Offtopic

Ista moja bivša drugarica koja je pričala engleskosrpski 😂

Dunjice, to sam ja, Neda
Kakva pokondirena tikva
Na 3 15”

Jeste neobično za jednu glumicu, koja bi morala da pliva u akcentima, ali ne mora da bude pokondirenost...
Priličan broj naših ljudi na zapadnoj obali Amerike govori slično... uglavnom nemaju s kim da govore srpski, a vremenska razlika im otežava komunikaciju s domovinom... ako ne slušaju domaće medije (često jer rade suludo radno vreme za evropske pojmove), a pritom nemaju neki talenat za jezike, lako se zaborave (obično ni engleski ne govore kako treba, nego oba jezika polovično)...
Nekadašnji premijer Milan Panić je recimo dobar primer...

Meni je veći blam novinar posle tog priloga, intervju s Baby Lasagnom, i izjava kako je Beograd najbolji grad za provod u Evropi 😅
I pitanje kako je moguće da neko sa 27 ili 29 godina nije nikad bio u Beogradu 🤣
(Baš se pitam da li je novinar bio u Londonu, Parizu ili Berlinu, i kako je to moguće 😅)

Meni ipak nije jasno da neko ko je s 25-30 godina otisao iz zemlje uspe toliko da izmeni akcenat maternjeg jezika. Razumljivo mi je za decu kad odu kao mala ali za odrasle nikako.

Imam porodične prijatelje u LA, a sin koji je rođen tamo i jednom u životu bio u Srbiji priča bolji srpski od ovoga

Pa ako nemaš čime da se istakneš, izdvojićeš se fejk akcentom. Despret tajms kol for despret mežrs što kažemo mi Ameri.

kako biste potrosili pare (oko 150e) koje dobijete od kolega na poslu za rodjendan? kod nas je kao pravilo da se te pare ne trose ovako za bilo sta nego kupis sam sebi poklon... ja imam sto ideja al uopste ne znam sta bih pre 🤣

Kupiš ono što ti treba. Obuću, odeću, neko vikend putovanje, ili utrošiš za neke majstorije u kući. Kako god okreneš, pamtićeš da su ti dali novac, a ne neki konkretan poklon.

Back