Offtopic

Poenta svega je da se ti mladi ljudi nauče disciplini i steknu neke korisne navike, da shvate šta su obaveze. Ali dobro, na vojnu obuku se ide samo da se uči kako pobiti sve susede, u crkve se ide isključivo zbog ekstremizma i zatucanosti i tako

Da, inace su svi mladi nezaposleni, nemaju obaveze i uopste nisu zauzeti nicim i samo gledaju Zadrugu. Ok.

Zapravo, mladi žele u vojsku lol ne žele gej mladi, uglavnom.

Ne mogu da nađem link, možda je u pitanju i neko namešteno istraživanje, ali pozvali su se na 2/3 mladih koji su glasali da bi želeli da služe vojsku.

Razlog zašto mislim da ovo ipak jeste istina je porast nacionalizma među mladima.
Screenshot_20240915-135800_Chrome.webp

Ma samo relax, biće sve ok. I muškarce preko 30god zovu jer su automatski upisani u spisak rezervista pa se već 2-3 godine unazad održavaju obuke u trajanju 30+30 dana.
Ovo je sve marketing i show bizz

Poenta svega je da se ti mladi ljudi nauče disciplini i steknu neke korisne navike, da shvate šta su obaveze. Ali dobro, na vojnu obuku se ide samo da se uči kako pobiti sve susede, u crkve se ide isključivo zbog ekstremizma i zatucanosti i tako
Pa nesto mi se ne cini da ovi stari koji su isli u vojsku znaju sta je disciplina.

Koji su argumenti? 😀
Sto da ne. Nelose iskustvo, malo naucis, malo se osamostalis kad nasa kultura vec max gura da si do 40 vezan za roditelje pupcanom vrpcom, malo upoznas ljude iz drugacijih okolnosti sto uglavnom ne bi. Svakako samo par meseci traje

Po evropi uglavnom budu zadovoljni. Meni nekad bude zao sto nisam isla 😂

Sto da ne. Nelose iskustvo, malo naucis, malo se osamostalis kad nasa kultura vec max gura da si do 40 vezan za roditelje pupcanom vrpcom, malo upoznas ljude iz drugacijih okolnosti sto uglavnom ne bi. Svakako samo par meseci traje

Po evropi uglavnom budu zadovoljni. Meni nekad bude zao sto nisam isla 😂
Slazem se za to blejanje u roditeljskom domu i stagnaciju ljudi u srednjim tridesetim.

Mada, svakako mi se cini da, bar forumsko okruzenje sacinjavaju ljudi koji su uglavnom uspesni u svojim bransama, i samostalni, pa dobro je da svako prodiskutuje iz svoje vizure.

Ja sam od jutros doživeo šok i još ne mogu da se opasuljim... Ovaj diktator je ladno potpisao saglasnost za služenje OBAVEZNOG vojnog roka. Prvo i osnovno, kojoj državi da služim? Ovoj koja mi ništa pod milim Bogom nije pružila i koja se prodaje strancima iz dana u dan. Drugo, koncept vojske! Ja treba da primam naređenja od nekog krezavca koji nema dva dana osnovne škole i da trpim njegovo ponižavanje pod izgovorom da je to način da me nauči disciplini. Treće, zašto nam upšte treba vojska? Za šta se to spremamo? Očigledno da situacija na Kosovu eskalira pa je vreme da se mi kao država pripremimo na najgore. Ono što mene zanima jeste da li postoji bilo koji način ( koji ne uključuje odstranjivanje pojedinih delova tela ) da se izbegne služenje vojnog roka? :)
Šteta što se bezubi licemeri koji se raduju povratku vojne obaveze, nisu dobrovoljno prijavili. Verovatno nemaju vremena od Merak piva na stolu, i u slobodno vreme biju žene jer pasulj nije dobro skuvan. Gadi mi se količina licemerja u zemlji Srbiji a i šire na Balkanu. Ja ne znam kako ću psihički da izdržim 75 dana sa količinom neandertalaca tamo. Brojaću dane kao u zatvoru.

Najjači su mi sada ovi koji se na sva usta hvale i govore kako jedva čekaju da idu u vojsku, a do sada kada su mogli što se kaže da odu 100 puta nisu nijednom... Verovatno misle sada kada se mora, bolje da idem milom nego silom... 😂 Cirkus

I uopšte me ne čudi zašto gej ljudi ne žele da idu u vojsku... Što mislite da se neće naći tamo neki pametnjaković koji će ih maltretirati, a ne verujem baš ni da će neko od nadređenih želeti da stane na stranu nekog geja... Kao da se to ni ranije nije dešavalo u vojsci..

Ja se nadam da mene neće zakačiti, sledeće godine punim 27... Inače, odoh u zatvor...
Looney Tunes Rabbit GIF

Ne razumem baš ovaj drugi deo komentara, ili si me zamenio sa nekim.. 😃
Iako se slažem da mu je poređenje pogrešno, što se mene tiče.
Drugi deo rečenice nema veze sa tobom 🤣

@Anhel Ja punim 27 tek u oktobru sledeće godine, ne znam od kada stupa to na snagu verovatno me hvata. Jedina stvar zbog koje ću se radovati što punim 27 xD Ako puniš ranije možda te omaši. Koliko znam bila je priča do 30 godina ranije.

Nikada neće shvatiti koliko su glupi i prazni. Da smo mogli, sigurno to ne bismo birali. Ja nisam od onih koji kuka zbog prenemaganja jednostavno ne želim da ostavljam sve da bih služio nečemu u šta ne verujem i istinski ne osećam. Trenutno mi na karijernom planu ide odlično, završavam studije, i zaista mi se ne komeša u smrdljivoj sobi za neandertalcima i ne želim da me bilo ko ponižava i glumi autoritet. U životu ih ne trpim niti ću.

Back