Offtopic

Da se oglasim i ja nakon kratkog odsustva, i nakon povratka iz Grcke. Jos uvek se borim sa prokletom anksioznoscu (sta cu ja sam sam sebi najgori neprijatelj), ali sam zato u medjuvremenu otkupio originalne CDove sa ESCa 2006-2010. Pa bih hteo da narucim neki noviji CD (2022 logicno), pa pitam za one ako su ikad narucivali preko nekog sajta tipa Amazon kakva su iskustva?
Nisam poručivao sa Amazona, ali čuo sam da CD-ovi stignu po planu.
ESC diskove sam poručivao sa sledećih sajtova, pa eto njih mogu da ti preporučim:
  • shop.eurovision.tv - zvanični Eurovision shop, kada se uloguješ i podesiš da si iz Srbije, biće ti prikazana cena bez PDV-a, koji inače naplaćuju samo onima koji su iz EU, dok nama ostalima bez njega, ali računaš da će ga naplatiti naša carina kada stigne, meni su ranije uvek naplaćivali, sa izuzetkom ove godine kada nekim čudom nisu, pa eto može da prođe i bez PDV-a i carine (carina ide na robu plaćenu preko 50 evra). Inače, poštarina se plaća u zavisnosti od težine paketa, a za jedan CD je 8 evra.
  • grooves.land - nemački sajt koji ne naplaćuje poštarinu za porudžbine iznad 20 evra, dok za one ispod je samo 2 evra. Uredno je sve stizalo i kada je stizalo od njih, naši mi nisu nikad obračunavali PDV.
  • bengans.se - švedski sajt, u meniju sa zastavicom odabereš opciju Order outside EU i onda će ti biti prikazane cene u evrima. Obično u ponudi imaju nekoliko poslednjih izdanja Evrovizije, ali povremeno im se pojavi i neko starije na stanju, npr. nedavno sam tako poručio ESC 2002. Za Srbiju su opcije isporuke preko DHL-a, Postnorda i Letter Not EU. Ja uvek biram tu poslednju (Letter Not EU), jer je poštarina 6,09 evra, dok je za prve dve dosta viša, oko 20. Ne možeš da pratiš pošiljku, ali uvek je sve stizalo, mada par puta se desilo da je napukla kutijica CD-a, verovatno u transportu. Osim evrovizijskih izdanja, ovde se mogu kupiti i CD-ovi Melodifestivalena.
 
Da li je neko možda isprobao Disney+? Vidim da su počeli sa radom u regionu, ali nigde ne uspevam da pronađem neki info šta je od sadržaja dostupno u ponudi na ovoj našoj lokalnoj varijanti.
 
David Temelkov na Sunčanim skalama koju je Extra Nena pjevala na Budvanskom festivalu 2008.
 
Da li je neko možda isprobao Disney+? Vidim da su počeli sa radom u regionu, ali nigde ne uspevam da pronađem neki info šta je od sadržaja dostupno u ponudi na ovoj našoj lokalnoj varijanti.
Ja. Odličan je. Javi se na PP pa ću ti ispisati najvažnije. (y)
 
Svi beze iz siromasnih evropskih zemalja i shvataju da je ekonomski tigar jedini koji moze da garantuje sigurnost.

291955937_1237473296986552_943111961060562857_n.jpg
 
Ja sam.u zadnje vrijeme uređivao na wikipediji neke stranice vezane za ESC.
 
Ako si ti Aleki37, onda ces morati dalje da uredjujes i mapu za ESC 2023... Sad kad ja ne mogu bukvalno nista do marta 2023. Isto ako mozes i za stranicu Svetskog prvenstva 2022.
 
Nisam ja to.Ja sam anoniman.Uređivao sam samo neke stranice Beovizije,Evropesme i Montevizije tj dopunjavao neke djelove glasanja.
 
Resio sam problem Vikipedije: prijavio sam se preko rezervnog imejla na telefonu i sad mogu opet da uredjujem sta mi je bitno. Samo javite korisniku ImStewan, posto je on aktivan postao da zna da sam ja sad Squidwood da se ne zbuni. :giggle::giggle:
 
Narucio preko Amazona, jer preko Grooves landa i Eurovision Shopa nije htelo da mi naplati karticu. Danas cak i otvorio devizni racun kod Raiffeisen banke, iskreno nervozan sam jer ne znam kako Amazon funkcionise, kako se naplacuje i sta sve ne...

Copy of D2022.png
 
Kakva ti je to kartica koja nije htela da prođe? Čudno... Pitao sam druga koji je poručivao neke diskove i preko Amazona, stizalo mu je uglavnom ok i nisu mu ovde naši naplaćivali PDV, ali jednom mu se recimo desilo da je poručio neki CD koji u tom trenutku nisu valjda imali, i Amazon uzeo i narezao mu kopiju i tako poslao, što je baš besmisleno. Bolja su mu iskustva sa ovih sajtova sa kojih nisi uspeo da poručiš, ali valjda će biti sve ok.​
 
Ne znam sta se dogadja, u pitanju je Raiffeisen kartica, sve sam unosio podatke kako treba i jednostavno nije htelo da naplati... I Amazon zeza po pitanju placanja, pa sam na kraju odustao. Mislim ne vidim razlog da zeza kartica kad sam unosio podatke kako treba.
 
Back
Top