Offtopic

Bas suprotno. U momentu kad nam se radi o opstanku, Colic silazi sa bine, prilazi i peva Dacicu, ne “politicaru” vec coveku koji od 92. U svim vladama, a znamo na cemu mozemo da mu zahvalimo. I nije privatna stvar jer nije necija svadba vec javni koncert. Isto vazi za pokojnog Boru, koji je veliki umetnik i ostace zapisan u vrhu naseg roka, ali to ne znaci da ne mogu da javno napisem da je bacio ljagu na sebe nastupima na SNS skupovima. O kakvoj demokratiji mi ovde pricamo? 😀 Govorimo o osvestenosti prvo. Postoje umetnici koji imaju socijalni i politicki impakt, i umetnici koji pevaju na uvce “politicarima” jer im je to posao i treba im novac.

Pa što se tiče mene Pipi pitanje opstanka nam je otkad sam se ja rodila, a po istoriji otkad postojimo. Sve je isto samo danas milion puta izloženije, jače ali i manipulativnije. Činjenica je i da je ovaj svet novi Vavilon, govorimo ali ne razumemo se jer u pozadini svake reči data nam je sloboda da podrazumevamo nešto drugo. Data nam je sloboda da se bunimo, da budemo plemeniti, da se borimo, da možemo da se iskažemo - ali nije nam data u potpunosti jer je tvoj bunt istovremeno i sredstvo za manipulaciju drugima ali i sa tobom. Imamo moć da sd protežemo i skačemo tek toliko koliko bi mogli unutar jedne zatvorene kutije od koje ćemo se ugušiti i dobiti čir na želudcu. Da bi kao narod opstali potrebno je i da opstanem ja kao pojedinac. Trudim se da razumem i da verujem da svaki čovek misli i želi da radi dobro. Duboko verujem da znam da je Bora bio dobra duša i kako kažu naš najbolji hroničar jednog vremena i pretalentovani pesnik. Komentari poput 'Krepao je' su sušto zlo koje ne može biti opravdano ničim i koje po meni prvo mora da počne da se menja. Kukolj se iz žita nikada ne čupa, nego se preobražava. Rešićemo Rio Tinto i onda smo rešili sve i opstali? Nismo. Čitavo vreme nam u drugoj formi dolaze posledice, suština je uvek ista. Danas to, sutra nešto drugo i sve je prava crna komedija i apokalipsa. Vrtimo se u krug kao hrčak na onom točku a sami ne shvatamo, kao i taj hrčak da je nekad najpametnije da samo malo zastanemo. U ovom slučaju za mene zastajanje znači mržnja i ozlojeđenost. Nažalost iako se ona rodila iz bola i dobre namere nije način i sredstvo.

A otkud uopšte zaključak da je pevao Dačiću? To što je sišao i prišao publici i stao u blizini njega, ne znači da je došao da peva njemu, već svima prisutnima. Mnogo se tračari i izmišlja, ne bi li se nešto napisalo i kritikovalo i kada nema potrebe. Akcenat je ovde na sasvim drugoj temi i otvaranju renoviranog Sava centra, što će koristiti svima nama, iako će se opet neko javiti i reći da kajmak uzima firma koja je i uložila veliku svotu novca u projekat obnove.​

Bila je i Teya Dora na otvaranju renoviranog Sava centra.Nekako je ona baš slabo iskoristila ESC.

Sa Mondo portala:

"Nakon što je zapevao, on je sišao u prvi red i pozdravio sve one koji su sedeli, a damama je čak i poljubio ruku."

"Od Dragane Mirković, Marije Šerifović, Ivice Dačića, Lepe Brene, Vlade Georgijeva, Marije Mikić, Teya Dore, Jelene Đoković, pa sve do porodice Mišković, nema ko se nije pojavio na ovom događaju. Dame su blitale u prelepim haljinama, a gospoda u elegantnim odelima."

Pa i da ga podržava šta sad, koliko muzičara volimo, a ni da ne znamo kojih su političkih uverenja.

Ako na nekoga utiče to da glasa za Dačića zato što mu Čola peva onda je to do te osobe što se tako olako odlučuje koju političku opciju da podrži.

Je l' ta slika iz Plave dvorane Sava centra? Je l' to dokazuje da je u Sava centru prišao isključivo Dačiću i samo njemu pevao?

Takve zlonamerne komentare i menjanje konteksta ću gledati da eliminišem ubuduće što je više moguće, budući da krše pravila foruma. A na kraju i da jeste blizak sa njim, pa njegova stvar, zadržite mišljenje o tome za sebe. Ovo nije mesto gde treba iskazivati stavove po tom pitanju i potencijalno dovoditi u zabludu druge čitaoce foruma.

Svi tvoji postovi sa prethodne i ove strane, a ima ih 4, uklučujući i ovo pitanje jer nije predviđeno da se odluke urednika komentarišu na mestima koja nisu predviđena za to, krše pravila foruma. Shodno pravilma foruma, saglasni ste da nećete koristiti forum za slanje ili povezivanje sa bilo kojim sadržajem koji je klevetnički, uvredljiv, pun mržnje, nepoželjan, koji bi mogao da uvredi, odnosno koji sadrži nepoželjan sadržaj.

Mislim da je ljudski biti ostrašćen i da Pipi reaguje samo iz emocija, ali da samo ne treba sve doživljati kao da je ZA ono protiv čega je ona, ne znamo, nismo u njihovoj koži, ali verujem da Čola nikakve intencije i namere nije imao pa samim tim ne smatram ni da je odgovoran za bilo šta

Upravo o tome se i radi. Kopanje po istoriji, s kim se rukovao, kome je pevao, i tumačenje raznih poza i koraka u koncertnoj dvorani treba ostaviti za sebe. Ovako se ulazi u jednu nepristojnu diskusiju, kojoj nije mesto na našem forumu.

A otkud uopšte zaključak da je pevao Dačiću? To što je sišao i prišao publici i stao u blizini njega, ne znači da je došao da peva njemu, već svima prisutnima. Mnogo se tračari i izmišlja, ne bi li se nešto napisalo i kritikovalo i kada nema potrebe. Akcenat je ovde na sasvim drugoj temi i otvaranju renoviranog Sava centra, što će koristiti svima nama, iako će se opet neko javiti i reći da kajmak uzima firma koja je i uložila veliku svotu novca u projekat obnove.​
Mislim da te price o uzimanju kajmaka ne treba gledati na nacin kao da su samo glasine. Postoje ozbiljne indicije, a verujem da su se pojedini forumasi i susreli sa tim, koliko se gradjevinska mafija u Srbiji razvila do katastrofalnog nivoa, po nas. Generalno, sklonost ove vlasti jeste da rasprodaje sve sto stigne - Kinezima, Rusima, zapadu.

Mislio sam konkretno na Deltu, koja je renovirala Sava centar. Sasvim je normalno da sada i uzimaju profit nakon investiranja, s tim da kažu da će se isplatiti tek za 18 godina. Ljudima se osladilo da samo sede i kritikuju bukvalno bilo šta i u sve bi da se mešaju. Prosečnog građanina će zadovoljiti što će ponovo moći u Sava centar na koncete, filmske premijere, ranije su otvorene i neke radnje i pre svega, taj deo grada je opet procvetao, arhitektura sačuvana i ovo je jedan od dobrih primera renoviranja. Sad da li je u nekom koraku bilo dogovora mimo zakona, da li je ovo ili ono... zamislite da bukvalno o svemu što se u Srbiji radi i gradi razbijate glavu. Treba misliti na suštinske probleme, a ne o svakom pojedinačnom građevinskom poduhvatu i svakom nalaziti manu, čak i kada nema jakih razloga za to.​

Podsecam da smo u temi OFFTOPIC. Mogu da prebacim post u temu Zdravko Colic nema problema. A sta cemo sa temom Izbori? Tu ima razloga za pisanje.

Takodje je nefer i ne radi se da napisete komentare na koje ja nemam pravo da odgovorim. I ne, nisu emocije u pitanju vec etika i vaspitanje. Nemam nameru da nastavim debatu i ocekujem da ni ostali to ne rade. Hvala.

Back