Offtopic

Uh, zabranjuje se i u Srbiji, itekako! Čim neko malo nešto pogrešno kaže na račun "Srbije" (a čitaj vlasti jerbo država to sam ja), taj je na crnoj listi, poput Severine.
A što se ustaštva tiče, oni im nisu bitni dok su preokupirani svojim najvećim zlom i pretnjom - domaćim "ustašama", a to su studenti. 😤
Šta ima Severina sa Srbijom pa je našla sebi za shodno da se miješa u unutrašnja pitanja druge države, komentariše li Aleksandra Radović previranja u bugarskoj skupštini lol? Ukoliko je tolika humanitarka i bogougodna dobročiniteljka koja se zalaže za mir i ljubav zašto ne krene prvo od svog dvorišta tj. u Hrvatskoj ne pokrene kampanju protiv sveopšte srbofobije u medijima i generalno u društvu, kao i protiv rastućeg ustaštva?

Svima su im bila puna usta podrške srpskim studentima (kao da to uopšte njima nešto znači hoće li se promijeniti vlast u Srbiji ili ne) a nešto ne vidim da se iko od hrvatskih izvođača pobunio protiv Tompsonovih fašističkih orgijanja cijelu prošlu godinu (osim možda par alt-podrumara), sve neke zakukuljene i zamumuljene izjave, apsolutno niko nije otvoreno stao protiv fašizma i u zaštitu srpske manjine od svakodnevnih ispada kojekakvih krezubih ministara koji prijete novim pokoljima.

Naravno da ima onih pojedinaca koji su protiv toga ali se ne usuđuju oglasiti pošto znaju u kakvoj sredini žive i kad bi rekli ne daj Bože nešto protiv Pavelića znaju da bi im se karijera tu završila i da bi morali sutradan pakovati kofere.

I ne, niko nije zabranjen u Srbiji a to su nedavni koncerti Badrićke, Vane i ostalih potvrdili iako je ova druga recimo dokazana nacionalistkinja, bliska sa Tompsonom i javno je slavila oslobađanje Gotovine.

Dok god Srbi ne budu sami sebe poštovali i svoje žrtve, drugi će s nama brisati patos i to je tako! :coffee:

Не вреди Undercover причати њима тј. Србима из Србије о стању Срба у Хрватској. Сит гладном не верује. На овом форуму ћеш увек наћи људе који ће рећи да смо ми 'гори' у десничарењу, да смо најгори од све деце. Увек ће они оправдати све њихово тако што ће рећи да је код нас горе.
У мом селу 90% су Срби, српски тобоже званичан мањински језик, а српског нема на називу села док има на хрватском, италијанском, немачком, енглеском добро дошлица. Чак и кад општина стави таблу, Хрватске цесте уклоне. А што ти кажеш у Суботици нема их ни 10 посто, хрватски званичан језик. И опет ћеш на овом форуму имати људе у Србији које ће ово оправдати. Плус да би српски био званичан треба минимум 33% становништа да буду мањина, а онда на примеру Вуковара 10 година чекају да падне број Срба, и након 35 лупања табли, и званично укину званичност српског језика. И онда овде читаш 'искуства' људи који оду 7 дана на летовање и врате се са 'супер' искуствима, не схватајући да су они тамо били и отишли као туристи, а не као национална мањина.

У мом селу 90% су Срби, српски тобоже званичан мањински језик, а српског нема на називу села док има на хрватском, италијанском, немачком, енглеском добро дошлица. Чак и кад општина стави таблу, Хрватске цесте уклоне.
Za to direktno možeš da zahvališ svom lideru koji je 90-ih propagirao politiku ubijanja 100 za jednog, stajao iza politike Kavlobag-Ogulin... a kada je srpski narod na tim prostorima stradao i bivao progonjen, okrenuli su mu leđa dok su od države kasnije dobijali stanove i sve druge privilegije.

Ono kad imas ovu sliku profila i pricas o ljudskim pravima 😂 Tragikomedija
Какве
Za to direktno možeš da zahvališ svom lideru koji je 90-ih propagirao politiku ubijanja 100 za jednog, stajao iza politike Kavlobag-Ogulin... a kada je srpski narod na tim prostorima stradao i bivao progonjen, okrenuli su mu leđa dok su od države kasnije dobijali stanove i sve druge privilegije.
Какве то везе има са 21. веком? Где ви живите, у којој години? Хрватска држава је ушла у ЕУ 2013. године и има обавезу да националним мањина обезбеди право на језик и писмо.
И опет ви потежете Вучића док браните Хрватску државу у 2026. години. Зашто њега уплићете кад је он председник Србије у којој националне мањине могу да користе своје језике и писма у 2026. години и не треба им 33% бројности да би остварили своја права. Али уопште небитно о њему, ја га нисам ни споменуо.

Ја вам говорим о проблему са којим се суочавају Срби из Хрватске који су национална мањина, и који имају нека права. Од вас двојице шта могу да закључим него оно што сам и рекао 'сит гладном не верује'. Значи, да ли је вама драго што Срби не могу да постигну своја права у држави у којој су највећа национална мањина и да ли осуђујте то или не? Понављам Вучић није председник Хрватске. Која је ваша одбрана да држава ЕУ не следи СВОЈЕ сопствене законе?

Не вреди Undercover причати њима тј. Србима из Србије о стању Срба у Хрватској. Сит гладном не верује. На овом форуму ћеш увек наћи људе који ће рећи да смо ми 'гори' у десничарењу, да смо најгори од све деце. Увек ће они оправдати све њихово тако што ће рећи да је код нас горе.
У мом селу 90% су Срби, српски тобоже званичан мањински језик, а српског нема на називу села док има на хрватском, италијанском, немачком, енглеском добро дошлица. Чак и кад општина стави таблу, Хрватске цесте уклоне. А што ти кажеш у Суботици нема их ни 10 посто, хрватски званичан језик. И опет ћеш на овом форуму имати људе у Србији које ће ово оправдати. Плус да би српски био званичан треба минимум 33% становништа да буду мањина, а онда на примеру Вуковара 10 година чекају да падне број Срба, и након 35 лупања табли, и званично укину званичност српског језика. И онда овде читаш 'искуства' људи који оду 7 дана на летовање и врате се са 'супер' искуствима, не схватајући да су они тамо били и отишли као туристи, а не као национална мањина.
Niko nije rekao da je dobro to što rade u Hrvatskoj, ali ne vidim što bi to nas interesovalo. Ako ti se neko ne sviđa ne baviš se njime, a ne da pišeš paragraf kmečanja ☕

Postoje ambasade, konzulati, diplomatska misija, lobisti, ako država nije (nažalost) sposobna da se bavi pravima Srba u drugim državama ili lobira za njihov status ne znam šta onda mi imamo time da se bavimo. Idi brate napiši protestno pismo ambasadi Hrvatske u Srbiji, ako želiš nešto da se promeni umesto da laprdaš po evrovizijskom (??? 😂 ) forumu o tome.

Last edited:
@Милан
Ја сам ти рекао шта јесте разлог (један од главних) томе и да он лежи деценијама уназад (не можемо и не желимо да избришемо историју твог лидера), а ти пребацујеш на садашњу ситуацију и на председника Србије. Разлог наравно не значи и оправдање!
Лоша ти је та замена теза. Не знам зашто покушаваш тако.
Наравно да то осуђујем и да националне мањине морају да имају своја загарантована права и не може никада да ми буде драго ако је тако као што си навео!

Држава Србија би, као матица, требало да се много више ангажује око права своје нације у другим земљама, уместо што користи хушкачку реторику, говор мржње и нетрпељивости, заустављање и малтретирање хрватских држављана на граници, о чему је горе било речи.
Наравно, све исто важи и за другу страну која није ништа боља, само што ту заостаје, па преписује рецепт од Србије. Овај несрећни Тони се сада примио на то. Томпсон је ту одлично средство које одговара и једној и другој страни. Једнима за хушкање некаквог "патриотизма", а другима да себи дају оправдање за још горе понашање.
Оставите народ на миру и маните се више мржње која је уништила све што ваља, док политичари трљају руке и подижу рејтинг код необразованих гласача којима манипулишу!

Ma sorry al meni je bizarno da se uopste mi bavimo HR i njima trazimo neke mane kad pogledamo kakvo nam je stanje u drzavi bukvalno...Postali smo Belorusija u sred Evrope, ne mozemo da se sastavimo da ovoj bandi koja je preuzela vlast konacno vidimo ledja, jasu nas bukvalno najgori medju najgorima i ne planiraju da popuste, potonuli smo na svim mogucim poljima

Naravno da i u HR ima problema sa desnicom i nacionalizmom, ima ga maltene svuda u Evropi trenutno, ali ovakva politicka situacija kakva je kod nas trenutno mislim da nema nigde, i sad mi kao treba druge da kritikujemo

Da smo pametnije birali u proslosti a ne vazda isli kontra ostatka Evrope mozda bi nas neko i shvatio ozbiljno (sto bi znacilo da bi i prava srpske manjine u susednim zemljama mogla bolje da budu zasticena)

Sad nam ostaje da placemo i krivimo druge po obicaju a zapravo su ovo samo posledice nasih gresaka, kako sejes tako zanjes jbg

Last edited:
Postoje ambasade, konzulati, diplomatska misija, lobisti, ako država nije (nažalost) sposobna da se bavi pravima Srba u drugim državama ili lobira za njihov status ne znam šta onda mi imamo time da se bavimo. Idi brate napiši protestno pismo ambasadi Hrvatske u Srbiji, ako želiš nešto da se promeni umesto da laprdaš po evrovizijskom (??? 😂 ) forumu o tome.
Тема је офтопик, ја сам се накачио на Undercover-ов пост, ви сте се накачили на мене. Постоји тема спорт која нема везе са евросонгом исто. Не знам шта очекујете у овој теми да се пише. И не знам што се стално качиш на моје постове у свим темама. Искулирај мало.

Back