Offtopic

Pozdrav od našeg novog HoD-a, koji će stupiti na dužnost od 252. FSC-a

karen-walker-gays-rule.gif

Prvih 1.000 stajališta gradskog prevoza u Beogradu do kraja novembra dobiće informacione table na kojima će biti prikazano za koliko minuta stiže vozilo, odnosno koliko stanica je udaljeno, a u liniji iznad ovih informacija ići će skrol sa informacijama o linijama (odakle i dokle idu), vremenu i temperaturi. Table će biti postavljene na najfrekventnijim stajalištima sa nadstrešnicama, dok će se na ostalim informacija o dolasku vozila moći dobiti slanjem SMS poruke na 11011 (cena poruke 10 dinara) ili putem USSD koda *011*kod stanice# (cena oko 3 dinara). U narednih godinu do godinu i po, ove table će biti na oko 3.000 mesta. Naravno, mobilna aplikacija ostaje i dalje u upotrebi.

Uskoro će informacije o prevozu ponovo biti dostupne i na Google tranzitu. U 300 autobusa već postoji mogućnost plaćanja karte i karticom, a u narednih mesec i po dana najviše, to će biti moguće u svim vozilima javnog gradskog prevoza. Plaćanje će biti moguće svim karticama. Takođe, svi autobusi će uskoro imati i zvučnike, koji će između ostalog da najavljuje i kada uđe kontrola, kako bi putnici mogli da pripreme svoje karte.​

XxioRzu.jpg

OAhJTCm.jpg

I red je vise da opet bude dostupan GPS. Ovako samo lutas a ne znas gde treba da ides.

Pa to već imaš, vidiš u aplikaciji. Ne znam kada će u vozilima omogućiti da se info o narednim stanicama prikazuje na nekim ekranima.

Ta aplikacija je tezak promasaj. Toliko lose odradjena, u 90% slucajeva ne pokazuje tacno stanje.

Najlošije je što u obzir uzima red vožnje a on se često ne poštuje pa prikaže da bus stiže npr. za 3 minuta a on u stvari van trase, na nekoj okretnici, dok onog koji bi stvarno trebalo da naiđe, nema. Bojim se da će se ti podaci preneti i na ove info table, pa sve to treba uzeti sa rezervom. U aplikaciji je najbolje selektovati vozilo i onda pogledati gde je na mapi, ako je na svojoj trasi i kreće se ka stajalištu, onda je ok. Primetih i da informacije kao da ponekad žure, pa nekih vozila koja upravo stižu na stajalište, nema na aplikaciji, kao da su već otišla. Naravno, ima i vozila koja dođu a na aplikaciji ih uopšte nema, verovatno jer se vozači nisu prijavili na sistem.

Pa zar aplikacija ne određuje vreme dolaska autobusa na osnovu GPS lokacije? Ja sam koristio aplikaciju u septembru kada sam bio Beogradu i uglavnom je prikazano vreme bilo tačno.

Sećam se da su Google Mape ranije prikazivale vreme dolaska autobusa na osnovu reda vožnje i to nikada nije bilo tačno. Ne znam kako sada funkcionišu.

Koristi se GPS lokacija i red vožnje, pa presekom tih podataka dobijamo ispis u aplikaciji. Ako je vozilo već na liniji u pokretu, onda bi trebalo da se dobije procenjeno vreme na osnovu GPS-a, ali npr. ako čekaš na stanici posle okretnice i neka je sad 17:10, ako je vozilo već na okretnici, ako bi se gledao samo GPS, onda bi dobio info da ti stiže bus npr. za 2 minuta, ali ako po redu vožnje on polazi tek u 17:30, onda je bolje ako ti ispiše da bus stiže za 22 minuta. Dakle, zamisao je dobra, ali ponekad problem nastaje ako bus nije na okretnici kako je očekivano prema redu vožnje, naročito u večernjim časovima, ali postoji bar jedno vozilo sa te linije na mapi u čitavom gradu, onda ti ispiše isto stiže npr. za 2 minuta, a on u stvari ni nije na okretnici, npr. u Beogradu na vodi, nego je van svoje trase, npr. na okretnici na Miljakovcu (vozač tamo otišao i ostavio uključen aparat, a aplikacija smatra da je to vozilo baš ono koje čekaš). Zato je mapa ipak korisnija od prikaza u minutima i stanicama.​

Gejeva imas medju svim zivotinjskim vrstama, nije to nista neobicno. Ne mozes da biras da budes gej, to ti je ili dodeljeno ili nije od strane prirode jos od rodjenja i tako je i to ne moze da se promeni.

Naravno, daleko veca verovatnoca je da se rodis strejt ali i gejevi su ljudi tako da... sta da se radi sad, mora postojati UZAJAMNO, znaci ne jednostrano postovanje.

Problem je sto gejevi forsiraju da na silu budu postovani, a i nije se pokazalo bas da je obrnuto. Na kraju krajeva, postovanje se zasluzuje ponasanjem i ophodjenjem a ne nametanjem

Sta je to homofobija i homofob, objasni mi molim te? Bas bih voleo da cujem?
Jel postoji onda i heterofobija?
Ove izjave su netačne. Homoseksualnost ne postoji među svim životinjskim vrstama, ali je najzastupljenija kod sisara. Takođe, niko se ne rađa kao gej ili strejt, to je mit.

Back