Offtopic

Zašto se čudiš? Evropa je odavno Američko- izraelski protektorat i kolonija koja nema svoje mišljenje i stavove (donekle jedino Mađarska i Srbija su zemlje koje vode polu- slobodnu politiku)... Mene zabrinjava što ostatak sveta (Rusija, Kina, Lat. Amerika, Afrika i Arapske zemlje) ćute...!!!!!! Jel taj Izrael zaista vlada svetom i da li ga se svi plaše? IDtknw
Americka mornarica patrolira izraelskom obalom i drzi na nisanu svakog ko pokusa da se umesa. Napravili su situaciju da bi svako mesanje izazvalo svetski rat.

Ovo što radi Izrael je kršenje svih mogućih međunarodnih prava. Ovo je genocid, etničko čišćenje na delu. U Tel Avivu transparent "Pobeda će biti 0 Palestinaca u Gazi". Zvuči poznato?

Navodno su dali BOLNICI 2h da se evakuiše. Napadaju bolnicu, to nije radio ni Hitler.

Toliko su mi se zgadili da čak razmišljam da pobrišem svu njihovu muziku iz Spotify-a.
Ironijom istorijske sudbine Jevreji na kraju postali nacisti.

Pa ovo sve i jeste posledica evropskog antisemitizma pa americkog intervenisanja. Igra se jako prljavo na obe strane, valjda je sada svima jasno da Palestinci apsolutno nikada nece dobiti svoju drzavu.

Pitanje pobede u ovom ratu Izrael vidi kao svoje egzistencijalno pitanje zato sto su ovde upleteni razni igraci posredstvom Hamasa koji u sustini ne zeli doborbit svom narodu vec se ponasa iskljucivo kao izvrsilac spoljnih uticaja. Izrael nece imati milosti i obazirati se na optuzbe za eticko ciscenje, ratne zlocine itd. Voleo bih da se pitanje statusa palestinskog naroda pokrene van konteksta regionalnih i globalnih uticaja koliko je to moguce i u dobroj veri. Zaista se nadam da ce to biti moguce nakon sto se Hamas politicki, vojno i administrativno onesposobi jer ne vidim drugi nacin da se izbegnu buduce humanitarne krize.

Kako je Hamas uopste nabavio toliko naoruzanje, preko Egipta? Oni su sa svih strana izolovani. Zanimljivo da i Hezbolah odmah uskace u sukob cim se ukazala prilika. Ljudi u Libanu vec godinama nemaju redovnu struju ni gorivo, ali ne, bitnije je da se granatira Izrael.

Pa da, preko Sudana, pa Egipta. Krije se oruzije medju gradjevinskim materijalom koji se doprema pomorskim putem. Prave rakete od cevi za vodu, jos su objavili DIY video kako to rade.

Inace svidja mi se novi Editin album. Mislim da je bolji od Marijinog mada ne znam kako će proci jer ne hvata bas na prvu ali produkcija, emocija, zvuk meni sve top

Zanimljivo da i Hezbolah odmah uskace u sukob cim se ukazala prilika. Ljudi u Libanu vec godinama nemaju redovnu struju ni gorivo, ali ne, bitnije je da se granatira Izrael.
Bravo.
Bez daljnjeg, svako stradavanje civila treba najstrože osuditi, na kojoj god strani, ali je zanimljivo kako je po defaultu Izrael glavni negativac, a situacija je daleko od crno-bijele.
Stiče se utisak da njihovi arapski susjedi jedva dočekaju ovakve eskalacije

Odličan je album.
Trenutno najviše mi se sviđaju Plavi, Sex i Grad, Ljuštura i Radioaktivna.

Jedino Ko Te Pita mi se ne sviđa, zvuči kao pokušaj Pucaj Mi U Srce 2.0

Bravo.
Bez daljnjeg, svako stradavanje civila treba najstrože osuditi, na kojoj god strani, ali je zanimljivo kako je po defaultu Izrael glavni negativac, a situacija je daleko od crno-bijele.
Divno si to srocio! Ja vidim ovaj rat kao tragediju dva naroda okruzenih bacacima hepo kocki i navijacima koji su mi daleko najodvratniji.

Aj sad zamislimo u paralelnom svemiru gdje su se ljudi odrekli ratovanja, povijesti i religija. Novci za naoruzanje, za obnovu poslije rata vise nisu potrebni, ulozeni su u znanost, iskorijenili su siromastvo. Cijeli svijet je jedna drzava, radimo jedni za druge, pomazemo si, putujemo, zajebavamo se itd itd itd ... ovo retardirano dijete u meni nikako da odraste jbg

Bravo.
Meni je Izreal glavni negativac jer ta drzava tu nikada nije ni trebalo da nastane

Mislim da bi poetska pravda bila da je na delu teritorije danasnje Nemacke napravljena jevrejska drzava a ne da se svi Jevreji iz Evrope prakticno proteraju na Bliski istok i da tamo progone Arape

Srbija treba da uradi isto sa svojom ambasadom! Mislim da je naša u Tel Avivu ostala! I posle je ni ne vraćati! Da nije bilo raspada Jugoslavije i ratova mislim da diplomatski odnosi nebi bili ni uspostavljeni!

P.s Mi o jednoj temi, Miloš uskače sa drugom! 😅

Last edited:
Vidjeh da se u temi Izbora raspravlja o opštinama,šta treba biti.Meni je zanimljivo da Sremski Karlovci pripadaju Južnobačkom okrugu iako jesu bliži Novom Sadu nego Sremskoj Mitrovici.

A takođe mi je čudno npr da u Hrvatskoj mnoga sela imaju svoju opštinu npr Borovo ima svoju opštinu,a samo ono čini tu opštinu.Takođe Erdut ima svoju opštinu ili npr Baška Voda kod Makarske ima svoju opštinu,a blizu je grad Makarska.U BiH i Srbiji su uglavnom opštine gradovi.Dobro u BiH ima opština koje su sad u jednom enitetetu,a prije rata su bile dio opštine grada koji je u drugom npr Istočni Mostar,Duboj Jug itd.

I izraelskim i palestinskim liderima su ruke u krvi do lakata. Ne mare oni puno za obične ljude, jer da vode računa davno se tu mogao napraviti dogovor.

Izraelci imaju apsolutno pravo na svoju državu na tom području, jer prosto to je njihova zemlja, mesto odakle su potekli. Ali to isto pravo imaju i Palestinci, jednako ta zemlja pripada i njima.

A to da su se Izraelci pretvorili u nove naciste je na žalost istina. Oni u znak odmazde za svakog svog ubijenog unište po jednu zgradu u Palestini

Back