Zanima me kakva je situacija što se cena tiče u mestima gde živite. Mislim na ova najnovija poskupljenja. U RS je bukvalno cenovni diboji zapad i gotovo da nema proizvoda koji nije poskupeo. Vekna hleba je nagurala na 120 dinara ili 2 marke, litar ulja je 2,5 do 3 evra, vreća brašna 20 evra, kilo šećera 1,5 do 2 evra, pola kile kafe skoro 5 evra, o mesu i mleku da ne govorim
Cene su takve da se pitam da li živim u Pomoravlju ili u centru Pariza. Ali za sad nisam promenio potrošačke navike, kupujem sve kao i obično. Videćemo do kad.
Sve je poskupelo u poslednje vreme, ali nije došlo do toga da je litar ulja 3 evra, uglavnom je 190-220 dinara (1,6-1,9 evra), šećer 80-90 dinara (oko 0,8e), svinjski but kg je negde oko 650, negde ispod 600 dinara... Na skoro sve potrepštine se odrazilo.
Cene su otišle toliko da je to postalo nenormalno. Još uvek se možemo vaditi na akcije u većim marketima, kod lokalaca je kupovina odavno prestala da bude isplativa. Primera radi, 200 grama kafe u lokalnoj prodavnici kod mene košta 325 dinara, a u Univerexportu sam našao za 275. Ogromne su razlike.
Možda se AV u telefonskom razgovoru dogovorio sa Putinom i budemo glasali "za". Mene ni to ne bi začudilo. Prošli su izbori, sad može da radi šta hoće.
Osetićemo izuzetno nepovoljne posledice, koju god odluku doneli na nivou države. Negde sam se nadao da će Rusi vremenom spustiti loptu, ali ovo je zaista prevršilo svaku meru.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.