budu rešeni. Srbi su kosovski Palestinci
kako? Imaju izlaz na dva mora, kompaktnu teritoriju i štošta drugo. Jedino čega bi morali da se odreknu je Golanskih visoravni (što je okupirano i oduzeto od Sirije svakako) i naseobina na Zapadnoj Obali.Izrael zbog geografije time dovodi u pitanje svoje postojanje, tako da nema od toga nista.
JemenKo je još ostao?
Ukrajina️
Nagorno- Karabah️
Palestina- Izrael️
Tajvan ?
Kosovo ?
Bosna ?
Abhazija/J. Osetija ?
Zapadna Sahara ?
Foklandska ostrva ?
Nastavite spisak...
to za Jerusalim je dobro rešenje, ima predloga da to bude 50-50 arapsko-jevrejska sekularna država ili što kažeš UN mandat.Po meni bi i Jerusalim trebalo izdvojiti (jer je jedan od glavnih sporova) i proglasiti nekakav UN mandat i da zemlje iz celog sveta pošalju svoje vojnike koji će da čuvaju tu oblast...
može da se reši tako što bi Gaza i Zapadna obala bile demilitarizovane zone, a Egipat i Jordan (redom) bi garantovali njihovu sigurnost.View attachment 10723
Sa bezbednosne tacke gledista ostaviti opciju neprijateljskoj strani da ti tako lako presece teritoriju jeste prevelik rizik. Zasto HR stalno preti Srpskoj zauzimanjem Brcko distrikta ako pocnu previse da talasaju.